Mentine-ti pielea matasoasa, cu ajutorul unor remedii naturale

Acum, in anotimpul rece, una dintre cele mai presante probleme consta in hidratarea si hranirea epidermei, care are nevoie mai mult decat oricand de atentia noastra. Neglijenta poate avea efecte foarte neplacute, chiar daca pe moment avem impresia ca nu se va intampla nimic rau. Din pacate, nu putem sa fim sigure ca vom respecta cu strictete ritualul zilnic (sau chiar de mai multe ori pe zi) de hidratare a pielii.

Dar intotdeauna exista si o veste buna. In cazul de fata, ea consta intr-o serie de tratamente bazate exclusiv pe plante, uleiuri si alte ingrediente naturale, care vor mentine nivelul optim de hidratare a pielii.


O baie prelungita si relaxanta este oricand binevenita si, prin intermediul acesteia, poti imbina utilul cu placutul. Amesteca, in proportii egale, faina de ovaz si lapte praf, si pune jumatate de ceasca in baie. Faina de ovaz are incredibile proprietati de catifelare a pielii, iar acidul lactic pe care il regasim in lapte contribuie substantial la exfolierea blanda a pielii.

O alta varianta pentru care ai putea opta implic uleiul de masline si uleiul de susan, care vor fi amestecate tot in proportii egale, iar cu amestecul obtinut te vei masa pe tot corpul.
Nu te grabi, rezerva-ti macar o jumatate de ora in acest scop, iar dupa aceea, fa un dus cu apa nu foarte fierbinte.

Pe langa proprietatile de hidratare, uleiul de masline curata foarte bine pielea si drept urmare, eventualele urme rebele de acnee vor disparea dupa numai doua sau trei sedinte de masaj de acest gen.

Buzele au poate cel mai mult de suferit in acest anotimp (sau, cu alte cuvinte, cel mai vizibil). Pe langa faptul ca ar trebui sa nu uiti niciodata de balsam, foloseste gloss din abundenta si, o data la cateva zile, maseaza-le cu miere de albine.




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod