Cinci reguli esentiale pentru o piele frumoasa

Ritualul de ingrijire a pielii nu este - sau nu ar trebui sa fie - atat de complicat, ci simplu si sa decurga natural. Nu este nevoie nici de "lotiuni miraculoase", nici de mult timp investit in acest scop. Pe de alta parte, este adevarat ca demachierea zilnica si aplicarea cremelor hidratante nu sunt de ajuns, ci trebuie sa ai si un stil de viata care sa favorizeze mentinerea supletii si fermitatii pielii tale.

Rutina de curatire si hidratare

Demachiaza-te zilnic sau, daca ai pielea uscata, de doua ori pe zi. Optional, in functie de preferinte, poti adauga si cateva picaturi de esenta de trandafiri, menta sau portocale.
Demachierea este esentiala inainte de culcare si, daca transpiri in timpul zilei, foloseste servetele umede.

Exercitiul fizic

Incearca sa iesi in fiecare zi la o plimbare scurta, pentru o mai buna oxigenare a creierului si stimularea circulatiei. Mersul pe bicicleta, alergarile usoare sau patinajul sunt excelente pentru tonifierea musculaturii si buna functionare a inimii, iar ca urmare, vei simti cum te umpli de energie si fata ta capata un aspect de un roz sanatos si plin de stralucire. Daca nu ai timp, poti efectua cateva exercitii simple in fata ferestrei deschise. Parca si cafeaua are alt gust dupa aceea, nu-i asa?

Somn profund, odihnitor

Indiferent cat de atenta si de riguroasa esti in ceea ce priveste ingrijirea pielii, daca nu dormi suficient, epiderma isi pierde stralucirea, devenind palida si ridurile sunt mai vizibile ca niciodata.
Ochii sunt umflati si incercanati, iar nivelul tau de energie este mult sub cel dorit. Cel mai important secret pentru frumusetea pielii este somnul adanc, intr-o incapere aerisita.

Lumina soarelui

Este un fapt dovedit: zece-cincisprezece minute de expunere la soare, de doua-trei ori pe saptamana, sunt esentiale pentru sanatatea pielii si sistemului osos. Expunerea regulata la soare stimuleaza pielea producerea unor cantitati semnificative de vitamina D, care contribuie la fixarea calciului in oase. De asemenea, soarele atenueaza unele afectiuni ale pielii, cum ar fi eczemele, psoriazis sau acneea.
Ca sa nu mai spunem ca vei simti cum te umpli de energie. Insa, in aceeasi nota, solarul este de evitat. Razele isi "fac treaba" si in anotimpul rece, chiar daca nu te vei bronza...

Apa

Este foarte important sa bei zilnic cel putin un litru si jumatate, pentru ca apa favorizeaza eliminarea impuritatilor din organism. Organele interne care au si functia de eliminare, respectiv rinichii, ficatul, plamanii si intestinul gros nu pot face fata asa cum ar trebui, chiar daca functioneaza perfect. Ce se intampla in acest caz? Resturile sunt eliminate prin piele, denumita in context "al treilea rinichi".
Cosurile si eczemele pot aparea si ca urmare a faptului ca organismul incearca sa elimine resturile prin pori. Consumul zilnic de apa plata, asociat cu o dieta bogata in fibre, te va ajuta sa-ti detoxifici organismul.



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod