România la răscruce: Ce spun astrele despre referendum?

Aşa cum oamenii au astrograme de naştere, pe baza locului şi a datei în care au văzut lumina zilei pe acest pământ(se spune că prima gură de aer a noului născut se impregnează de vibraţia

Aşa cum oamenii au astrograme de naştere, pe baza locului şi a datei în care au văzut lumina zilei pe acest pământ(se spune că prima gură de aer a noului născut se impregnează de vibraţia cosmică la acel moment), tot aşa au şi ţările astrogramele şi horoscoapele lor.

Acestea se stabilesc pentru data, ora şi locul evenimentului naţional care a dus la crearea statului respectiv ca unitate de sine stătătoare şi sunt reprezentate de evenimente precum declaraţii de independenţă, date ale alegerilor, încoronării, abdicării sau a succesului unei revoluţii populare, etc. Temele sau hărţile naţionale descriu „caracterul” poporului respectiv şi pot folosi la prezicerea evenimentelor cele mai importante din viaţa lui, cu o exactitate deosebită.

România modernă „s-a născut” pe 22 decembrie 1989, la ora 12:05pm, când Nicolae Ceauşescu a părăsit acoperişul Comitetului Central în elicopterul său, cu câteva minute înainte ca manifestanţii să intre în clădire. Studiind astrograma acestui moment se obţin informaţii foarte interesante în ceea ce ne priveşte pe noi, ca popor, la sfârşit de secol XX şi început de mileniu 3.

Se remarcă o aşezare a planetelor foarte polarizată, cu o planetă, cea care desemnează poporul într-o parte a astrogramei, foarte jos şi celelalte planete în partea de sus, trei din ele chiar opuse. Sus se află zona conducătorilor, a şefului de stat sau de guvern, mereu în opoziţie, având interese contrare cu poporul român. Ascendentul astrogramei României este în Peşti, un Ascendent nu prea favorabil unei naţiuni care doreşte să fie stăpână pe destinul ei, care dă o natură prea moale poporului care o reprezintă, o natură pasivă, emoţională. Avem tendinţa să fim idealişti, impresionabili, duali sau chiar incorecţi, instabili în dorinţele şi aprecierile noastre, predispuşi mai degrabă spre a aştepta decât spre a acţiona, gata să ne considerăm victime şi implicit chiar să fim, supuşi şi indolenţi, dând vina pe alţii sau pe soartă pentru nerealizările noastre. Ca să vă dau un exemplu, pot să vă spun că Germania, acest motor economic al Europei, are Ascendentul în Gemeni, cu planeta Mercur(care guvernează Gemenii) în Capricorn, un semn zodiacal care arată spirit pragmatic, acţiune bazată de responsabilitate, seriozitate şi judecată serioasă(e interesantă astrologia asta, nu-i aşa?).

Ce ne mai spune astrograma României? Jupiter şi Neptun, cele două planete care descriu modul cum ne manifestăm în relaţiile cu alte popoare, arată că suntem tradiţionalişti şi conservatori, cu o mare rezistenţă la schimbare.

Ataşamentul obsesiv faţă de trecut ne împiedică să mergem înainte, căci e ca şi cum am trage după noi o piatră de moară, în loc să o lăsăm jos pentru a face paşi repede pe un drum nou. Trecutul şi tradiţia nu trebuie negate, dar trebuie filtrate pentru a ajuta un popor să aibă o identitate care să nu vină în contradicţie cu interesele sale. Şansele de a avea un conducător care să fie bun pentru ţară sunt de 1 la 4, dar şi aşa ne creăm o dependenţă de el, aşteptând ca realizările noastre ca popor să vină de la el şi prin el şi să-i punem în cârcă, într-o măsură mai mare sau mai mică, tot ceea ce nu reuşim. Sunt multe de spus(o voi face într-un articol cu mai multe informaţii astrologice, dar în siteul propriu, mai potrivit pentru aşa ceva), dar aruncând o privire la ziua de 29 iulie, trebuie să precizez că nimeni nu va câştiga cu adevărat, chiar şi cei care se vor declara învingători, vor avea de pierdut în perioada ce va urma.

Traian Băsescu se află în faţa unor plăţi karmice şi, în această perioadă, greşeli trecute ajung la scadenţă, cerându-şi tributul. El încheie acum un ciclu de 12 ani, care a început în anul 2000, odată cu câştigarea alegerilor de primar al Bucureştilor, în turul doi, după ce în primul tur s-a situat pe locul secund după candidatul PDSR, Sorin Oprescu.

El poate pierde o bătălie, dar are încă şanse să câştige un război, aşa cum a mai făcut şi altădată întorcând la 180 de grade, rezultatele confruntărilor sale. După o perioadă de slăbiciune din mai-iunie, el se află într-o creştere de vitalitate şi stă foarte bine acum, din punct de vedere al echilibrului mental şi al tonusului fizic. Crin Antonescu are nişte tranzite favorabile pentru succes, în această vară şi toamnă, dar din iarnă şi începutul anului viitor, sorţii nu-i mai sunt aşa favorabili. Victor Ponta s-a aflat, în ultimele luni, într-o perioadă foarte bulversantă atât pentru mentalul său, cât şi în ceea ce priveşte viaţa afectivă(!). Este o perioadă care se va întinde până la sfârşitul acestui an şi care pune o mare presiune asupra psihicului său. Deşi nu cunosc ora de naştere a ultimilor doi protagonişti(Crin Antonescu şi Victor Ponta), pot să apreciez totuşi că Victor Ponta este cel care se consumă mai mult în această perioadă, dar care va găsi totuşi o conjunctură mai liniştită odată cu anul 2013(mai ales din primăvară) sau va găsi forţa să fie mai echilibrat.

România se află la o răscruce, dar momentul acesta nu se limitează numai la 29 iulie şi nici măcar la acest an.

Este vorba de o perioadă tulbure, confuză şi dificilă care pare să se întindă până în 2014, prima perioadă. De-abia de la jumătatea anului 2014, lucrurile se vor clarifica şi vor merge într-o direcţie clară. Să sperăm că vom învăţa lecţiile de viaţă şi vom acţiona pentru a evolua ca popor  pe termen lung şi nu bucurându-ne doar de mici recompense, la un moment dat.

AstroVesta®
www.astrovesta.com

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod