Ce trebuie să știi despre un make-up artist

Cel puțin o dată în viață te vei intersecta cu un make-up artist. Când te căsătorești, când te duci la un eveniment special sau pur și simplu te-ai decis să înveți câte ceva de la un

make-up-brushes-21Cel puțin o dată în viață te vei intersecta cu un make-up artist. Când te căsătorești, când te duci la un eveniment special sau pur și simplu te-ai decis să înveți câte ceva de la un profesionist. Găsești mai jos câteva “detalii” la care trebuie să fii foarte atentă, atunci când angajezi un make-up artist.

Sunt sigură că dacă alegi să apelezi la serviciile unui profesionist, înseamnă că urmează să participi la un eveniment important (la care nu ți-ai dori să dai greș cu machiajul), iar tu ești o persoană care are mare grijă de aspectul și sănătatea ei.

În primul rând, studiază make-up artistul! Cum ar putea să te învețe cineva cum să te machiezi și ce înseamnă frumusețea, dacă el are un aspect neîngrijit?

Asigură-te că portofoliul pe care îl prezintă este al lui, nu unul furat. Faptul că găsești pe net poze cu machiaje absolut superbe, nu înseamnă că ele fac neapărat parte din portofoliul make-up artistului.

Cum poți să te asiguri că el este autorul? Simplu, îl rogi să-ți facă o probă de machiaj.

Venind vorba de probe…uite la ce trebuie să fii atentă în momentul în care vă apucați de treabă:

1: Trebuie să se dezinfecteze pe mâini. Chiar dacă, teoretic, un make-up artist are voie să-ți atingă fața doar cu acordul tău, ești cu mult mai protejată (și este de bun simț) ca acesta să fie dezinfectat pe mâini.

2. Pensulele și toate lucrurile care intră în contact cu fața ta trebuie să fie perfect curate. Cum ar fi să îți aplice fondul de ten cu o pensulă folosită înainte la o persoană cu acnee?

3. Rujul și gloss-ul. Acestea se aplică doar cu pensula. Mai exact, se ia produsul cu pensula, se aplică pe mână o cantitate suficientă pentru a fi apoi aplicată pe buze, cu ajutorul aceleași pensule. Dacă, în schimb, bagă pensula murdară din nou în produs, e ca și cum ar transfera un potențial herpes de la o clientă la alta.

Cu alte cuvinte, pensula nu se bagă de două ori in produs. Același lucru se întâmplă și dacă aplică direct rujul pe buzele tale. Cum poți fi sigură că rujul respectiv nu a fost înainte pe buzele altei persoane?

4. Creionul pe conjunctivă. Înainte de a-l aplica, vârful acestuia trebuie ascuțit și topit cu flacăra unei brichete. Altfel, riști să te trezești cu o foarte enervantă conjunctivită.

5. Personalitatea. Dacă make-up artistul nu a înțeles până să i te așezi pe scaun că jumătate din munca lui înseamnă atitudinea potrivită față de client, este clar că, în loc să te relaxezi și să te bucuri de un machiaj frumos și de mângâierile pe față ale unui profesionist, vei sta crispată și de abia vei aștepta să pleci.

6. Un machiaj este frumos doar dacă tu te simți frumoasă, atunci când îl porți. Degeaba îți spun prietenii și familia că ești absolut superbă, dacă tu nu te simți OK cu machiajul pentru care ai plătit.

În cazul acesta, asigură-te că poți comunica ușor cu make-up artistul și că acesta este receptiv la ceea ce îți dorești de la el. Dacă, în schimb, îți impune un stil de machiaj, fără voia ta și riști să te sperii când te vei uita în oglindă, mai bine renunță. Când îi spui unui make-up artist "mă las pe mâna ta, fă ce vrei din mine", îți dai acordul să ți se realizeze o schimbare ce o vei uita destul de greu. Schimbare în bine, să sperăm!

7. Produsele trebuie să fie profesionale. Acest lucru îl ajută pe make-up artist să realizeze un machiaj profesional, care trebuie să-ți reziste pe față aproximativ 24 ore. Dacă vrei un machiaj rezistent la apă, anunță-l din timp, pentru ca acesta să folosească pentru machiajul tău doar produse destinate unui astfel de machiaj.

8. Programează-te! Dacă urmează să participi la un eveniment important, programează-ți ședința de machiaj din timp.

De obicei, este destul de dificil să-ți găsești un make-up artist de pe o săptămână, pe alta.

9. Odată ce ți-ai găsit make-up artistul potrivit, este bine să-i achiți un avans, obligându-l astfel să țină cont de programarea ta. Nu uita să-i ceri factură sau să încheiați un contract, deoarece este artist, iar asta spune multe legate de organizarea lui :)

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod