Machiajul de tranzitie - primul pas catre tendintele noului sezon

Chiar daca vremea ne contrazice, primavara se apropie - cel putin, din punct de vedere calendaristic. Desigur, tendintele in machiaj se schimba de la un sezon la altul, insa, pana cand vei afla care sunt acestea, ce-ar fi sa-ti faci un asa numit "machiaj de tranzitie" - de la stilul mai rece, poate putin mai "incarcat", catre unul caracterizat de naturalete, feminitate si caldura? Iata care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmezi.

  • Foloseste un produs autobronzant. In timpul iernii, pielea poate capata un aspect palid, mat - "nesanatos", cu alte cuvinte. Aceasta se poate intampla chiar daca te ingrijesti corespunzator. Adauga un plus de culoare si prospetime prin folosirea unei creme autobronzante, pe care sa o aplici dimineata pe pometi si pe barbie - numai atat, pentru ca nu vrei sa arati ca si cum tocmai te-ai intors de la plaja.


  • Nu folosi creion dermatograf inchis la culoare. Poate ca ti se potriveste, insa este prea "greu" pentru zilele de primavara. Este preferabil sa recugi la nuante mai deschise (gri-ardezie, maro deschis).


  • O picatura roz pe obraji. Asemeni autobronzantelor, fardul de obraz de culoare roz iti va conferi un aspect sanatos, fara a fi ceva strident. Tine cont insa de faptul ca va trebui sa asortezi rujul, pentru a evita un contrast cromatic inestetic.


  • Mai putina pudra. In lunile de iarna, poti folosi mai mult acest produs, pentru ca, alaturi de fondul de ten, se constituie intr-o bariera protectoare pentru chip, fata de frigul si intemperiile atmosferice specifice.
    Primavara insa, aplica numai un strat subtire de pudra translucida, astfel incat sa accentuezi frumos stralucirea naturala a pielii.


  • Putina stralucire aurie va conferi culoare si va inveseli orice chip. Cu ajutorul degetelor, aplica un strat subtire de fard auriu sub sprancene, desavarsind machiajul ochilor cu un mascara de culoare maro.


  • Elimina creionul pentru conturul buzelor. Dupa cum stii, rolul acestuia consta in definirea formei buzelor, insa primavara aceasta precizia pare ceva fortat si artificial. Rezuma-te la un gloss - buzele tale vor fi, in egala masura, naturale si senzuale.


  • Indrazneste sa folosesti culori mai intense pentru machiajul ochilor.
    Aceasta nu inseamna sa renunti complet la stilul tau obisnuit de a te farda si la nuantele preferate - doar sa incerci, din cand in cand, cate o mica schimbare: verde crud, nuanta fructului de mango - sunt culori care iti vor accentua subtil trasaturile fetei si iti vor pune ochii in valorare. Pentru mascara, poti folosi negru sau maro.


  • Foloseste rujuri cu textura cremoasa. Cand iti alegi rujul, cauta un produs cu efect de stralucire. Acest tip de rujuri asigura o acoperire eficienta, iar luciul discret va conferi chipului tau un aspect tineresc si proaspat... asortat cu primele zile de primavara!


  • Nu uita de unghii. Fa-ti manichiura cu regularitate, iar in ceea ce priveste culorile, alege sideful, in tonuri pastelate si vesele: roz sau nuanta piersicii.


  • Nu folosi tusul de ochi. Este aceeasi regula valabila si pentru conturul de buze: iti subliniaza frumos pleoapele si confera expresivitate privirii, insa este... "prea perfect" pentru zilele de primavara.




  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod