Machiajul de seara, un recital de imaginatie

Cand eram copii aveam blocuri de desen si carti de colorat, foloseam acuarele si creioane colorate, aveam grija sa nu depasim conturul desenelor si eram fericiti cand reuseam. Acum suntem maturi, am crescut si ne putem juca in continuare, ne putem intoarce in copilarie desenand, numai ca de data aceasta creioanele sunt dermatografe special create pentru ten.

Bucuria unui joc de copil s-a transformat in placerea de a ne infrumuseta chipul. Si se pot incerca mai multe stiluri de la picture naiva la suprarealism. Mai ales daca scopul "desenului" este machiajul de seara, imaginatia poate fi exploatata la maximum, pentru ca desenul unui machiaj de seara este ceea ce reprezinta rochia de seara intr-o garderoba.
Traversam un sezon in care femininatea primeaza, se poarta buclele si tot felul de cocuri sofisticate, se poarta accesorii stralucitoare, panglici, dantele geometrice, perle, cristale svarowsky sau murano si blana si matase si cate si mai cate. La toate acestea se poate vorbi mult si despre machiaj, care, de ce nu, poate fi diversificat si original.

Iata deci trei moduri simple de a transforma o joaca de copil intr-un recital de imaginatie si frumusete:

1. Cuartul fumuriu
Nu este nici brun, nici gri, este o combinatie care ofera pielii o transparenta senzuala si privirii - profunzime. In momentul in care baza de machiaj este realizata, curat si luminos, se pune accent pe ochi.
Se alege un fard in nuanta cuartului fumuriu (Special Eyes Mono eye shadow - 030 - Smokey Quartz - Rimmel) si practic se incaseteaza ochiul in aceasta nuanta. Este foarte usor, trebuie doar rabdare, se lucreaza milimetric, se estompeza delimitarile de culoare (arcadele sunt bej). Trebuie multa indrazneala pentru machiajul pleoapei inferioare - dunga fumurie poate avea 3mm (estompati) astfel incat ochiul va parea foarte mare in momentul in care se va interveni cu un creion negru in interiorul pleoapei inferioare. Pentru ca acest machiaj sa se incadreze si in tendinte, nu se vor intensifica deloc sprancenele si se va folosi un ruj rosu mat.


2. Alte pietre - ametist, cuart galben, roz etc.
Se pot gasi in magazinele cu accesorii haute-couture, cristale de buna calitate, in diverse culori, ce pot fi folosite si in machiaj. Ele se vor lipi cu adeziv pentru gene (deasemenea din comert). In momentul in care exista si pietrele si adezivul, se lasa libera imaginatia, avand ca sursa de inspiratie tema petrecerii si vestimentatia. Pietrele se pot lipi pe arcade, tample, buze.

3. Ice make-up
Una din tendintele acestui sezon este "machiajul de ghiata". El presupune folosirea unor texturi "reci", sidefate, cristaline cu irizatii de fiord albastru pe linia clasica a unui machiaj de seara.
Astfel coltul extern al ochilor se umbreste cu o nuanta glaciara de albastru, atat pe pleoapa superioara cat si pe pleoapa inferioara; in coltul intern al pleoapelor se aplica alb argintiu. Linia ochilor se accentueaza cu tus albastru, obrajii raman naturali iar buzele roz deschis sidefat. Se poate folosi si o mascara albastra.





 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod