Sfarsitul incununeaza opera sau despre retusul machiajului

De multe ori ne intrebam: care este acel "ceva", micul secret care face diferenta intre un machiaj reusit si unul... poate nu neaparat esuat, dar in orice caz, care nu a iesit asa cum ne-am fi dorit? Dincolo de textura si nuanta produselor folosite, trebuie sa tinem cont de regulile de aplicare ale acestora; altfel spus, sa stim cum se procedeaza pentru a obtine un machiaj uniform si usor estompat, astfel incat sa fie natural si echilibrat.

Astfel, pentru aplicarea bazei de machiaj cu textura cremoasa, cel mai bine este sa recurgi la buretelul special.
Textura sa spongioasa permite o aderenta foarte buna a produsului pe ten si absoarbe excesul de lichid sau crema. Optional, buretele poate fi usor umezit, iar chipul tau va straluci discret si nu va fi prea incarcat.

In cazul in care consideri ca ai aplicat totusi prea mult fond de ten, lasa buretele in pace si foloseste degetele. De altminteri, acestea sunt ideale pentru orice produs cremos (indiferent daca este vorba de fard de obraz, de ochi sau chiar de gloss). De ce? Pur si simplu pentru ca degetele transmit un impuls de caldura, care contribuie la o mai buna "dizolvare" a produselor respective.


Pentru pudra pulbere, ar trebui sa ai la indemana doua pensule. Una dintre ele va fi folosita pentru aplicarea pudrei colorate (oricum, nuanta ei nu ar trebui sa fie inchisa cu mai mult de doua tonuri in raport cu tenul), iar de a doua ai nevoie pentru retusul final. Acesta consta in pulverizarea unui strat minim de pudra translucida, incolora, care distribuie uniform culoarea si estompeaza eventualele distonante.

Daca ai optat pentru un machiaj mat, este bine sa stii ca ai nevoie de o pensula speciala, din catifea; aceasta va crea un efect opac reusit, asa cum pensulele clasice, din fire de par, nu vor putea niciodata sa o faca.
Bineinteles ca acest accesoriu va fi folosit numai pentru retus.

Excesul de dermatograf poate fi indepartat fara a compromite machiajul, cu ajutorul betisoarelor pentru urechi. Cu ajutorul acestora din urma, traseaza usor o linie pe pleoapa, raspandind astfel uniform culoarea.

In ceea ce priveste rujul, pensula este sfanta - atat pentru rujul mat, cat si pentru cel sidefat sau lichid. Cele mai eficiente pensule sunt cele plate si avand forma ovala. Daca s-a luat prea mult ruj, scutura pensula de trei-patru ori si "picteaza". Motivul pentru care este recomandata consta tocmai in faptul ca permite conturarea perfecta a buzelor, chiar si in absenta creionului.


Ca regula generala, retusul final al oricarui machiaj este reprezentat de estomparea acestuia. Totul trebuie sa para ca si cum asa a fost dintotdeauna. Pe langa indemanare, ai nevoie de o sursa de lumina puternica (lumina zilei este cea mai indicata, de altfel).



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod