Ce spune machiajul tau despre tine?

Dupa cum cu siguranta stii deja, machiajul reprezinta, in principiu, o arma cu doua taisuri. Poate sa reinventeze o persoana, nu numai din punct de vedere fizic, dar si al modului in care te percep cei din jur si impresia pe care si-o fac despre tine la prima vedere. Poti sa procedezi in asa fel incat acest lucru sa fie in avantajul tau si sa transmiti exact mesajul dorit.

Psihologii americani apreciaza ca nu sunt necesare mai mult de zece secunde pentru a ne face o prima impresie (de altminteri, edificatoare din anumite puncte de vedere) - iar aceasta impresie nu se modifica prea curand, si este exclusiv determinata de infatisare.
Prin urmare, e important sa tinem cont de acest aspect.

Spre exemplu, daca urmeaza sa participi la niste negocieri pentru un proiect important sau sa susutii o prezentare, vrei ca persoanele din fata ta sa te perceapa drept o femeie matura, puternica si increzatoare in fortele sale.

Pentru aceasta, este recomandabil sa-ti evidentiezi privirea, acordand atentie si sprancenelor, folosind mascara de volum si un fard intr-o nuanta mai inchisa. In ceea ce priveste buzele, este de preferat un ruj de asemenea mai inchis la culoare: nu vrei sa ai o imagine neaparat naturala, delicata si inofensiva, de data aceasta.
Coafura va fi una simpla, e de dorit sa nu-ti lasi parul liber, ci sa-l prinzi intr-un coc lejer sau in coada.

In alte imprejurari, ai vrea sa ai o infatisare clasica, eleganta si distinsa - exemplul lui Gwyneth Paltrow se impune de la sine. Pentru aceasta, este necesar sa existe un echilibru absolut atat in ceea ce priveste machiajul ochilor si al buzelor, cat si alegerea coafurii.

Cu alte cuvinte, de data aceasta nu se mai aplica regula aceea care spune ca, atunci cand evidentiezi ochii prin machiaj, buzele vor fi cat mai naturale - sau invers.
Dar cum nu poti nici sa ai un machiaj frapant, este bine sa te axezi pe tonuri de bej, care nu dau gres niciodata, si acorda aceeasi atentie ochilor si buzelor. Referitor la coafura, aceasta va fi una ceva mai elaborata (poate folosesti ondulatorul?) In tot cazul, spuma coafanta nu trebuie sa lipseasca, pentru mai mult volum.

Dar sa presupunem ca te pregatesti pentru o intalnire romantica. Multe femei isi doresc, in aceasta situatie, sa arate cat mai natural cu putinta, poate sa arate cu cativa ani mai tinere... Daca nu este cazul tau, poti aplica una dintre solutiile anterioare.
Dar daca da, ar trebui sa folosesti diferite nuante de roz iar coafura ar trebui sa fie una simpla, dar "accesorizata" cu diferite clame micute si nostime, asortate cu restul vestimentatiei. O alta varianta ar fi sa-ti piepteni parul pe spate si sa folosesti o diadema.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod