Cum iti salvezi coafura si machiajul daca te-a prins ploaia

Imagineaza-ti urmatorul scenariu: dupa incheierea programului de lucru, esti invitata la un cocktail de unde nu poti lipsi. Stii si tu ca, nu de putine ori, la astfel de evenimente se incheie afaceri in mod mult mai constructiv decat in sala de sedinte. Te coafezi adecvat si iti alegi un machiaj potrivit cu tipul evenimentului. Dar, iesind din birou, observi ca ploua... si, evident, nu ai umbrela. Bineinteles, asa cum ar spune Murphy, cu greu gasesti un taxi liber, pentru ca si altii au nevoie sa ajunga la intalniri urgente...

Rezultatul este, in prima faza, dezastruos: pana ajungi la destinatie, parul tau este ud si atarna in suvite dezordonate, bretonul "cade" inestetic pe frunte, iar cat despre machiaj... sper ca ai folosit un rimel rezistent la apa! Dar, oricum, fata este umeda, fardul de ochi s-a dus, la fel cel de obraz, asa ca ajungi la concluzia ca nu esti nici pe departe prezentabila.


Nu intra in panica! Exista intotdeauna solutii de ultim moment, pentru situatii de urgenta, atat in ceea ce priveste coafura, cat si machiajul.

Stilistul Laurent Tourette, membru creator al Haute Coiffure - organizatia care lanseaza tendintele in coafura din Franta - ne spune ca orice femeie trebuie sa aiba zilnic asupra ei un uscator de par portabil, o spuma si un tub de gel. Atentie! Desi tentatia de a te pieptana poate fi destul de puternica, pentru ca ai senzatia ca in felul acesta vei aranja mai eficient suvitele, iti recomandam sa nu o faci, fiindca parul se va "pleosti".

"Se aplica o spuma, pentru a 'imblanzi' suvitele rebele si a conferi volum, dupa care parul se va usca si la final se va folosi un gel cu fixare puternica", spune Laurent Tourette.
Solutia este valabila si pentru cazul in care ai parul scurt, care, de altfel, se aranjeaza mult mai usor si mai repede.

Ei bine, dupa ce ai reusit sa-ti salvezi coafura, pasul urmator este sa-ti retusezi machiajul, care, de asemenea, a avut de suferit din cauza capriciilor meteorologice. Suntem in anotimpul rece, urechile si nasul s-au inrosit si aspectul este inestetic. Tamponeaza delicat tenul cu un servetel, pentru a-l usca si aplica un strat de pudra compacta sau fond de ten.

Specialistii de la Miko Beauty Center ne spun ca fardul de obraz nu trebuie sa lipseasca niciodata din "trusa de urgenta", asa ca reimprospateaza-ti fata, iar pentru buze foloseste un ruj in nuante naturale sau un lipgloss, care va conferi un plus de senzualitate.


"Ochii sunt oglinda sufletului", spune o veche zicala, asa ca nu-i neglija! Indeparteaza cu un tampon sau servetel resturile de fard (compromis de ploaie) si refa machiajul. Ideal ar fi sa ai in poseta si un dermatograf, alaturi de rimelul rezistent la apa si de creionul pentru sprancene.

Porti ochelari si ai vrea ca, la acest cocktail, sa apari mai putin sobra? Nimic mai simplu, foloseste lentile de contact. Ce te faci insa cu urmele inestetice ramase la baza nasului? Daca te gandesti ca le vei acoperi cu fond de ten sau pudra, renunta la idee. Este putin probabil ca vei reusi sa le camuflezi eficient. Solutia optima in aceasta situatie este corectorul special pentru ochi, intr-o nuanta mai deschisa decat fondul de ten.


In general, spun specialistii de la Miko Beauty Center, pudra si fondul de ten folosite pentru zona ochilor trebuie sa fie mai deschise decat cele pentru restul fetei, pentru a crea un efect placut de luminozitate.

Daca urmezi aceste sfaturi, rezultatul va fi cat se poate de multumitor si esti pregatita sa petreci o seara agreabila. Iar daca, la terminarea petrecerii, nu s-a oprit ploaia, nu-i nimic, acum stii ce ai de facut...





 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod