Afine

10 fructe care curăţă tenul

Mango

Cireşele


Sunt bogate în acid glucaric, iar această substanţă facilitează procesul de detoxifiere al corpului şi ajută la eliminarea toxinelor din corp. Acest lucru se va reflecta şi în starea de sănătate a tenului tău.


Bananele


Au mult potasiu, un mineral care este implicat în diverse procese care ajută la menţinerea hidratării tenului. Atunci când ai pielea foarte uscată, asigură-te că incluzi bananele în meniul tău zilnic!


Ananasul


Acest fruct delicios conţine bromelină, o substanţă care are proprietăţi antiinflamatorii şi s-a dovedit eficientă în tratarea tenului cu probleme.


Căpşunile


Aceste fructe delicioase au un conţinut mare de acid ellagic, o substanţă care protejează pielea de radiaţiile ultraviolete şi previne astfel îmbătrânirea prematură a tenului.


Mango


Este bogat în betacaroten, un nutrient din care rezultă vitamina A, numită şi "vitamina pielii". Ea are proprietăţi variate de refacere a epidermei, stimulare a producţiei de colagen, asigură protecţie naturală împotriva arsurilor solare şi nu în ultimul rând, îmbunătăţeşte vederea.


Strugurii negri


Când vine vorba de alimentele de culoare mov sau albastre, cu cât culoarea acestora e mai închisă, cu atât sunt mai bogate în resveratrol, cel mai bogat antioxidant natural. Prin acţiunea sa puternic antioxidantă, resveratrolul previne îngroşarea vaselor de sânge, menţine elasticitatea acestora, are rolul de a păstra ADN-ul intact şi de stimula refacerea celulară.

Substanţele active din struguri stimulează şi producţia de colagen şi elastină.
De aceea au efecte spectaculoase asupra tenului obosit şi conferă pielii un aspect tânăr.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod