Ce inseamna visele?

Cand dormi, ti se intampla sa visezi si uneori tii minte ceea ce vizezi. Asa se face ca te surprinzi gandindu-te la ceea ce ai visat si la modul in care acele imagini ti-ar putea influenta viata.
Cand dormi, ti se intampla sa visezi si uneori tii minte ceea ce visezi. Asa se face ca te surprinzi gandindu-te la ceea ce ai visat si la modul in care acele imagini ti-ar putea influenta viata. Cu siguranta te-ai intrebat nu doar o data ce inseamna daca visezi apa, foc sau vant. In majoritatea cazurilor, este vorba atat despre o semnificatie pozitiva, cat si de una negativa, in functie de context. Iata cateva dintre semnificatiile clasice, mai mult sau mai putin adevarate.

Apa este sursa a vietii si a purificarii; este un semn bun daca curge lin. Daca visezi o inundatie ea poate prevesti un pericol. Apa este materia care curata chiar si sufletul de pacate, ne permite sa ne vedem greselile si ne ajuta sa scapam de ele.

Focul este si el purificator adesea fiind arse lucrurile contaminate cu microbi. Focul poate fi insa si devastator. In acest caz el simbolizeaza excesul si dorintele nelimitate.

Animale

Cainele, desi este simbolul fidelitatii, si el poate avea o semnificatie negativa, exprimand supunerea. In functie de context, mai poate reprezenta si sexualitatea pervertita.

Calul - daca visezi un cal salbatic, el exprima dorinta salbatica ce trebuie imblanzita. Daca este insa insotit de calaret, este stapanit si are o conotatie pozitiva: infranarea dorintelor.

Sarpele simbolizeaza mandria si tradarea. Fie cineva iti va insela increderea, te va minti sau iti va ascunde ceva, fie face o fapta la care nu te astepti si prin care te dezamageste. Se mai spune ca daca ai visat un sarpe, ziua urmatoare va bate puternic vantul sau va fi seceta.

Pasari inseamna elan si ascensiune. In sens negativ, reprezinta imaginatia si visele care zboara fara insa a tine cont de granitele realitatii.

Parti ale corpului

Capul reprezinta spiritul. Un cap cu chelie simbolizeaza un spirit sarac, parul fiind expresia fortei interioare.

Piciorul prevesteste un drum sau progres. De asemenea, un picior frumos inseamna dragoste si armonie, iar unul rupt, infidelitate sau boala.

Fruntea - aceasta parte a corpului simbolizeaza curajul, indrazneala si faptul ca iti vei gasi alinarea alaturi de cineva drag.

Culori

Albastrul inseamna coborarea in profunzimea finite noastre, in subconstient, pentru a descoperi greselile si faptele care ne-au facut sa ne pierdem pofta de viata. In sens negativ, inseamna ca te lasi in continuare invaluita de greseala.

Galbenul este culoarea soarelui, deci a veseliei si luciditatii. Ea poate insemna si orgoliu ranit, gelozie. Galbenul auriu este intelepciune, cel aramiu egoism, iar cel palid o dezamagire.

Verdele reprezinta culoarea naturii si a sanatatii. El simbolizeaza sanatate, prosperitate si bucurie.

Rosul, desi este culoarea entuziamsmului pentru viata, de multe ori simbolizeaza sange, dorinta sexuala sau pasiune.
 

Comentariile 51-100 din 213

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabriela pe 13 Aug 2011, 09:52
    ce inseamna cisul meu?

    des de dimineata cind nimeni nu era pe afara eu am esit la primblare...pe strada mam intilnit cu un baiat necunoscut....el statea linga un magazin si parca ma astepta.....noi am inceput a vormi........peste vrio 2-3 zile am aflat ca el ma cautat.....prietena mea, mea transmis de la el sa es afara la ora 00:00 de noapte ca ma va astepta.....afara era caldut si nu mam inbracat cu mineca lunga......dupa ce mam intilnit cu el a matut un vint puternic.....el ma acoperit cu pidjacul lui si neam dat intro parte unde e mai cald..va rog spunetimi ce inseamna visul acesta

    19
    0

  • adhoc83 pe 26 Iul 2011, 11:37
    Dezastru aerian

    Azi dimineata am avut 2 vise tare ciudate Primul se facea ca eram la strand si un copil de 2-3 anisori sarea in bazinul de 2m adancime incercand sa se inece iar eu saream imbracat ne-tinand cont de ce am in buzunare (bani,telefoane, e.t.c).. Al 2-lea vis se facea ca ma plmbam linistit pe strada cand de-odata zaresc un avion de pasageri la o altitudine foarte joasa facind manevre pentru o aterizare fortata..Apoi apare un al2-lea avion ciocninduse de cetatea orasului creand un dezastru,(bolovani in flacari daramimd casa si blocuri..Nu dupa mult timp primul avion explodeaza chiar deasupra orasului ,imprastiind resturi in flacari ,si la un momendat nu ma mai puteam feri la cite bucati pica inspre mine ........totul parea de o realitate de ca si cum chiar sar fi petrecut si eu eram in mijlocul actiunii..factor care ma si trezit ,facanduma sa ma gandesc toata ziua la asta si la ce dezastru sar fi petrecut daca ar fi fost realitate........

    6
    4

  • KamiKaze pe 25 Iul 2011, 10:55
    aseara am avut un vis ciudat

    buna ziua. aseara am avut un vis foaarte ciudat. nu l-am mai avut de cand eram copil. se facea ca m-am trezit si m-am dus la bucatarie sa mananc pepene. am auzit ceva ca si cum cineva ar fi pasit langa mine dar nu era nimeni. m-am speriat si am plecat in pat. eram speriat rau de tot am incercat sa strig dupa mama (am 17 ani) de vreo 3 ori dar parca imi fusese furata vocea,ma simteam neputincios si simteam ca ceva ma priveste,o entitate negativa,sunt foarte sensibil la fenomene de gen... nu cred ca e un semn bun dat fiind ca dimineata tata mi-a zis sa sterg zeama de pepene de pe masa... ceva s-a intamplat,daca se poate sa imi dati un sfat...

    24
    0

  • bibu pe 7 Iul 2011, 12:03
    biserica

    ce inseamna cand visezi de 2 ori aceasi biserica abandonata prima oara camd am visato a locuit in ea in vis a doua oara am intrat in ea cu verisoara mea dar in acea biserica mai era o parte mica unde se mai tineau slujbe uneori iar eu cu verisoara mea am intrat acolo di greseala cautand iesirea din biserca si pe o masuta din lemn pe hlul biserici era o casetuta din lrmn decorata frumos era superba si innauntrul ei era un fel de peraf rosu ca sancele care sclipea zici ca cineva puse sclipici in el si verisara mea mai mica a luat praf tala si se dadu pe fata pe la ochi .dupa ce am iesit din biserica cineva nea zis ca daca ea sa dat cu praf de ala trebuia sa fie curat sulfleteste si trupeste si a zis da macar nu suntem curate teupeste sa nu ne dam cu acel praf va rogsa imi spuneti ce inseamna

    8
    5

  • Julie pe 4 Iul 2011, 17:20
    va rog sa-mi raspundeti.

    cea mai buna prietena a mea si-a pierdut cainele acum ceva timp, in jur de o saptamana, si de 3 zile are acelas vis, viseaza ca a gasit cainele si pleaca cu el la mare, il lasa sa innoate si nu se mai intoarce. Va rog , daca puteti sa-mi explicati , sa-mi raspundeti, ar insemna mult pentru noi. va multumesc.

    15
    3

  • Andreea pe 3 Iul 2011, 14:41
    Am visat un prieten...mort...

    Am visat un prieten mort exact a doua seara de la inmormantarea lui...era viu...imbracat in negru si plangea...da' culmea e ca avea ochi albastri si el defapt ii avea caprui...apoi ca era in sicriu...imbracat in alb si cu o panza alba pe gura...da' se vedea prin panza aia...si avea capu' intors spre mine cu ochii larg deschisi...:| Imi poate spune cineva ce inseamna?Multumesc anticipat.

    14
    13

  • ghici pe 22 Iun 2011, 17:50
    pt ulici paula

    eu stiu , adica asa face si mama.. daca viseaza un om care a murit da de pomana .... cred ca ar trebui sa dai ceva de pomana .... da ceva la o persoana, ceva ce sti ca lui ii placea sa manance sau sa bea... faci o cruce cu mana peste si zici asta e de pomana lu tata .. la cineva strain (sa nu fie membru al familiei) mama asa a facut si de atunci n-a mai visat-o pe maica-sa :) .salutari

    3
    8

  • asda pe 21 Iun 2011, 04:52
    iarba

    Ce inseamna daca am visat ca am fumat iarba cu prietenii ?

    9
    6

  • UKA99 pe 19 Iun 2011, 23:35
    Visele...

    Mai oamnei buni sa stiti ca nu orice vis semnifica neaparat ceva anume,depinde ce jocuri ale imaginatiei ai in timpul somnului.

    6
    4

  • claudia pe 16 Iun 2011, 18:25
    zbor

    Cand eram mai mica am visat ca intr-o bibleoteca cu verisoara mea am inceput sa putesc prin aer(doar eu)...si parca era real...am auzit ca atunci pleaca spiritul la plimbare.E adevarat???

    8
    6

  • maria pe 24 Apr 2011, 11:40
    vis urat

    am avut un cosmar ca si cum era afare in urs si eu cu varamea nean ascuns in dulap cand a venit ursul dupa un timp nu stiu cum sa iintamplat ca neam imprietenit cu ursul.ce inseamna ?conecratima pe adresa : catalinam41@yahoo.com

    14
    4

  • laura pe 22 Apr 2011, 17:17
    prind iepurele de Pasti

    buna tuturor!!!as vrea sa va povestesc ceva , ceva ce as vrea sa se intample si in realitate , era in jurul orei 5 dimineata , evident toata lumea dormea in afara de mine eu care incercam sa prind iepurele de Pasti , intr-un mod cutotul ciudat pentru mine , zburand (oau!) ma vedeam din departare cea ce era chiar tare iar eu iesam chiar prin geam! a fost cel mai tare vis al meu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    10
    3

  • Andreea pe 13 Apr 2011, 11:33
    stiu visele contactati-ma

    deeadragutza8815@yahoo.com dak vreti sa vb cu mn contactati-ma promit ca va expic visele

    9
    6

  • Andreea pe 13 Apr 2011, 11:29
    viitorul

    am visat ca in viitor o sa fiu o profa la facultate oare oamenii pot vedea viitorul?

    11
    5

  • Andreea pe 13 Apr 2011, 11:23
    intamplarea

    intr-o zi am fisat ca un copil sta in maini cade si se loveste si urmatoarea zi asa s-a intamplat oare cum?

    5
    3

  • Andreea pe 13 Apr 2011, 11:20
    colegii

    Am visat ca la ora de engleza asculta pe un coleg si il intreaba din cuvinte,el se uita in carte si stia toate cuvintele,oare ce inseamna

    4
    7

  • andreea pe 12 Apr 2011, 10:25
    visul....

    am visat k eram cu prietenul meu intr-o casa si acolo era inca o femeie imbracata co o rochita scurta dantelata transparenta,si iam zis sa ne faca cate o cafea,dupa aia prietenul meu a mers la baie si fata vroia sa intre si ia la baie,dar sa inatlnit cu prietenul meu la usa si paraca sia dat jos sutienul si la intrebat k unde sa il puie,si eu atunci m-am apropiat de ea si iam zis k sa-i fie rusine si am luat-o la bataie i dadeam palmi peste fata.ce inseamna visum meu?eu iam zis la prietenul meu k poate i place de alta si ma insala?sa fie asa ?va rog sa raspundeti.......va rog.......

    4
    9

  • estera pe 3 Apr 2011, 20:50
    oare....

    Eu de fiecare data cand vb cu cnv pe joc online,pe siteuri si ma imprietenesc eu ii visev cum arata si chiar asa arata.Odata am visat o prietena si cand iam vazut poza ma gandeam co cunosc de undeva oare de unde

    15
    3

  • estera pe 27 Mar 2011, 19:25
    alexandra pt tn

    alexandra iam id estera_superstar

    5
    6

  • veronica pe 26 Mar 2011, 21:41
    dragoste

    Am visat pe un baiat care il iubesc enorm si lam visat numi aduc aminte despre ce era vorba ca a fost scurt dar lam visat umpic si dupaia mam sculat ce inseamna asta?

    9
    7

  • laura pe 2 Mar 2011, 18:52
    miley cyrus in fata blocului (vis)

    buna tuturor!as vrea sa va povestesc ceva , in vara am visat ceva... eram la arad si in fata blocului unde stau bunicii mei , acolo s-a intamplat totul , era chiar MILEY CYRUS , SUNT CEL MAI MARE FAN AL EI , eram acolo cu vele mai bune prietene ale mele si dintr-o data vine un GIP NEGRU SI INAUNTRU ERA CHIAR MILEY CYRUS , EU AM TIPAT SI MI-AM INPLORAT prietenele sa mergem.evident si ele au zbierat cand au vazut-o dar nu inteleg , chiar o sa se intample?

    14
    9

  • segarceanu pe 26 Feb 2011, 14:24
    mama

    ams is eu dar nu sti u dc amniste vise care nu vreau sa le vad despre mama ca e cu alt barbat in loc de tatal meu ce inseamna

    9
    8

  • Chip pe 25 Feb 2011, 06:49
    vise

    visez murdar . am probleme? ce pnm,credeti in vise acu?

    10
    6

  • anatol pe 21 Feb 2011, 10:23
    ce inseamna?

    televizor,femeie ce era imbrakata in alb,si pe haina ei scria ceia ce scria pe cana pe care am primito de la prietena mea,inscriptia era,Pentru cel mai bun iubit.ce inseamna asta?

    8
    5

  • alexandra pe 14 Feb 2011, 17:50
    eu am vistat cv

    eu am visat ca toti scriau ce visiaza ei pe net cea ce mi se pare prostesc pt ca nu am visat nimik pt ca este adevarat

    8
    6

  • Ulici Paula pe 4 Feb 2011, 07:38
    un vis cu tata

    tata a murit in 2010.La ceva vreme l-am visat in sicriu si ma tot cheme la el.Va rog sami spuneti ce inseamna ca mie foarte frica.

    16
    9

  • oana pe 1 Feb 2011, 16:49
    am visat despre un accident

    eram la o scoala si am visat k mam urcat intr-o masina eram cu prietenul meu cu unchiul meu si tatal prietenului meu..si din cate imi aduc aminte prietenul meu sae spart capul si cam atat mam trezit

    7
    9

  • alynush pe 31 Ian 2011, 12:40
    un vis ciudat

    In prima noapte am visat ca eram cu colegii intr-o clasa si pe diriga si pe profa de religie .iar a doua noapte am visat ca stateam in banca cu un baiat dragutz pe care l-am placut si ca am ramas in intuneric iar apoi clasa s-a transformat intr-o jungla verde si am visat doi serpi si toti copii tipau ca le era frica . ce inseamna ?

    7
    7

  • adelina pe 29 Ian 2011, 13:48
    Vis

    Am visat ca fuge un urs dupa mine ce inseamna?

    7
    6

  • marina pe 25 Ian 2011, 14:22
    am visat 3 mirese

    buna! as vrea si eu sa stiu ce insemna visul meu!? azi-noapte am visat k plecam cu iubitul meu si cu "sotia" lui sa se casatoreasca...in drum spre casa ne-am intalnit cu trei mirese...si eram decat eu cu sotia lui si cu cele trei care una dintre ele voia sa-mi marturiseasca ceva....eu nu voiam sa o bag in seama si mi-a soptit ceva....am ajuns acasa unde asteptam ca ei amandoi sa se imbrace....ea s-a imbracat in rochie de mireasa iar el era in pielea goala el tipa la el sa se pregateasca odata k se grabeau...astept si eu raspunsul vostru

    11
    5

  • oana pe 24 Ian 2011, 18:21
    copil

    am visat o femeie cum naste un copil in fata mea

    12
    8

  • Mariana pe 22 Ian 2011, 15:57
    Urmarita

    am visat ca ma urmareste cineva si pot zbura oare ce inseamna

    12
    6

  • miki pe 20 Ian 2011, 23:11
    ce inseamna cind cineva te viseaza ca esti insarcinata...?

    va rog cine shtie sa ma ajute... multumesc!

    22
    10

  • ursulica pe 18 Ian 2011, 11:53
    un raspuns la acest vis poate sa imi dea cineva?'

    In una din noptile trecute am visat ca eram in fosta locuinata a parintilor mei si tamaiam simteam k acolo se afla ceva rau.Dupa aceia m-am visat in biserica rugandu-ma ,cumparand o icoana si tamaie tamaie .

    12
    6

  • mariancic pe 17 Ian 2011, 21:50
    raspunde te rog frumoss

    eu am o luna de cind visezi un baiat ,,si suntem ambii in mereu diferite situatiii...ba ma saruta...ba ne desparte niste masini...ba se uita in oglina si vede o fata..da tot la mine vine si ma saruta in vis nush ce sa fac....toata ziua il vad cind inchid ochii..ce inseamna asta?poate mam indragostit...? dar eu nush ce sa fac..ajutama pe rog

    8
    5

  • Mareana pe 11 Ian 2011, 12:14
    vis ciudat

    Am visat ca ma sunat un prieten si mia spus ca sa ma dul intrun lok si sami dea niste prajituri.

    6
    8

  • Roxana pe 8 Ian 2011, 10:38
    Buna Tuturor

    Sa Stiti Ca Serpi Nu Inseamna Dusmani,Inseamna Ca Iti Este Frig..... Si Eu Am Visat Noaptea Trecuta Ca Treceam Peste Serpi Cu Sotul Meu,Calcam Pe Ei..... Dar Ne-a Fost Frig Nu Avem Dusmani:)....Si Inca Ceva Dak Te Obsedezi Prea Tare Pe Un Vis Nu Este Bine De Loc....Pt K.....Am Patit-o Pe Pielea Mea

    8
    8

  • pysicutza93 pe 7 Ian 2011, 14:11
    buna

    am visat si eu o data cu serpi ca eram in apa si inotam si la mal erau o gramada de serpi si deodata am intrat intr-o apa mai murdara si am reusit sa scap,serpii inseamna dusmani si ceea ce am visat sa adeverit

    7
    6

  • pysicutza93 pe 7 Ian 2011, 14:03
    buna

    si eu am avut 2 vise tare ciudate,am un tablou in camera cu Isus si lam visat intr-o noapte ca avea o laba de caine in loc de mana si imi facea cu ochiu:| m-am speriat a 2a zi si al 2 lea vis ciudat am visat un mort care era in sicriu un pr dea lui pr mea care nu l-am cunoscut am vz doar o poza si mam tot gandit la el si am visat ca mi-a deschis ochii si i-a inchis oare ce inseamna??

    9
    4

  • alexandrina bicov pe 29 Dec 2010, 21:03
    visurile se indeplinesc, oare

    eu in decurs de mai multe luni visez despre un baiat , shi visez ca ma intilnesc cu el shi diferite , ce insemna asta , spuneti-mi varog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    11
    6

  • DUNEASA pe 29 Dec 2010, 10:00
    vise,remuscari acelor simtatori

    VISELE VISATE OAMENII BUNI INSEAMNA REALITATI

    7
    6

  • Andrada pe 27 Dec 2010, 22:45
    :|

    eu visez de mai multe ori ca sunt dezbracata si ca umblu pe stradaasa dezbracata:D ...si umblu cat umblu si dupa un momentdat ma rusinez :)) si mai visez k zbor......oare ce inseamna;D?

    4
    6

  • AnnaAnnaMary pe 27 Dec 2010, 16:05
    VIS devenit REALITATE

    Cand eram in clasa a IV-a am visat ca fac DRAGOSTE cu colegul meu de banca.A DOUA ZI INSA ,DUPA ORE COLEGUL MEU DE BANCA MI-A ZIS SA VIN LA EL SA FACEM UN PROIECT SI CA E SINGUR ACASA.AM MERS DAR DUPA CE MI-A ARATAT UN JOC SI AM CITIT NNISTE BANCURI,EL M-A DEZBRACAT SI M-A TRANTIT IN PATUL LUI.S-A DEZBRACAT SI EL SI M-A VIOLAT VREO 2 ORE PANA CAND I-AM TRAS UNA ,S I M-AM IMBRACAT REOEDE SI M-AM DUS ACASA...ASCUM SUNT IN A VII-A SI TOT CU EL STAU IN BANCA,SI IN ORE MA IA DE MANA,IN PAUZE MA SARUTA SI IMI PUNE MANA PE FUND SI PE SANI

    17
    5

  • Oana pe 26 Dec 2010, 23:49
    ce ar putea insemna acest vis?

    am si eu o problema si chiar mi-ar placea sa ma ajutati. cand eram mica adica de vreo 4-5 am avut un vis mai urat pe care nu il pot uita : eram cu bunica mea , ea statea pe un scaun si umbla mai greu , eram intr-o incapere si vin 2 barbati care au mers la bunica mea si iau rupt oasele de la picioare prima data apoi de la restul corpului .. ce ar putea insemna?

    7
    11

  • MaryMary pe 26 Dec 2010, 17:15
    Oare...ce se-ntampla?

    De 3 saptamani incoace visez cu chinezi....Visez ca sunt intr-un alat chinezesc si ma pierd in ek dupa care apare o chinezoaica si mormaie ceva akolo ...... prietenii si prietenele imi spun ca arat ca o chinezoaica.....iar pe la 3 noaptea alaltaieri m-am trezit tipand pentru k am visat ca era sa cad de pe o stanca,,,,,

    5
    6

  • aly pe 9 Dec 2010, 13:07
    vis urat..

    azi dimineatza de la 11 la 12 30 am visat mai multzi prieteni eram la munte sh 2 prietene de alemele leam vazut cu ochii mei cum sa dadeau cu sania sh au cazut in propastie.... ce inseamna asta....

    4
    6

  • iasmina niko pe 28 Nov 2010, 15:57
    vise ciudate

    am visat ca un om era mort si sa ridicat de pe pat si mia cerut sa ii dau eu sufletul meu si sa ma intind eu pe pat in locul lui va rog spunetimi si mie ce inseamna?

    4
    7

  • FlOrYaN pe 24 Nov 2010, 13:36
    vis ciudat...

    Am visat ca am fost mancat de o anaconda..ce inseamna asta e de bine sau de rau??

    3
    8

  • roxana pe 23 Nov 2010, 22:14
    visele

    am visat k o brunete si o blonda cu buzele negre zambea la mine ce inseamna ?

    5
    7

  • veronica pe 18 Nov 2010, 02:19
    ce inseamna knd visezi fostul iubit?????

    eu am stat cu un baiat 3 ani iar dupa tot acesti ani ne-am despartit numai de 3 luni si il visez mai mereu...ultima seara l-am visat si il puneam sa mi rasppunda la intrebare dc ma lasat kre a fost motivul ...sii el imi zicea k ma iubeste si si k ma pus doar la incercare.......sa-mi rasp cnv k nu stiu ce inseamna asta ce mai fac mai sper la el????

    8
    6
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod