Blush-ul sau sănătatea din cutie

Fardul de obraz (blush-ul) este unul dintre produsele de machiaj care nu trebuie să lipsească din portfardul tău. Dacă te grăbești și nu ai timp pentru machiaj, blush-ul te va scoate din

Fardul de obraz (blush-ul) este unul dintre produsele de machiaj care nu trebuie să lipsească din portfardul tău. Dacă te grăbești și nu ai timp pentru machiaj, blush-ul te va scoate din încurcătură de fiecare dată.

Fardul de obraz este mai închis decât culoarea tenului tău și are scopul de a-ți scoate pometele în evidență. Într-un articol anterior ți-am povestit despre faptul că fondul de ten, anticearcănul, pudra și blush-ul trebuie să vireze în aceeași nuanță.

Mai exact, dacă ești brunetă cu ochii închiși la culoare și pielea aurie, atunci și produsele de mai sus ar trebui să conțină tot auriu. Pe de altă parte, dacă ești blondă cu ochii deschis la culoare și pielea foarte deschisă, sensibilă și care se arde din primul moment când ai expus-o la soare, atunci produsele trebuie să vireze în roz.

Volumetria spune că de exemplu, dacă te îmbraci în alb, lași senzația de volum mai mare și, dacă te îmbraci în negru, arăți mai slabă.

Același principiu se aplică și în machiaj.

Dacă dorești să-ți scoți pometele în evidență (sunt convinsă că ai realizat până acum importanța blush-ului), atunci folosește blush-ul cu încredere.

După ce ai aplicat fondul de ten, anticearcănul și pudra, vine rândul fardului de obraz. Acesta se aplică imediat sub pomete, pentru a sculpta zona din imediata vecinătate a acestuia. În felul acesta, vei scoate în evidență pometele. Fardul de obraz se aplică sub formă de ∞ (opt întors), pe orizontala obrazului.

Blush-ul îți mai vine în ajutor și dacă, de exemplu, ai nasul puțin mai mare, fruntea lată sau bărbie dublă.

Gândește-te la blush ca la o gumă de șters, deoarece îl poți aplica în zona pe care dorești să o micșorezi sau să o tai.

Ai grijă să nu pui prea mult produs și să îl degradezi (ștergi), pentru a nu-l lăsa să-ți păteze baza de machiaj. Acesta trebuie să răsară frumos, nu să se observe dungile de delimitare dintre fardul de obraz și fondul de ten. În cazul în care te-ai grăbit și ai aplicat prea mult blush, atunci o variantă de compromis ar fi să mai aplici încă un strat subțire de pudră peste el.

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod