Regulile unui machiaj reusit... si exceptiile acestora

Nu-i asa ca, atunci cand erai copil, iti placea sa te joci cu fardurile mamei sau ale surorii mai mari? Parca iti doreai sa cresti mai repede... Acum poate ti-ai dori sa ai din nou varsta aceea, dar timpul nu se mai intoarce. Asa incat, bucura-te de feminitatea ta si pune-o cat mai bine in valoare, cu ajutorul produselor cosmetice. Fiecare dintre noi ne definim propria personalitate in ceea ce priveste stilul de machiaj prin incercari repetate si nu se poate spune ca ar exista multe reguli in aceasta privinta. De unele trebuie sa tinem cont, pe altele putem sa le incalcam dupa dorinta si gust, iar pe cele ramase... ei bine, le putem ignora sau respecta, este la latitudinea noastra!

Reguli pe care trebuie sa le respecti

- Machiajul se va aplica numai dupa ce te-ai demachiat si ai aplicat un strat de crema hidratanta, de preferinta imbogatita cu filtru de protectie UV.

- Ai grija sa beneficiezi de lumina optima, care sa cada central pe chip, dar nu sta foarte aproape de oglinda decat atunci cand aplici, de exemplu, mascara. Este recomandabil sa ai o privire de ansamblu, pentru ca, daca privesti de foarte aproape, probabil ca vei aplica mai mult fard decat este necesar de fapt.

- Combina nuantele, dar ai grija ca linia de demarcatie a acestora sa nu poata fi observata. Regula aceasta este valabila indiferent daca vorbim despre fond de ten (da, poti folosi doua nuante pentru baza de machiaj, daca vrei sa evidentiezi anumite trasaturi ale fetei, sau, dimpotriva, ca acestea sa fie mai putin accentuate. Si, pentru ca orice regula are o exceptie, in cazul de fata este vorba despre tusul de ochi. Acesta nu trebuie, in nici un caz, amestecat cu nici un alt produs de machiaj...

- Femeile roscate nu trebuie sa foloseasca niciodata produse de machiaj in nuante roz, pentru ca au pielea translucida a acestora nu prea le permite acest lucru.

- Ai grija ca nuanta fardului de ochi si cea a rujului sa fie complementare, pentru a forma un tot unitar agreabil din punct de vedere estetic. Ce poate fi oare mai strident si mai suparator din punct de vedere estetic decat pleoape in nuante calde si buze de un rosu puternic? Cele doua trebuie sa se asorteze si sa se completeze reciproc, creand un echilibru agreabil. In aceeasi nota, atentie la fardul de obraji - daca ai folosit un ruj de culoare inchisa, contureaza pometii cu un fard in nuante caramizii.

- Daca obisnuiesti sa-ti vopsesti parul, este indicat sa mergi la coafor cel putin la fiecare sase saptamani, pentru a vopsi radacinile. Nu iti recomandam sa faci acest lucru acasa - nu poti fi sigura ca vei obtine o nuanta uniforma.

Reguli pe care numai tu decizi daca sa le respecti sau nu...

- Atunci cand alegi ce tonuri de fard vei folosi, este de preferat ca acestea sa fie in concordanta cu nuanta parului - si nu cu cea a ochilor. Cel mult, poti folosi ca indiciu culoarea predominanta a vestimentatiei, dar nu este obligatoriu.

- Se spunea intr-o vreme ca este de preferat ca femeile care au peste 35 - 40 de ani sa nu mai foloseasca farduri sidefate, pentru ca textura acestora accentueaza ridurile fine. Dar tehnologia de productie a acestor farduri s-a imbunatatit considerabil in ultimii ani, asa incat se poate spune ca nu mai exista restrictii.

- Cand te machiezi, nu inseamna ca trebuie ca acest proces sa fie unul predefinit, altfel spus, sa aiba "cap si coada": poti sa te dai numai cu ruj de buze, sa folosesti numai baton corector si baza de machiaj, sa aplici fard de ochi fara mascara - nu exista reguli!



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod