Fond de ten invizibil

Fondul de ten este o necesitate. Scopul lui este de a uniformiza culorile tenului și de a proteja tenul de factorii nocivi. Orice femeie care își dorește să folosească fond de ten știe că

Fondul de ten este o necesitate. Scopul lui este de a uniformiza culorile tenului și de a proteja tenul de factorii nocivi. Orice femeie care își dorește să folosească fond de ten știe că acesta nu trebuie să lase impresia de mască pe față.

În acest articol îți voi descrie câteva tipuri de fond de ten și îți voi da tips-uri cum să-l folosești.

Un fond de ten trebuie privit din două puncte de vedere: textură și nuanță.

Textura fondului de ten îți indică puterea lui de acoperire. Mai exact, dacă ai un ten cu imperfecțiuni, atunci este ideal să folosești un fond de ten dens, cu putere mare de acoperire.

În acest caz, se merge mai puțin pe hidratare și mai mult pe acoperirea imperfecțiunilor. Dacă, în schimb, ai un ten curat, cu foarte puține zone cu probleme, atunci textura fondului de ten pe care trebuie să-l folosești este una cât mai lichidă. Adică trebuie să mergi mai mult pe hidratare și mai puțin pe acoperirea imperfecțiunilor. Dacă, totuși, ți-ai ales un fond de ten greșit ca și textură, atunci o variantă de compromis ar fi să-l combini cu puțină crema de zi, înainte de a-l aplica pe față.
O altă soluție este să uzi foarte bine cu apă termală burețelul cu care îți aplici fondul de ten.

Dacă ești una dintre fericitele posesoare ale unui ten curat, atunci, pentru un machiaj natural, de zi, nu îți aplica fond de ten pe toată fața, ci doar în zonele mai pretențioase, cum ar fi zona T (frunte, nas, bărbie).

Nu uita că fondul de ten se fixează cu pudră. Evident, și aceasta trebuie folosită în cantități reduse.

Despre metodele de aplicare a fondului de ten am vorbit în articolele trecute, deci nu voi pune accent pe acest subiect.

Însă nu uita că acesta se aplică mai întâi pe mână, pentru a lua temperatura corpului tău, urmând apoi să iei câte puțin de pe mână și să-l aplici pe față.

În ceea ce privește nuanța, aceasta trebuie să se contopească perfect cu nuanța tenului tău. Nici mai închisă, nici mai deschisă.

Dacă respecți toți acești pași, atunci vei purta un fond de ten invizibil, dar miraculos pentru tenul tău.

Articol realizat de www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod