Reguli simple pentru machiajul de zi

Pentru machiajul de zi - pentru serviciu, oras sau pentru cursuri - sunt valabile reguli simple: el trebuie sa sublinieze avantajele naturale, sa ascunda micile neregularitati si sa nu fie prea intens. Machiajul trebuie sa intinereasca stralucirea personala si sa actioneze pozitiv asupra celor din jur. Nu se foloseste prea multa culoare. In acelasi timp nu trebuie sa ne imaginam ca a fi la serviciu este o pedeapsa si toate fardurile trebuie sa fie terne...

Deoarece timpul este azi, mai mult decat oricand, un factor important, sunt cerute produse care nu pun probleme in intrebuintare, ofera repede un rezultat bun si sunt rezistente la transfer. Textura fardurilor folosite in astfel de cazuri va fi mata sau semimata, niciodata ne se va apela la sidefuri stridente sau la "plastic shine".


Se tine intotdeauna cont de tipul de iluminare a locului de munca; lumina incandescenta, cea oferita de bec, este mai putin folosita astazi, insa nu este exclusa. Intr-un birou cu becuri, lumina este calda iar fardurile trebuie sa fie reci, prin contrast. Astfel tonurile de gri pastel, verde valmarina, gri antracit sunt ideale pentru pleoape. Obrajii au nevoie de rozuri pale iar buzele la fel.

Daca biroul are iluminare rece, cea oferita de tuburile cu neon, atunci intregul machiaj trebuie realizat in culori calde: bejuri, brunuri, marouri. Chiar si mascara pentru gene ar trebui aleasa intr-o nuanta maro. Un pranz de afaceri este o ocazie de a iesi putin din birou insa nu este o ocazie pentru un machiaj elaborat, trebuie pastrata nota normala pentru business.


Pentru multe persoane machiajul business inseamna de fapt machiajul cotidian, cel care trebuie personalizat la maximum.

Fondul de ten va fi foarte fin, cu putere medie de acoperire, fluid si intr-o nuanta cat mai apropiata de cea a pielii. Pentru mai mult confort evitati fardarea gatului, deoarece in tinuta business invariabil exista gulere severe sau revere, toate foarte usor de murdarit.

Fardul corector anticearcan si pudra vor fi alese in tonuri cat mai apropiate de fondul de ten. Fardul de obraz este natural, aplicat central pe pometi. Mai sunt bune si bejurile inchise ton pe ton cu baza de machiaj. In machiajul business este foarte importata pleoapa superioara si accentul principal se va pune pe aceasta.
Si asta deoarece intr-un birou intotdeauna lumina cade de sus iar daca pleoapa inferioara ar fi prea accentuata s-ar crea un efect fals de cearcan. Creioanele pentru conturul ochilor si fardurile pentru pleoape se vor alege fie in nuante neutre de bej fie in ton cu vestimentatia; regula contrastelor in machiaj nu se aplica la birou deoarece efectul de senzualitate nu-si are rostul.

Machiajul de cocktail este altceva, este ocazia pe catre o au colegii dv. de a descoperi ca in spatele unei "masti" profesionale se ascunde de fapt o femeie frumoasa. Nu trebuie sa existe nici o retinere in alegerea culorilor si texturilor. Se poate apela la fard negru pentru pleoape, fonduri de ten stralucitoare si ruj rosu.


Si inca un amanunt important... manichiura. Pentru femeia business, cea care are un program contra cronometru, exista lacurile cu uscare rapida, in 60 de secunde. Un singur strat de lac asortat cu vestimentatia sau cu rujul pot pigmenta placut intreaga tinuta.



 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ruxy-diavolita pe 15 Apr 2009, 20:02
    tenul

    as avea nevoie de un fond de ten potrivit pentru mine.am ochii caprui,ten uscat,buze bine definite si un nas lunguiet.va rog sa imi dati un sfat .multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod