Spuma antibiotică, noul tratament împotriva acneei

O spumă care conţine o concentraţie slabă de antibiotic ar putea fi folosită drept tratament pentru acnee, după ce un test clinic efectuat asupra a 150 de pacienţi a dat rezultate promiţătoare.

Tratamentul este administrat prin aplicarea spumei pe piele şi masarea uşoară a acesteia, iar în urma testelelor efectuate asupra celor 150 de pacienţi medicii au observat o reducere a numărului de coşuri cu circa 72%, pe o perioadă de trei luni, relatează cotidianul britanic Daily Mail, citat de agenția Mediafax.

Spuma conţine o substanţă antibiotică, minociclină, un medicament care este folosit de mult timp ca tratament pentru acnee, dar sub formă de pastile şi cu efecte secundare majore, cum ar fi ameţeli, greaţă şi diaree.

O altă problemă o reprezintă apariţia rezistenţei la antibiotice, care este mărită în momentul în care antibioticele sunt folosite prin aplicarea pe pieleTony Chu, medic
Avantajul noii spume cu minociclină, numită FMX101, este că substanţa activă nu mai trebuie să fie filtrată de organism înainte de a ajunge la locul infecţiei provocate de bacteriile care produc acneea, iar efectele secundare ale minociclinei pot fi astfel mult reduse.

Niciunul dintre cei 150 de pacienţi care au folosit tratamentul în timpul testelor clinice nu a raportat efecte secundare majore.
Medicii spun că noul tratament ar putea fi aprobat pentru utilizare obişnuită şi pus în vânzare în decurs de doi ani.

Minociclina funcţionează împotriva acneei omorând bacteriile care produc infecţia. Acneea afectează opt din zece adolescenţi şi mai mult de jumătate dintre femeile de peste 25 de ani. Schimbările hormonale prin care trece organismul duc la producerea în exces de sebum, o substanţă uleioasă secretată de glandele sebacee din piele.

Sebumul şi celulele epiteliale moarte astupă foliculii piloşi, blocând în interior o serie de bacterii care se găsesc în mod natural pe piele, unde în mod normal ajută împotriva infecţiilor.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • giorgiana pe 3 Oct 2014, 13:14
    acnee

    buna. si eu ama vut probleme cu acneea si am incercat Fereto Hydra Mat care m a ajutat sa scap definitiv. acum o folosesc constatant pentru ca imi place foarte mult cum miroase si matifiaza foarte bine. o recomand!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod