Cum să-ți faci un scrub hidratant cu avocado

Cum să-ți faci un scrub hidratant cu avocado

Poți să folosești avocado într-o mulțime de modalități: pe pâine prăjită pentru un mic dejun delicios, în salate, în smoothie-uri sau în tratamentele tale de înfrumusețare.
Când vine vorba de această ultimă categorie, pulpa cremoasă de avocado copt este excelentă pentru a fi inclusă în măști pentru piele și păr, scrub-uri și împachetări.

Și pentru că se apropie sezonul costumelor de baie și vrei să scapi de efectul de piele uscată de pe corp, un scrub hidratant cu avocado este alegerea perfectă.

Combinația de avocado, zahăr brun, ulei de măsline și ulei din arbore de ceai este deosebit de hidratantă și eficientă. Este foarte simplu de folosit și include ingrediente pe care probabil le ai deja în casă.

Una dintre cele mai simple modalități de a-ți exfolia pielea este aceea de a folosi un scrub.
Acest amestec ușor abraziv îndepărtează celulele moarte de la suprafața pielii și îți lasă întrag corpul perfect neted și hidratat.

Combinația din aceste patru ingrediente este benefică din mai multe motive. În primul rând, avocado este la fel de sănătos pentru folosirea externă pe cât este de benefic atunci când îl incluzi în alimentația ta. Este un fruct bogat în acizi grași omega 3, vitamina E și antioxidanți. Îți va lăsa pielea luminoasă, hidratată și îi va proteja stratul hidrolipidic, care este afectat de-a lungul zilei. 

Zahărul brun exfoliază celulele moarte de piele, în timp ce uleiul din arbore de ceai tratează coșurile, iritațiile sau alte probleme ale pielii.
Acest extract din arborele de ceai are proprietăți antibacteriene și antifungice, distrugând microorganismele care cauzează coșuri sau micoze.

Uleiul de măsline este intens hidratant, lăsându-ți pielea catifelată și frumosă. Este deosebit de eficient mai ales dacă pielea ta este uscată.

Pentru un scrub hidratant cu avocado ai nevoie de:


- 1 avocado bine copt
- 2 linguri cu zahăr brun
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 5 picături de ulei din arbore de ceai

Pisează bine pulpa de avocado cu o furculiță. Adaugă uleiul de măsline, zahărul brun și uleiul din arbore de ceai.
În timpul dușului, masează scrub-ul pe față și corp, cu mișcări circulare. Clătește-te apoi cu apă călduță și tamponează pielea cu un prosop. 

Uleiurile hidratante îți vor face pielea fină și moale, în timp ce cristalele de zahăr brun vor elimina celulele moarte de la suprafața pielii. Folosește acest scrub o dată pe săptămână atât pe ten, cât și pe corp.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod