Începe lupta împotriva celulitei. 5 strategii pentru o victorie totală!

Celulita este o problemă cu care se luptă 80% dintre femei. În cele mai multe cazuri, este influenţată hormonal (estrogenul, hormonul feminin, este responsabil pentru stimularea apariţiei şi agravarea diferitelor forme de celulită). Însă, un rol foarte important îl joacă şi stilul de viaţă. Felul în care mâncăm, ce mâncăm, ce şi cât bem, câtă mişcare facem şi multe altele ne "ajută" să dobândim aspectul de coajă de portocală.

Celulita este o problemă cu care se luptă 80% dintre femei. În cele mai multe cazuri, este influenţată hormonal (estrogenul, hormonul feminin, este responsabil pentru stimularea apariţiei şi agravarea diferitelor forme de celulită).

Însă, un rol foarte important îl joacă şi stilul de viaţă. Felul în care mâncăm, ce mâncăm, ce şi cât bem, câtă mişcare facem şi multe altele ne "ajută" să dobândim aspectul de coajă de portocală.

Tocmai de aceea, este important să avem un plan bine stabilit atunci când ne hotărâm să declarăm război celulitei. Iar acum, când anotimpul cald ne bate la uşă, este momentul să ne înarmăm cu foarte multă răbdare şi perseverenţă şi să pornim la luptă. Şi nu uita, dacă vrei să câştigi acest război trebuie să ataci de pe mai multe fronturi.

Mâncarea

Primul pas pe care trebuie să-l facem este să ne revizuim meniul. Din momentul în care ne hotărâm să ne luptăm cu celulita trebuie să eliminăm anumite alimente şi băuturi şi să introducem în dieta nostră fructele, legumele şi ceaiurile. Cu alte cuvinte, tăiem de pe listă:

1. Sucurile carbogazoase
2. Cafeaua în exces
3. Alcoolul în exces
4. Prăjelile şi alimentaţia de tip fast-food
5. Mezelurile şi alte grăsimi animale preparate industrial (conserve, semipreparate, pate)
6. Dulciurile şi alimentele rafinate

Şi introducem în alimentaţia noastră de zi cu zi:

1. Migdale
2. Ulei de măsline presat la rece
3. Avocado
4. Nuci
5. Seminţe crude de floarea soarelui
6. Seminţe de in
7. Seminţe de dovleac crude
8. Alune de pădure crude 

De asemenea, nu trebuie să ne lipsească ceaiurile diuretice naturale: ceai verde, ceai de soc, hibiscus şi măceşe, cozi de cireşe, de urzică sau de păpădie.

Sportul

Chiar dacă de cele mai multe ori găsim tot felul de scuze ca să nu facem mişcare, acum a venit momentul să nu ne mai minţim. Nu trebuie să cheltuim foarte mulţi bani pe abonamente scumpe la sală sau echipamente speciale. Este suficient să ieşim într-un parc şi să facem puţină mişcare. Iar dacă facem un obicei din asta (să acordăm minimum trei zile pe săptămână), atunci celulita va "fugi" de noi. 

Împachetările

Împachetările intră în aceeaşi categorie cu sportul. Nu ai nevoie de foarte mulţi bani şi vizite la saloane foarte scumpe. Îţi poţi face singură, acasă, împachetări cu diferite ingrediente (pe care le ai chiar în bucătăria ta) care te scapă de aspectul de coajă de portocală. 

Masajul

Un alt aliat de nădejde în lupta cu celulita este masajul. Poate fi făcut acasă, cu instrumente speciale din cauciuc sau direct cu mâinile. Dacă reușești să-ți faci masaj măcar 5-10 minute pe zi în zonele afectate, crești sansele de a scăpa de celulită. 

Creme anticelulitice

Din momentul în care ai început "războiul" nu trebuie să treacă o zi fără să foloseşti cremele anticelulitice. Ştiu că uiţi mereu de ele, ba mai mult, consideri că nu au niciun efect, însă dacă le vei folosi zi de zi, rezultatele se vor vedea. Alege-le pe cele care conţin cafeină, iederă, rostopască, castan de India şi alte ingrediente care te ajută să scapi de celulită.

Acum, după ce ţi-ai făcut un plan de bătaie, este momentul să acţionezi. Voi reveni cu materiale în care îţi voi vorbi despre fiecare "aliat" în parte care te poate ajuta în această confruntare. 

 

 

 

 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • simika pe 9 Apr 2013, 09:57
    PLAFAR!

    Eu sunt pro Plafar, nu tin neaparat sa iau un anumit produs si sa raman cu ala, ci incerc mai multe. Au ulei de masline cu ardei iute, tinctura de ardei iute, unguieste. Intrebi ce are pe baza de ardei iute si incerci din ele. Si larisa are dreptate, si scortisoara este foarte bune, insa mie nu imi place scortisoara in general, de aia nu pomenesc niciodata de ea :D.

    0
    0

  • cami pe 4 Apr 2013, 10:52
    40 de ani si..celulita

    Cele de sus probabil aveti pana in 40 de ani,fericitelor.Eu eram la fel slaba si cu corp superb insa...avand acum 45 ani si o fiica de 17 ani,din momentul in care am pasit peste idiotul prag de 40 de ani,TOT metabolismul meu s-a dat peste cap,desi manancam si mananc la fel de putin si exagerat de cuminte,dar nu faceam miscare,au aparut 10 kg in plus +..enervanta celulita.Poti sa innebunesti nu alta vazand cu groaza cum ti se schimba trupul,desi practic nu ai facut nicio schimbare in regimul de viata.Abia acum,dn disperare,m-am apucat de exercitii pt picioare,fese si abdomen si masaj si..incet incet apar rezultate..dar cu cat chin.Deci aveti grija:la 40 ani aveti un prag oribil si greu de trecut,preveniti-l.Eu nu am stiut asta,macar sa stiti voi..

    1
    0

  • larisa pe 3 Apr 2013, 17:05
    buna

    buna,masajul este care ajuta cel mai bine si cel mai repede in lupta cu celulita.Se fac zece sedinte de masaj ,apoi urmeaza o saptama de pauza dupa care se reancepe masajul,eu am cliente care au facut cate 20 sau chiar 30 de sedinte de masaj fara intrerupere,si eu pot sa garantez ca un masaj facut bine te scapa inca din primele 10 sedinde si de celulita ,dar si de 2,3,4 cm.Apa este iarasi un inamic foarte bun al celulitei,cat despre uleiuri,eu va recomand uleiul de scortisoara,este mult mai bun si mai eficient ca si crema cu extract de ardei iute.

    2
    0

  • Ely pe 3 Apr 2013, 16:24
    Urasc celulita!!!

    Simika, spune-ne te rog si cum se numeste crema pe baza de ardei iute, s-o putem cumpara si noi sa combatem celulita asta care ne supara. Cu toate ca sunt slabuta, imediat dupa nastere a aparut si la mine celulita si mai evidenta este pe fund si coapse. Cu zatul de cafea am inceput si eu la fiecare dus sa-l folosesc cca 15 min. Multumesc

    1
    0

  • simika pe 3 Apr 2013, 10:29
    am uitat ceva...

    Folositi la dus pentru exfoliere jatul de cafea, e foarte tare! Si daca puteti sa faceti impachetari macar o data la 2 saptamani cu un ulei care are la baza ardei iute :D (nu glumesc) si sa inveliti apoi zonele cu folie pentru alimente, da rezultate foarte bune. Ardeiul iute arde depunerile( atentie, o sa simtiti o furnicatura in acele zone, de la ardeiul iute, asa ca nu stati mai mult de 10-15 minute cu folia pe picioare). Daca nu vreti impachetari, puteti face un simplu masaj cu uleiul ala...

    3
    0

  • simika pe 3 Apr 2013, 10:22
    se poate scapa...

    desi sunt slaba, am celulita, am capatat-o in urma nasterii. Uite cum a inceput sa capat fermitate: zilnic la dusul de seara masaj si dus mai rece pe picioare (si la dusul de dimineata ar trebui masaj, dar mi-e prea lene :D). De mancat nu pot spune ca tin un regim, manac muuuuult si bine ....nu ma pot abtine, insa fac exercitii pentru poponeata si picioare, le iau dupa yutube, se numesc " 8 minuts buns" (pt fund) sau "8 minuts legs" (pt picioare). Va spun ca dau super rezultate...iar pentru burtica puteti face "8 minuts abs". Atat fac...aaaa..din cand in cand, pe zi, daca am chef sau din alta lipsa de procupare, am un amarat de relax&tone, aparat pt masaj. E ok, insa te poti alege de la el cu niste vanatai de toata frumusetea, e un pic brutal. Daca e vara, iti recomand sa nu il folosesti, caci ti se vor vedea vanataile. Faza e ca fumatoare nu sunt, nici bautoare de cafea, nici noptile nu le pierd...acum, cred ca si de asta depinde, nu stiu ce sa va zic....Si am aflat un secret: puteti folosi pt masaj orice fel de crema, ideea e sa fie hidratanta si sa alunece bine pentru un masaj eficient. Daca dati doar cu crema "anticelulita" si asteptati minuni, e o idiotenie, scuzati-mi expresia...Tineti cont de faptul ca indiferent ca sunteti slabe, sau mai plinute, puteti arata excelent daca aveti pielea tonifiata, asa ca puneti mana pe treaba!...Va pup si va doresc sa fiti frumoase din cap pana in picioare.

    4
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod