Ce să faci când copiii tăi sunt geloși unul pe altul

Relația cu copiii tăi este una dintre cele mai importante din viața ta. Însă ai auzit cu siguranță de părinții care favorizează un copil sau de certurile între frați. Iată ce poți să faci când copiii tăi sunt geloși unul pe altul, pentru a le oferi un mod de comportament benefic dezvoltării lor!

Cum să reacționezi atunci când copiii tăi sunt geloși unul pe altul?


1. Arată-le afecțiune copiilor tăi ca răspuns la nevoile lor individuale


Unor copii le place să fie îmbrățișați și pupați, iar alții preferă spațiul lor personal. Afecțiunea și contactul fizic sunt esențiale pentru oameni, dar este important să înțelegi nevoile copilului la nivel individual. Arată-le copiilor afecțiune în modul în care o preferă. Dacă unuia dintre copiii tăi îi place să stea în brațe, nu îl favorizezi dacă faci asta.
Dar asigură-te că celălalt copil, care poate preferă o laudă verbală și un pupic pe frunte, primește afecțiune în egală măsură.

2. Elimină diferențele de gen


Nu este important și nici relevant dacă copiii tăi sunt fete sau băieți. Adesea, părinții au diferite așteptări de la copiii lor pe baza genului, aceste lucruri creând inegalitate, conflicte și gelozie. Se așteaptă ca fetele să își ajute mamele prin casă, să fie mai liniștite și mai delicate. Iar băieții sunt încurajați să fie puternici, duri, inteligenți și să-și suprime emoțiile.
Cu toate acestea, copiii nu ar trebui să fie tratați diferit în funcție de genul lor. Nu există un copil mai puțin capabil, important sau valoros. Copiilor trebuie să li se permită să se exprime așa cum consideră de cuviință. Părinții ar trebui să le cultive dorințele, talentele, punctele forte și abilitățile în mod egal.

3. Pune accentul pe egalitate în timpul rezolvării conflictelor


În unele cazuri este clar cine este vinovatul, dar alteori situațiile sunt neclare. În calitate de gardian, trebuie să-i faci pe cei mici să înțeleagă că sunt inevitabile certurile și conflictele, dar că există modalități de a rezolva problemele într-un mod echitabil, respectuos și reciproc avantajos.
Trebuie să-i înveți pe cei mici să își ceară scuze atunci când au greșit. De asemenea, trebuie să-i înveți să ierte și să uite. Îi poți încuraja să se joace împreună, iar atunci când se creează tensiune să îi lași puțin timp separat.

4. Evidențiază valoarea comunicării sincere


Conflictul, gelozia și resentimentele apar atunci când oamenii nu au instrumentele necesare pentru a-și exprima sentimentele într-un mod sănătos. În momentul în care copiii tăi sunt geloși unul pe altul, învață-i să transmită mesajul în mod clar și, de asemenea, să interpreteze corect mesajele altora.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod