Secretele unei coafuri perfecte

Nu-i asa ca te bucuri atunci cand stilistul tau te invata un mic truc de coafare, cu ajutorul caruia iti vei putea aranja parul exact asa cum iti doresti? Numai ca nu intotdeauna acesta se arata dispus sa-ti impartaseasca secretele artei sale, sau nu stii tu ce sa-l intrebi... Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa-ti mentii parul sanatos, stralucitor si plin de volum, iar tu sa fii in masura sa ti-l aranjezi singura, dupa cum iti place.

Nu folosi zilnic samponul

Poate ca ai mai auzit despre acest "pont": parul care nu este perfect curat este mult mai usor de coafat decat cel proaspat spalat. Adevarul este ca, daca renunti la spalarea zilnica si folosesti samponul de doua ori pe saptamana, parul tau va fi mult mai sanatos. Samponarea frecventa distruge, in timp, stratul natural de sebum de la nivelul scalpului. Prin urmare, clateste-te in fiecare zi cu apa calduta, ceea ce te va ajuta sa elimini impuritatile, iar samponul, la fiecare trei zile.


Daca ai parul gras si cu un aspect "lipsit de viata", poti recurge la urmatorul truc: pune apa intr-un pulverizator si umezeste-ti dimineata radacinile. Coafura ta se va revigora imediat si va deveni mult mai "receptiva" la produsele precum gel, spuma sau fixativ. Poti folosi, in mod similar, pudra de talc pentru bebelusi.

Sare marina pentru bucle irezistibile

Daca ai parul drept si iti doresti sa fie ondulat, nu te grabi sa-ti faci permanent - este o procedura agresiva pentru firul de par si, dupa o vreme, buclele nu se mai aseaza cum iti doresti, oricat de multe produse cosmetice ai folosi (ceea ce, de altfel, nu este prea indicat). Secretul, mult mai simplu, consta in spray-ul cu sare marina, pe care ti-l poti face foarte bine acasa. Pune intr-o sticla apa si sare, inchide cu un capac dotat cu pulverizator si tocmai ti-ai facut propriul produs cosmetic. Orice tip de par are, in mai mica sau mai mare masura, capacitatea de a se ondula usor - iar sarea marina constituie un stimulent.
Aplica produsul si lasa-l sa se usuce liber. Ar fi indicat sa nu te fi spalat pe par in prealabil.

Cand te usuci cu foehn-ul, lasa pieptanele in pace

Atunci cand folosesti uscatorul (ceea ce, pentru binele parului tau, ar fi bine sa nu se intample prea des), nu folosi pieptanele pentru a separa suvitele, ci fa-o cu ajutorul degetelor. Firul ud este foarte sensibil si de aici pana la despicarea la capete sau chiar rupere nu mai este decat un pas. Piaptana-te numai dupa ce parul este aproape complet uscat, si nici atunci fara a te asigura ca degetele "strabat" suvitele fara efort, adica firele nu sunt incalcite.

Nu te teme de schimbare

Multe femei care isi gasesc nuanta parului considerata ideala (le avantajeaza si se potriveste cu felul lor de a fi), o pastreaza ani la rand. Aceasta, chiar daca s-au plictisit si isi doresc o schimbare. De ce se intampla astfel? Poate pentru ca ne-am obisnuit cu imaginea aceasta, sau ne este teama sa schimbam ceva.
Nu stii daca ti-ar sta bine blonda? Cauta pozele din copilarie. In cazul in care parul tau avea o nuanta mai deschisa, spre blond, poti incerca linistita o astfel de nuanta. Este bine sa stii insa ca o schimbare radicala a culorii parului va necesita, in cele mai multe cazuri, si unele modificari in ceea ce priveste stilul de machiaj si nuantele alese.

Tunsoare franjurata

Nu te tunde drept - nu ca ar fi neaparat ceva demodat, insa, practic vorbind, nu aduce nici un benefiu infatisarii tale. Ideala ar fi o tunsoare franjurata, suvitele din fata fiind putin mai scurte si usor de aranjat. O astfel de tunsoare se adapteaza oricarui chip, indiferent de forma acestuia.

Imprieteneste-te cu bigudiurile

Daca stii cum sa le folosesti, poti obtine orice tip de coafura, fie ca-ti doresti bucle sau, pur si simplu, mai mult volum. Cel mai bine este sa recurgi la bigudiurile calde, pentru ca nu agata firele si sunt cel mai usor de folosit.
Pentru volum, sunt de preferat bigudiurile mari. Indiferent pentru care dintre acestea optezi, nu uita ca inainte de a le folosi sa aplici pe fiecare suvita spuma coafanta.

Vopseste radacinile imediat ce acestea devin vizibile

Nu astepta prea mult pentru a merge la coafor si a-ti vopsi radacinile. Nici nu mai vorbim despre problema de ordin estetic, dar este si o chestiune de sanatate a parului. Daca te vei vopsi la radacini lunar, stilistul nu va mai fi nevoit sa vopseasca intreaga suprafata a parului, dat fiind ca nuanta a palit. Avantajul este de partea parului tau, care nu va fi supus atat de frecvent actiunii destul de agresive a vopsirii.



 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anabela pe 12 Sep 2010, 23:48
    parul

    nu functioneaza

    1
    0

  • paty pe 20 Iun 2010, 18:24
    cuafuri

    stau in casa si vreau sa am o cuafura frumoasa

    2
    0

  • denisa pe 6 Ian 2009, 20:56
    imi place

    vreau sa imi fac si eu parul

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod