Mini ghid de folosire a produselor cosmetice

Machiajul poate fi daunator prin prisma a doua aspecte. Primul apare cand produsele folosite sunt de proasta calitate, expirate sau alese necorespunzator (ex. in cazul unui fond de ten pentru ten gras seboreic, folosit pe un ten deshidrat). Aceste neajunsuri pot fi ocolite citind cu atentie instructiunile si termenul de valabilitate, de pe ambalajul produselor cosmetice. Cel de-al doilea tine de folosirea necorespunzatoare a produselor pentru machiaj, chiar si in situatiile in care acestea sunt de foarte buna calitate si "in termen de garantie".

Pentru a evita "accidentele" legate de machiaj, iata un mini ghid de folosire a produselor cosmetice:

1. Nu se suprapun prea multe texturi in jurul ochilor; pe aceasta zona se aplica doar fard corector anticearcan; se doreste deci evitarea unui fond de ten astringent sau matifiant pe zona ochilor. In caz contrar, ca efect, pielea se poate sensibiliza pana la aparitia unor iritatii sau chiar mai rau.

2. Creioanele pentru ochi trebuie sa fie pentru uz individual, pentru evitarea unor iritatii transferabile. Daca exista banuiala ca a fost folosit creionul si de altcineva, acesta se va ascuti sau se va apropia putin de o flacara.

3. Pentru gene, mascara trebuie sa fie de asemenea doar pentru uz individual.

4. Pentru conturul pleoapei inferioare folositi numai creioane antialergice, cu mina moale; pe astfel de creioane scrie de obicei "kajal" - denumirea unui complex de plante care protejeaza ochiul de iritatii si alergii.

5. Nu incercati sa folositi creionul pentru sprancene in zona ochilor; ca regula generala, un produs trebuie folosit exact in scopul pentru care a fost creat.

6. Produsele tip crema pentru machiajul ochilor nu se folosesc si in interiorul ochilor - acestea sunt de obicei antialergice insa metoda de aplicare nu poate fi tocmai benefica.

7. Un risc poate aparea si din partea fardului de obraz, daca este aplicat gresit. Intotdeauna acesta se aplica peste o baza de machiaj; in cazul in care se aplica direct pe piele si tenul are porii deschisi, fardul de obraz va intra in pori si acolo va ramane pana la primul tratament cosmetic. Treptat se va instala un efect de cuperoza aparenta, greu de eliminat si cu un aspect total inestetic.

8. Rujurile netransferabile sunt create pentru a se fixa cat mai multe ore pe buze, nu pentru a hidrata sau straluci. Daca acest tip de ruj este folosit pe buze deshidratate se va instala un dezastru, o exfoliere fortata si incomoda. Pentru buzele deshiratate sunt indicate rujurile hidratante sau rujurile tip gloss.

9. Daca machiajul este realizat corect si cu produsele adecvate, la fel trebuie sa evolueze si demachierea: se va incepe cu stegerea pleoapelor folosind produse speciale si se va continua cu restul fetei: demachiant, tonic, masca, serum, o vitamina, crema.





 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea pe 30 Sep 2010, 12:04
    @elena-manuela

    @ elena-manuela: produsul nu iti poate dauna sub nici o forma, rolul lui fiind sa actioneze doar asupra volumelor in exces (te ajuta sa slabesti) si asupra invelisului cutanat (remodeleaza aspectul de coaja de portocala)

    0
    0

  • elena-emanuela pe 25 Aug 2008, 13:47
    celulita

    buna ziua ... ma numesc ema,am 16 ani si jumatate...am o intrebare...as putea folosi Lipometric de la vichy pentru celulita..??mi-ar putea dauna intr-o oare cauza deoarece inca sunt in perioada dezvoltarii???va multumesc,la revedere.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod