Pedichiura perfecta, in cinci pasi

Chiar daca in aceasta perioada ai inlocuit demult sandalele si papucii de plaja cu ghete sau cizme, acesta nu este nici pe departe un motiv sa-ti neglijezi pedichiura. Aceasta cu atat mai mult cu cat picioarele au de suferit cand porti incaltaminte de acest gen, care nu permite pielii sa respire pe durata intregii zile.

Pregateste-ti picioarele

Stiai ca pielea de pe talpa este de douazeci de ori mai subtire decat in orice alta parte a corpului? Este de la sine inteles faptul ca, in lipsa unei ingrijiri atente si constante, vei intampina tot felul de neplaceri: epiderma se va deshidrata, va deveni aspra si chiar se va fisura.
Pentru a preveni acest lucru, fa-ti un gomaj saptamanal si foloseste crema de corp intens hidratanta.

Rasfata-te, dupa o zi pe tocuri

O baie calda a picioarelor, in care ai pus si cateva picaturi de esenta de lavanda sau menta (cu efect calmant si racoritor) va face minuni si te va ajuta sa te relaxezi din punct de vedere nu numai fizic, dar si mental. Dupa aceasta baie, care deschide porii si linisteste pielea, esti pregatita sa folosesti produsul de exfoliere. Ulterior, tamponeaza picioarele cu un prosop moale, fara a frictiona.


Ce urmeaza? Bineinteles, hidratarea

Stii, cu siguranta, ca aplicarea cremei de corp presupune, implicit, efectuarea unui masaj. Picioarele nu fac exceptie de la regula si ai grija sa nu uiti de cuticule, care trebuie sa se mentina subtiri si hidratate.

Sfarsitul incununeaza opera

Dupa ce crema hidratanta si-a facut efectul, poti folosi si un balsam special, imbogatit cu vitamina E, care confera mai multa elasticitate pielii.

Pedichiura propriu-zisa...

... Necesita numai forfecuta de unghii, nu si pila, cum este cazul mainilor.
Din punct de vedere al lungimii, ideal este ca unghiile sa fie cu doi milimetri mai scurte fata de varful degetelor. In cazul in care nu urmeaza sa porti sandale, asortate la o rochie de seara, te poti multumi cu un lac incolor. Altminteri, tine cont de faptul ca in acest sezon se poarta culorile intense pe unghii, incepand de la violet sidefat si terminand cu cel mai intens rosu.



 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • adina_medintex pe 10 Nov 2009, 13:42
    Crema hidratare

    Buna, Va recomand pentru hidratarea pielii pentru pielii foarte uscata http://medintex.bizoo.ro/vanzare/163764/Unguent-Skincare

    0
    0

  • adina_medintex pe 10 Nov 2009, 13:39
    Crema hidratare

    Buna, Va recomand pentru hidratarea pielii pentru pielii foarte uscata http://medintex.bizoo.ro/vanzare/163764/Unguent-Skincare

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod