6 trucuri ca să nu mai transpiri abundent

Căldura verii își face apariția tot mai devreme, astfel că problema transpirației abundente devine presantă pentru tot mai mult timp. Cum nu poți avea constant la dispoziție un aparat de aer condiționat cu care să îți reglezi temperatura numai după confortul termic personal, încearcă 6 trucuri ca să nu mai transpiri abundent.
Căldura verii își face apariția tot mai devreme, astfel că problema transpirației abundente devine presantă pentru tot mai mult timp. Cum nu poți avea constant la dispoziție un aparat de aer condiționat cu care să îți reglezi temperatura numai după confortul termic personal, încearcă 6 trucuri ca să nu mai transpiri abundent.

Dușul rece

Soluția clasică este în continuare una dintre cele mai eficace: dușul rece. Coborând ușor temperatura corpului, elimini motivul pentru care transpiri. Reglează temperatura apei cu atenție, nu este recomandat să tremuri la duș dacă atunci când ieși din baie vei înfrunta dogoarea verii.

Usucă-te cât mai bine după duș și folosește un antiperspirant puternic în zonele problematice. Săpunul antibacterian poate reduce numărul de bacterii ce provoacă mirosul neplăcut al transpirației.

Modificarea alimentației

Știi cu siguranță că este recomandat să eviți lichidele fierbinți când transpiri abundent, deoarece acestea stimulează și mai mult transpirația, dar există și alte alimente pe care este mai bine să le eviți.

Mesele bogate în sare și grăsimi stimulează transpirația, alaturi de ardeiul iute și alte condimente cu capsaicină sau băuturi alcoolice. Fumatul este la fel de dăunator: nicotina stimulează producția de acetilcolină, substanță ce crește ritmul transpirației.

Orice aliment ce contine cofeină, de la cafea și ceai (negru, dar și verde) la cola și ciocolată stimulează puternic glandele sudoripare.

Tratamentul cu oțet de mere

Cu proprietăți astringente, oțetul de mere este o alegere excelentă pentru un tratament natural împotriva transpirației abundente. Aplică-l pe axilă seara, cu puțin timp înainte de culcare, dar asigură-te că s-a uscat complet înainte să adormi. De dimineață, spală-te cu apă și cu săpun și vei observa apoi că acizii absorbiți de piele în timpul nopții te ajută să rămai cu axila uscată mai bine de-a lungul zilei și neutralizează și mirosurile neplăcute.

Alegerea hainelor potrivite

În afară de alegerea hainelor potrivite pentru temperatura ambientală, ține cont și de faptul că fibrele naturale, în special bumbacul și inul, lasă pielea să respire mult mai bine, spre deosebire de cele sintetice, care duc la o transpirație mai abundentă, dar și la un miros mai puternic.

Tratamentul cu bicarbonat de sodiu

În timp ce transpirația este acidă, bicarbonatul de sodiu este o bază, iar reacția chimică dintre cele două duce la uscarea instantanee a transpirației. Amestecă bicarbonat de sodiu cu apă până când obții o pastă groasă, ce se întinde apoi pe axilă și se lasă să acționeze timp de 25 de minute. După clătirea cu apă, poți simți o senzație ușor neplăcută la nivelul pielii, dar pentru mulți, efectul final este mai important decât acest inconvenient minor. Repetă tratamentul câteva zile la rând și vei observa cu siguranță eficacitatea lui.

Tratamentul cu botox

Botoxul are un preț prohibitiv pentru mulți, însă dacă ți-l permiți, află că efectele lui nu se limitează doar la estomparea ridurilor. Injectat la axilă, botoxul are un efect temporar, dar puternic, în controlul transpirației în exces.

Durata finală a eficacității botoxului ca tratament pentru transpirația abundentă variază, dar cei mai mulți care l-au încercat susțin că efectele durează aproximativ 6 luni. (Foto: iStockphoto)

 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maria pe 20 Ian 2015, 16:33
    ...

    Eu transpir pe abundent pe fata(cateodata si pe spate),nu conteaza unde sunt,acasa,la scoala,in masina,etc...cateodata e foarte jenant,si am o conditie fizica foarte buna,transpir chiar si cand stau,deci nu e de la efort fizic sau alti factori...,am incercat mai multe "trucuri" cateva dintre ele au mers,doar daca le aplicam zi de zi...chiar si atunci nu isi faceau efectul 100%.

    2
    0

  • ALINA pe 4 Sep 2014, 01:34
    transpiratie la fata

    transpir la fata abundent de putin timp...beau multe lichidec si tot nu ma satur...stie cineva cauza?multumesc

    0
    0

  • Radu pe 13 Mai 2014, 14:33
    Odaban

    Antiperspirant e cel mai bun pentru transpiratia abundenta si hiperhidroza. Eu am folosit si maxim hidrogel dar la mine nu a functionat deloc. Un prieten al meu il foloseste dar el nu are probleme cu transpiratia asa cum am eu...deci fiecare tre sa incerce si sa vada ce e mai bun pentru el. La mine singurul care functioneaza 100% e Odaban

    2
    1

  • ada pe 24 Ian 2014, 20:02
    Puti

    Ideea e ca puti.

    3
    5

  • emilia pe 14 Oct 2013, 21:39
    Eu nu mai transpir

    De cand folosesc odaban antiperspirant nu mai am probleme cu transpiratia. am folosit toate antiperspirantele si deo din comert si bicarbonat de sodiu si alte leacuri babesti si tot degeaba. Odaban este foarte eficient. Nu am iritatii ca la alte antiperspirante doar sa nu va dati cu el dupa ce v-ati depilat. Sanatate

    1
    1

  • mada pe 13 Dec 2012, 13:59
    euuu

    schotch'ul :))!

    1
    0

  • savu pe 15 Oct 2012, 15:09
    transpiratie

    transpir numai la o axila foarte tare nu miroase deloc dar este abundent poate sa fie altceva ? multumesc

    1
    0

  • anonim pe 15 Iun 2012, 12:37
    buna

    Maxim plus hidrogel antiperspirant este bunicel insa nu pt toata lumea..si eu sufar de hiperhidroza si l-am incercat insa nu da nici un rezultat...acum na depinde de organismul fiecaruia:)

    1
    0

  • io pe 5 Iun 2012, 17:45
    transpiratie fata

    incearca : Maxim PLUS - Hidrogel Antiperspirant . e vreo 130 lei .

    0
    1

  • elena pe 2 Iun 2012, 22:14
    transpiratie

    buna.... eu transpir numai la fata ,e urat de tot sa mergi pe strada ,in tramvai si sa curga apa de pe fata ta ca si cand teai spala la robinet . ce ma sfatuiti ?

    19
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod