Ce inseamna visele?

Cand dormi, ti se intampla sa visezi si uneori tii minte ceea ce vizezi. Asa se face ca te surprinzi gandindu-te la ceea ce ai visat si la modul in care acele imagini ti-ar putea influenta viata.
Cand dormi, ti se intampla sa visezi si uneori tii minte ceea ce visezi. Asa se face ca te surprinzi gandindu-te la ceea ce ai visat si la modul in care acele imagini ti-ar putea influenta viata. Cu siguranta te-ai intrebat nu doar o data ce inseamna daca visezi apa, foc sau vant. In majoritatea cazurilor, este vorba atat despre o semnificatie pozitiva, cat si de una negativa, in functie de context. Iata cateva dintre semnificatiile clasice, mai mult sau mai putin adevarate.

Apa este sursa a vietii si a purificarii; este un semn bun daca curge lin. Daca visezi o inundatie ea poate prevesti un pericol. Apa este materia care curata chiar si sufletul de pacate, ne permite sa ne vedem greselile si ne ajuta sa scapam de ele.

Focul este si el purificator adesea fiind arse lucrurile contaminate cu microbi. Focul poate fi insa si devastator. In acest caz el simbolizeaza excesul si dorintele nelimitate.

Animale

Cainele, desi este simbolul fidelitatii, si el poate avea o semnificatie negativa, exprimand supunerea. In functie de context, mai poate reprezenta si sexualitatea pervertita.

Calul - daca visezi un cal salbatic, el exprima dorinta salbatica ce trebuie imblanzita. Daca este insa insotit de calaret, este stapanit si are o conotatie pozitiva: infranarea dorintelor.

Sarpele simbolizeaza mandria si tradarea. Fie cineva iti va insela increderea, te va minti sau iti va ascunde ceva, fie face o fapta la care nu te astepti si prin care te dezamageste. Se mai spune ca daca ai visat un sarpe, ziua urmatoare va bate puternic vantul sau va fi seceta.

Pasari inseamna elan si ascensiune. In sens negativ, reprezinta imaginatia si visele care zboara fara insa a tine cont de granitele realitatii.

Parti ale corpului

Capul reprezinta spiritul. Un cap cu chelie simbolizeaza un spirit sarac, parul fiind expresia fortei interioare.

Piciorul prevesteste un drum sau progres. De asemenea, un picior frumos inseamna dragoste si armonie, iar unul rupt, infidelitate sau boala.

Fruntea - aceasta parte a corpului simbolizeaza curajul, indrazneala si faptul ca iti vei gasi alinarea alaturi de cineva drag.

Culori

Albastrul inseamna coborarea in profunzimea finite noastre, in subconstient, pentru a descoperi greselile si faptele care ne-au facut sa ne pierdem pofta de viata. In sens negativ, inseamna ca te lasi in continuare invaluita de greseala.

Galbenul este culoarea soarelui, deci a veseliei si luciditatii. Ea poate insemna si orgoliu ranit, gelozie. Galbenul auriu este intelepciune, cel aramiu egoism, iar cel palid o dezamagire.

Verdele reprezinta culoarea naturii si a sanatatii. El simbolizeaza sanatate, prosperitate si bucurie.

Rosul, desi este culoarea entuziamsmului pentru viata, de multe ori simbolizeaza sange, dorinta sexuala sau pasiune.
 

Comentariile 201-213 din 213

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mihaela pe 18 Apr 2008, 13:50
    ce inseamna a visa

    pentru mine visul e ca o amintire la ce a fost sau ca o anticipare la ce va urma ,dar realitatea e cursul vietii prin care trecem cu totii zi de zi ,curs dat de Dumnezeu si nu are legatura cu visul .

    0
    0

  • vict pe 10 Apr 2008, 16:02
    visele

    Eu una cred in visele mele, pentru ca mi s-a intamplat de foarte multe ori ca ceea ce visez sa mi se intample, nu imediat dar pana la urma s-a intamplat si cand mi se intampla lucrul respectiv imi aduceam aminte de visul pe care l-am avut. Sincer eu cred ca visele inseamna ceva si noi visam cu un anume scop.

    0
    0

  • lina59 pe 7 Apr 2008, 00:44
    constient, subconstient, inconstient

    Gasiti, tot in cartea asta, despre cele 3 concepte de mai sus. Este normal & logic sa visam despre lucruri care ne framanta, persoane care ocupa un anumit loc in viata noastra (mai mult sau mai putin important) s.a.m.d. Jung explica in cartea lui care este legatura dintre ceea ce visam si temerile noastre, personalitatea noastra, grijile, sperantele noastre etc etc. Cred ca unii oameni (f. putini) au si vise premonitorii, insa cred ca acestia trebuie sa aiba o viata foarteeee incarcata spiritual (pozitiv sau negativ) pentru a putea primi astfel de mesaje prin vise. :)

    0
    0

  • lina59 pe 7 Apr 2008, 00:37
    ah, uh, ih :)

    Daca vreti sa aflati mai multe despre vise, nu lasati sa va scape "Amintiri. Vise. Reflectii" - scrisa de Carl Gustav Jung. Cat despre superstitii si credinte populare, cred ca reprezinta unele dintre cele mai primitive forme de relationare cu lumea asta :) si e plin de ele cand vine vorba de interpretarea viselor (si nu numai). Cititi cartea, se merita >>> are la baza studii serioase, nu speculatii, superstitii sau idei din popor :) Enjoy!

    0
    0

  • anonim pe 6 Apr 2008, 11:01
    visele

    ce inseamna daca visezi persoana iubita?

    0
    0

  • biramona19 pe 5 Apr 2008, 12:20
    pt doina

    spui ca aceste vise se repeta, deci daca nu ti s-a intamplat nimic pana acum, ceva neobsnuit, -nici nu se va intampla pt ca visele astea tin de viata de zi cu zi, de probleme in general, deci probabil ca ai de rezolvat niste probleme...un stomatolog ceva :P, mai in gluma mai in serios, eu cred ca nu ar trebui sa iti faci probleme >:D

    0
    0

  • doina pe 3 Apr 2008, 17:56
    visele

    ce reprezinta in vise atunci cand visezi ca ai dintii cariati si negrii care se farma si iti cad jos.......... (teroare)...acest vis mi se repeta uneori...... grazie.Doina Ungur .Pisa. Italia

    0
    0

  • biramona19 pe 1 Apr 2008, 03:59
    pt cristina....

    din cate am citit comentariul tau , daca cumva am inteles gresit- era pentru mine ?, daca da, id-ul meu de messenger este muppetsmic.

    0
    0

  • toofreemind pe 31 Mar 2008, 19:27
    Ignoranta?:):)

    Draga ileana_carmen, de unde atata ignoranta? Ca vad ca stii cuvantul? De subconstient ai auzit? Daca da, atunci mai studiaza, daca nu, mai studiaza! Succes!

    0
    0

  • cristina pe 31 Mar 2008, 01:27
    pt ileana_carmen

    sincera sa fiu sunt in aceeasi situatie ca si tine...se intampla sa am anumite vise(de esenta negativa)si de fapt sa aibe o legatura cu ceea ce se intampla...pacat ca totusi vad legatura exact dupa ce acele lucruri s au intamplat deja,sincera sa fiu in ultima vreme nu pot spune ca nu prea am mai visat....spre deosebire de tine,eu nu am vorbit decat c apropiatii despre asta....si toti au fost uimiti...bravo tie ca ai mers mai departe...ai putea sa mi lasi cumva un id de mess?ms mult si sper ca si visele frumoase sa ni se implineasca

    0
    0

  • cori pe 30 Mar 2008, 22:10
    visele....

    chiar nu mai inteleg. visez f multe chestii si cand ma uit pe interpretare observ ca inseamna tot felul de lucruri, de multe ori mi se intampla sa cad pe ganduri, si incep sa despic "firul in patru". de obicei pot sa nu insemne nimic, pur si simplu pot sa se refere doar la ceea ce am facut in ziua respectiva... noi oameni incercam sa aflam pentru orice lucru un inteles, vrem sa aflam ce inseamna sa stim la ce sa ne asteptam... nu sunt superstitioasa, cred ca tot ce ne este dat sa ni se intample este de la Dumnezeu si fiecare om are un destin, o soarta a lui. visele mai pot sa fie o stare de nelinistite a noasta, ne gandim la tot felul de lucruri... nu cred ca trebuie sa ne luam dupa ceea ce visam.... daca am face acest lucru am deveni paranoici si superstitiosi. trebuie sa fim rationali.

    0
    0

  • biramona19 pe 30 Mar 2008, 12:10
    despre vise

    Eu nu ma gandesc daca e bine sau nu sa interpretam visele, cateodata inseamna ceva, cateodata nu.Mie mi se intampla de obicei sa visez, sa am premonitii, despre care aflu ziele imediat urmatoare, si de obicei, sunt numai lucruri rele, cum se spune raul atrage raul, numai gandindu-ne la el, numai ca prefer sa nu ma gandesc la ce visez, desi a doua zi stiu foarte bine ce am visat, dar cand aflu ca intr-adevar ce am visat eu s-a implinit ma sochez.. Nu am stat niciodata sa ma gandesc la semnificatia lucrilor pe care le visez, de multe ori se intampla sa nu cunosc imprealabil persoana, sau fapta in sine. Am dicutat cu preotul - mi-a spus ca am un dar, am vorbit cu un psiholog- mi-a spus ca asta se datoreaza faptului ca dorm profund, din cauza stresului si oboselii, am vorbit cu un bioenergoterapeut- mi-a spus ca am un dar pe care iata il folosesc fara sa vreau, de a vedea dincolo de lucruri, si ca iata sunt una dintre acele persoane care are acces la un alt nivel de cunoastere, si nu trebuie sa imi fac griji. Pe mine ma doare nespus sa stiu ca ce visez eu s-a intamplat sau se intampla, si de multe ori se intampla cu persoane dragi mie, sau cateodata cu persoane pe care nu le cunosc, tocmai din cauza asta nu le pot controla-visele, oricum nu pot face nimic, destinul este facut sa se intample, iar daca eu am acces la cartea aceasta sa o pot citi, nu pot decat sa o inchid la loc si atat. In final, visele, tin de viata de zi cu zi, de probleme , de bucurii, iar a interpreta visele mi se pare prea mult, pentru ca pentru unele persoane poate sa semnifice ceva, pentru altii ce scrie in carti.Visul va avea tot timpul alta seminifcatie

    0
    0

  • ileana_carmen pe 29 Mar 2008, 18:35
    despre vise

    Parerea mea (umila) este ca visele se formeaza atunci cand persoana respectiva nu este in perioada de somn profund si in creier au loc conexiuni intamplatoare inre neuroni fara a fi controlate de vointa respectivei persoane. Un fel de zgomot de fond, sa-i zic asa. A interpreta aceste vise este o dovada de ignoranta. Rare sunt visele care reprezinta o premonitie desi asa ceva nu este imposibil. Dar a interpreta zilnic visele dupa un tipar anume, repet, este dovada de ignoranta.

    0
    0
Pagina « 1 2 3 4 5 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod