Spuma antibiotică, noul tratament împotriva acneei

Un tratament eficient împotriva acneei ar putea fi lansat, după ce spuma testată a dat rezultate promițătoare


Principala specie de bacterie implicată în apariţia acneei este Propionibacterium acnes sau P. acnes, care are nevoie de o sursă constantă de oxigen pentru a se înmulţi.

În momentul în care bacteriile sunt blocate în interior, ele rămân fără oxigen şi încep să atace celulele epiteliale sănătoase pentru a avea acces la oxigenul din sânge. Între timp, sistemul imunitar detectează că organismul are o problemă şi trimite globulele albe pentru a distruge bacteriile.

Astfel apar inflamaţiile care duc în cele din urmă la apariţia coşurilor care pot da mâncărimi, iar în cele din urmă se sparg, în multe cazuri provocând şi leziuni ale pielii şi cicatrice.

72%este reducerea coșurilor observată la cei 150 de voluntari care au testat noua spumă antibiotică
Tratamentele actuale ale acneei sunt sub formă de cremă şi gel pentru formele mai puţin severe, mergând până la antibiotice puternice, cum este minociclina, folosite pentru a omorî bacteriile din piele.

Compania israeliană Foamix Inc a realizat spuma FMX101 ca o alternativă la antibioticul sub formă de pastile.
Spre deosebire de geluri, creme şi unguente, spuma este absorbită mult mai repede şi lasă mai puţine reziduuri lipicioase pe piele. Noul tratament va intra în ultima fază de testare anul viitor şi ar putea apărea pe piaţă în aproximativ doi-trei ani, relatează ziarul citat de Mediafax.

Potrivit medicului dermatolog Tony Chu, de la spitalul londonez Hammersmith, utilizarea spumei pentru administrarea substanţei active dintr-un medicament poate fi o idee bună. Totuşi, "minociclina poate cauza pigmentări nedorite în zonele cu piele cicatrizată, chiar şi atunci când medicamentul este luat sub formă de pastile.
O altă problemă o reprezintă apariţia rezistenţei la antibiotice, care este mărită în momentul în care antibioticele sunt folosite prin aplicarea pe piele"
, a explicat medicul Tony Chu.


Foto: Hepta

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • giorgiana pe 3 Oct 2014, 13:14
    acnee

    buna. si eu ama vut probleme cu acneea si am incercat Fereto Hydra Mat care m a ajutat sa scap definitiv. acum o folosesc constatant pentru ca imi place foarte mult cum miroase si matifiaza foarte bine. o recomand!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod