Să vorbim despre bărbați

Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești! Dacă ești o persoană care adoră să arate mereu bine și ține mult la sănătatea și aspectul ei fizic, sunt convinsă că lipsa de

man_shave-300x199Spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești! Dacă ești o persoană care adoră să arate mereu bine și ține mult la sănătatea și aspectul ei fizic, sunt convinsă că lipsa de interes a partenerului tău legată de îngrijirea facială te scoate din minți. Este adevărat că în ziua de astăzi, dacă un bărbat se îngrijește prea mult, oamenii cârcotași pot să-i pună la îndoială orientarea sexuală. Nimic mai neadevărat! Dar ce înseamnă “prea mult”? Și care sunt consecințele, dacă se continuă cu neglijarea îngrijirii tenului?

În primul rând, tenul partenerului tău este cu mult mai sensibil decât tenul tău. De ce? Pentru că peste el se trece cu lama de ras în fiecare dimineața (și de multe ori se irită sau taie, în funcție de îndemânarea fiecăruia.

Nimeni nu e perfect :) ), pentru că probabil pielea lui a intrat în contact cu o cremă doar în momentul în care i-ai atins fața cu mâna proaspăt hidratată.

Partea bună este că, în general, pielea unui barbet este cu 20% mai groasă decât cea a femeilor, iar asta înseamnă că majoritatea bărbaților au tenul gras. Pornind de la asta, este foarte posibil ca el să aibă mai puține riduri decât tine care, deși ți-ai dat cu toate cremele din lume, ai încă tenul uscat cu multe riduri superficiale (am discutat despre tipurile de ten în articolele anterioare).

Dacă vrei ca partenerul tău să aibă un ten frumos, care să radieze de sănătate și să împiedici eventualele probleme, uite ce ai de făcut:

În primul rând, trebuie să-i spui că tenul trebuie să fie îngrijit, indiferent dacă este un ten de femeie sau de bărbat.

Problema se pune la fel și în cazul părului și al unghiilor. Trimite-l la dermatolog sau la cosmeticiană, pentru a i se studia tipul de ten și pentru a i se recomanda o gamă de produse de îngrijire. Aceste produse se referă la crema de zi care hidratează și protejează tenul de factorii nocivi, crema de seară și, eventual, crema contur ochi. Sunt aproape convinsă că după ce a încercat cremele câteva zile, nu o să mai renunțe la ele. În plus, este indicat ca măcar o dată pe lună să facă o vizită cosmeticienei, pentru exfolieri și extracții. Datorită tenului lui gras, îi vor apărea  destul de multe puncte negre pe zona T, iar acestea trebuie să fie extrase de cosmeticiană.

În ceea ce privește produsele de bărbierit, este indicat ca acestea să nu conțină o cantitate foarte mare de alcool.

Cu toate că alcoolul este astringent și elimină o cantitate mare de grăsime de pe față, el este contraindicat deoarece irită foarte tare fața și provoacă tenul să producă și mai multă grăsime.

Dacă partenerul tău obișnuiește să se bărbierească o dată la 2-3 zile, timp în care îi apar coșuri la rădăcina firelor de păr, ar fi bine să-l convingi să renunțe la barbă. Coșurile apar datorită excesului de sebum (grăsime) neînlăturat de pe față. Dacă nu este atent, se poate trezi un o minunată acnee, care ajunge să se întindă pe toată fața.

Chiar dacă partenerul tău nu are probleme cu tenul (motiv pentru care trebuie să fii foarte geloasă pe el), ar fi indicat să adopte un program regulat de îngrijire, fără a exagera.

Nici unei femei nu-I place să se bată cu partenerul pe produsele de stilizare și îngrijire.

Sper să-i dai articolul și partenerului tău, iar in felul acesta îl vom convinge că tenul, dinții, unghiile și părul trebui să primească aceeași atenție, indiferent dacă ești femeie sau bărbat.

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod