Femeie machiaj

Ce produse de machiaj alegi iarna?

Notiunea de machiaj de iarna ne conduce cu gandul, pleonastic, la farduri pentru pleoape albastre, gri, albe sau roz, in texturi sidefate, adica toate acele atribute care conduc la ideea de rece, de zapada, de nocturn sau de astral. Toate aceste trimiteri sunt de obicei valabile chiar si de la un sezon la altul, insa machiajul de iarna poate fi privit si din alt unghi - cel al tipului de fard folosit...

Pregatirea tenului inainte de machiaj trebuie realizata folosind produse mai mult calmante si emoliente decat hidratante.
Hidratarea tenului se va efectua in timpul somnului, cu ajutorul cremelor de noapte.

Mare atentie cu fondurile de ten - cand afara temperatura aerului scade sub +4 grade C (starea fizica a apei la aceasta temperatura se prezinta sub forma de apa cu ghiata), fondurile de ten foarte fluide si foarte hidratante pot ingheta la propriu, pe nimic altceva, decat pe ten. Iata ca este deja vorba despre un lucru foarte grav mai ales pentru tipurile de ten sensibil, uscat sau cuperozic. Pielea fetei este supusa unor traume mari iarna mai ales la diferente de temperatura, pot sa apara iritatii, zonele rosii (in cazul cuperozei) se pot extinde si se poate pierde tonusul epidermei.
Ce este de facut? Este recomandata folosirea fondurilor de ten tip 2 in 1, acestea au o textura cremoasa, emolienta si protejeaza pielea de frig, ger, viscol si de razele ultraviolete care iarna actioneaza agresiv mai ales cand afara este si zapada.

Fardurile pentru pleoape se pot alege atat in culori de iarna cat si in texturi de iarna. Fardurile tip crema sunt cele mai bune - ele sigur nu vor ingheta pe ten. Nici cele sub forma de pudra compactata nu ingheata insa cele cremoase sunt mult mai spectaculoase daca sunt aplicate pe arcada - ofera un luciu discret si proaspat.


Rujurile care protejeaza cel mai bine buzele in sezonul rece sunt cele clasice si cele tip gloss - care, chiar daca nu sunt pe primul loc in tendinte, se gasesc in magazine si se afla acolo pentru a fi cumparate si folosite. Rujurile rezistente la transfer sau cele foarte hidratante sunt foarte bune iarna dar pentru a fi folosite in casa, la birou etc. Pentru gene, cele mai bune mascare sunt cele waterproof, deoarece se comporta foarte bine la condens.

Iata, ca o concluzie, ca machiajul de iarna nu inseamna neaparat o zana a gheturilor, cu turturi si stelute de zapada desenate pe tample, in culori reci; el poate asigura o buna intretinere a tenului atunci cand temperatura penduleaza in jur de 0 grade C.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod