Vrei sa-ti faci un tatuaj, dar cunosti riscurile?

Probabil ca, in urma cu numai cativa ani, nici prin gand nu iti trecea sa faci asa-ceva, considerand ca este un act de teribilism...

Probabil ca, in urma cu numai cativa ani, nici prin gand nu iti trecea sa faci asa-ceva, considerand ca este un act de teribilism, ori pentru ca nu te vedeai in ipostaza aceasta, sau pur si simplu iti era teama sa recurgi la un gest ale carui urmari le vedeai ca fiind ireversibile. Astazi, este posibil ca lucrurile sa se fi schimbat.

Fie pentru ca ai vazut un model care ti se pare ca te reprezinta, fie pentru ca vrei sa faci "altceva", ceva deosebit... ti-ai luat inima in dinti si te-ai hotarat sa-ti faci un tatuaj.

Dincolo de preocuparea fireasca de a gasi un cabinet bun, unde se lucreaza in mediu steril si unde cel care executa aceasta operatiune este o persoana care stie foarte bine ce face, este firesc sa te preocupe si alte aspecte. Deloc lipsite de importanta de altfel, si anume riscurile pe care ti le asumi. Esti sigura ca le cunosti chiar pe toate?

  • Unul dintre cele mai mari riscuri il reprezinta infectiile.
    Tocmai de aceea trebuie sa te documentezi serios in prealabil in legatura cu locatia si, de ce nu, sa o vizitezi inainte de a lua o decizie definitiva. Cand te duci sa-ti faci tatuajul, urmareste cu foarte mare atentie ce instrumente medicale sunt utilizate si daca acele sunt de unica folosinta.

  • Reactii alergice la substantele folosite pentru realizarea tatuajului. Se intampla destul de rar, dar se intampla.

  • Aparitia granulomilor, adica niste noduli care se formeaza in jurul unor corpi straini, pe care organismul uman ii recunoaste ca atare, cum ar fi particulele de pigmenti cromatici folositi pentru realizarea tatuajului.

  • Daca esti predispusa la dezvoltarea cheloidelor (formatiuni fibroase ale pielii, aparute pe locul unor cicatrici), este posibil ca acest lucru sa se intample si plecand de la un simplu tatuaj. Cheloidele sunt foarte suparatoare din punct de vedere estetic asa incat, in cazul in care ai mai avut probleme de acest gen, ar fi bine sa te gandesti inca o data.

  • Ar putea aparea si un neajuns in ceea ce priveste aspectul final al tatuajului: cu cat acesta este mai complicat si are un desen mai elaborat, necesitand mai multe culori, cu atat este posibil ca pigmentii sa afecteze calitatea acestuia.
    Este preferabil sa alegi un model mai simplu, dar despre care stii ca nu comporta asemenea riscuri. Si de altminteri, nu uita de "farmecul simplitatii"...

  • Inainte sa pui mana pe clanta de la usa cabinetului respectiv, gandeste-te inca o data. Tatuajul nu este ca un machiaj care, daca nu iti place, poate fi inlaturat urgent cu lotiune demachianta. Procesul de inlaturare a unui tatuaj se bazeaza in principiu pe laser si, chiar daca tehnologia a progresat, este destul de dureros si de costisitor.

Iar inlaturarea completa a unui tatuaj fara a ramane vreo cicatrice se dovedeste de multe ori imposibila. Hipopigmentarea zonei respective, care capata o culoare mult mai deschisa in comparatie cu restul pielii, este numai una dintre posibilele consecinte ale inlaturarii tatuajului. Prin urmare, esti sigura?

Una din cele mai raspandite probleme: dezamagirea


Cu toate ca nu este o comparatie neaparat realista, ca idee putem face o paralela cu ceea ce se intampla cand mergem la coafor avand la noi poza unei coafuri pe care am vazut-o in vreo publicatie si pe care ne-o dorim neaparat. Sunt foarte rare cazurile cand ceea ce ne iese noua este similar cu modelul.
Este ceea ce se poate intampla si in cazul tatuajului; nu intotdeauna esti la fel de multumita de ceea ce vezi, ca atunci cand il admirai in catalog.

Cu trecerea timpului, este posibil si ca tatuajul sa se deterioreze din punct de vedere estetic - culorile isi pot pierde intensitatea. Si, revenind la comparatia cu machiajul: nu ai posibilitatea de a le reimprospata... De asemenea, cu trecerea timpului exista riscul sa-ti para rau: corpul se schimba in timp, tendintele in moda - la fel. Ceea ce la inceput ti se parea sexy si atragator, acum poate sa devina o povara.

Date fiind toate aceste posibile neajunsuri, incearca sa nu te complici singura si mai mult; fa-ti tatuajul intr-un loc unde nu este atat de vizibil. N-ar fi recomandat pe umar, de exemplu, intrucat vara nu vei avea posibilitatea de a-l camufla.

In general, procedurile de inlaturare a unui tatuaj sunt costisitoare, cer timp si nu garanteaza nimeni reusita absoluta.
Indiferent daca vorbim despre laser, dermabraziune sau inlaturarea chirurgicala a tatuajului, riscul de a ramane cicatrici este extrem de pronuntat.
Prin urmare, te-ai mai gandit?
 

Comentarii (23)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • nanu pe 8 Feb 2013, 13:22
    tattoo

    fac tatauje care vrea bagati fb meu nanu nanu ink

    1
    0

  • supergirl pe 21 Oct 2012, 22:50
    Alergie

    salut. as vrea sa imi fac un tatuaj dar am probleme cu pielea,m-am nascut cu fond alergic si nu stiu daca voi face alergie la tatuaj sau nu. va rog m-as bucura foarte mult daca m-ar ajuta cineva cu un raspuns! multumesc mult

    0
    0

  • Mexi pe 5 Feb 2012, 20:22
    Mare dreptate ai SEEKNIGHT!

    SEEKNIGHT frate imi place cum gandesti,ai mare dreptate , pana la urma nimeni nu are dreptul sa te critice daca tie iti place sa te tatuezi din cap pana-n picioare, as vrea sa-mi fac si eu cateva tatuaje pe brat dar nu am idee cum sa le "leg" intre ele sa se vada misto! :D poate poti reveni cu un raspuns!

    0
    0

  • SEEKNIGHT pe 15 Ian 2012, 12:16
    Vorbiti aiurea!

    Cum puteti sa spuneti ca un tatuaj strica viitorul.:)).Ati ramas cu aceeasi mentalitate de romani lipsiti de inteligenta.Tatuajele nu sunt niste mazgaleli pe pielea ta.Nu iti strici imaginea din cauza unui tatuaj,cel putin in fata acelor oameni care gandesc mai mult decat baba Viorica de la coltul strazii.Tatuajele sunt o arta,te reprezinta.Memoreaza ceva din trecutul tau.Cand ii aud pe unii cum ca daca esti tatuat inseamna ca esti ceva de genul puscarias sau lucruri dastea.Frate puscariasii se tatueaza pentru ca nu au ce face,nu din puscarii a pornit arta asta.Aaceasta h arta datoreaza de acum 3000 de ani.Ganditiva de 2 ori inainte sa va dati pareri despre ceva.Lumea civilizata vede altfel lucrurile.

    7
    2

  • skeeto pe 19 Apr 2011, 19:53
    Interesant!

    Mai multe informatii si poze cu tatuaje gasiti pe www.DepozitulDeSex.ro

    4
    1

  • benny pe 4 Feb 2011, 22:39
    risc mare

    deci si io vreau sa imi fac un tatuaj ...stiu cam ce vreau..cu o insemnatate mare ptr mine ...vreau sa il fac pe omoplat cu continuare mica pe umar si brat si am o intrebare: tot am citit de infectii pielea respinge cerneala...cum pot sa imi dau seama de asa cv ???...ca nu vreau sa imi fac tatuaju si apoi sa fiu plin de bube pe spate..va rog cv sfaturi plzz

    1
    1

  • lupulsinguratic pe 11 Iul 2010, 15:24
    pt.balasan91

    referitor la tatuaj,iti poti face dar sa nu se vada pe partile descoperite ale corpului,sunt destui jandarmi,politisti si mai ales pompieri care au tatuaje si nu au nicio treaba.....apropos sti cum sunt mamele....

    1
    0

  • balasan91 pe 19 Mai 2010, 21:40
    tatuaj

    gata m'am razgandit ... nu imi mai fac ... mi'a deschis mama ochii am viitorul inainte nu merita sa il stric din cauza unui tatuaj

    0
    1

  • catalin pe 19 Mai 2010, 10:01
    tatuaj

    salut : Eu fac tatuaje de cam 6 ani ..dar eu nu miam facut nici unul .pentru ca nu este sanatos si nu vreau sa ma insemn..faceti ce vreti dar nici eu nu sunt de acord cu ele .doar imi place sa le fac;):)!!!!!!!!!

    0
    3

  • balasan91 pe 9 Mai 2010, 18:49
    tatuaj

    salut si eu vreau sa imi fac un tatuaj Dar ma gandesc ca mama are dreptate "Flori(asa mah cheama) poate dupa ce vei termina liceul poate ai sansa sa dai la politie/jandarmerie undeva si ce faci din cauza tatuajelor???" Si mereu ma gandesc la faza asta. Un sfat va rog eu mult??

    1
    1

  • Sandra pe 6 Nov 2009, 19:12
    Exagerate!

    Inteleg riscurile, nu mi se par atat de cumplite! Daca te duci la dentist sa iti faci un implant, ai mult mai multe riscuri! E adevarat ca dupa un timp tatuajul isi pierde din intensitatea culorii, dar nu este adevarat ca aceasta "nu poate fi reimprospatata"! Din contra, o data la 2-3-4 ani, depinde de situatie, tatuajul trebuie re-umplut cu culoare. Deci inainte sa afirmati anumite lucruri neadevarate, informati-va mai bine! Eu am un tatuaj de 3 ani, nu am avut probleme, nu m-am plictisit de el, cu toate ca nu mai am 20 de ni, iar daca ma voi plictisi, asta e...e pe spate si nu il vad prea des ca sa ma plictisesc :)) in plus, are si o semnificatie, de care cu siguranta nu ma voi plictisi! asa ca succes la infricosare, un sfat personal, daca o tineti tot asa si va e frica de orice, nu o sa ajungeti prea departe...dar asta e, fiecare cu alegerile lui :))

    1
    0

  • Bogdan pe 1 Dec 2008, 11:46
    Tatuaj

    In primul rand un tatuaj este o pornire interioara o exprimare a sinelui .Daca te-ai gandit bine si-l renegi inseamna ca te-ai mintit pe tine insuti .trairile tale nu sant veridice . Pe aceasta lume nu exista frumos si urat .Tocmai asa cum este in istoria frumusetii si uratului a lui Umberto Eco fumosul este urat pentru unii iar uratul este frumos pentru altii .De aceea intr-un studio de tatuaj unul isi face demoni si altul ingeri .Fiecare cu ale lui . In Romania ne judecam unii pe altii catalogandu-ne .In Europa de vest nu intereseaza pe nimeni de nimeni sa catalogheze. Cum e mai bine?

    2
    0

  • Antoche Vlad pe 30 Nov 2008, 01:54
    tatuajele

    untatuaj este ceva frumos .. dar nu cred ca ti poti alege unul anume la cate sunt ... si misto ;)

    1
    0

  • 2d0rash pe 19 Oct 2008, 15:14
    ddsaasdas

    deci vreau sa va zic urmatorul lucru: mi se pare ca aici se exagereaza, la un salon de tatuaje nu tatueaza artisti ca cei din puscarie sau cei care nu au ce face. in primul rand gandestete la un tatuaj pe care nu il vei regreta, unii oameni isi tatueaza semnatura parintilor copiilor numele persoanelor dragi chiar si portrete. apoi mai am de adaugat ceva. un tatuaj chiar daca isi pierde din culoare poate fi recolorat si reconditionat oricand, in schimb aprob ceva, respectiv salonul la care este facut, cu toateca mie greu sa cred ca nu ii controleaza cineva pe tatuator.....sfatul meu: alegeti un tatuaj pe care nu o sal regretati si evitati zona antebratului daca nu aveti tatuaje multe :D

    0
    0

  • garbeaoana pe 27 Aug 2008, 12:15
    tatuajul

    eu am un tatoo deja de 6 ani. l am facut pe spate deci nu il vad in fiecare zi si nu m am plictisit de el.nu l am facut pt.publicul larg.pt.mine reprezinta ceva si cum va arata la 65 de ani? nu conteaza el tot va reprezenta ceva pt. mine.

    1
    0

  • mihai_cj pe 22 Aug 2008, 11:55
    salve

    ...cine vrea poate sa.mi trimita prin mail cateva theme...in mare totusi ash prefera ceva portrete..dragoni..eh..ceva deosebit..ia uite adresa...misu_cainerau@yahoo.com

    0
    0

  • mihai_cj pe 22 Aug 2008, 11:47
    salut

    ..ma ajuta careva cu o sugestie ceva?! ;)

    1
    0

  • mihai_cj_ pe 22 Aug 2008, 11:43
    tatoo

    salve..Da imi spune cineva cum te poti hotarii mai repede in asfel de situatii?..uite...de cateva zile m.a apucat si pe mine chestia asta cu tatuajele...da nu ma pot opri la unu anume..hmm

    0
    0

  • paraschivancaa pe 19 Aug 2008, 04:37
    Fiecare face ce vrea ..ce simte !

    eu am 4 tatuaje si nu-mi pare rau pt nici unu din ele.le-am facut pt ca am vrut.fiecare e liber sa aleaga ce vrea.exista cel putin o metoda daca am sa vreau sa le scot pe viitor ,ceea ce nu cred ...

    0
    0

  • Semissis pe 18 Aug 2008, 10:11
    Ha

    Si daca ai 65 de ani si ai un tatuaj, ce? Nu vad problema. E o marca personala, cred ca putin mi-ar pasa ce zice lumea :)) Asta-i buna. Mai ales daca tatuajul ti l-ai facut ca sa-ti aduca aminte de ceva, o perioada deosebita a vietii tale, spre exemplu. Mie mi se pare un lucru special.

    0
    0

  • enya pe 17 Aug 2008, 12:01
    alegere personala

    un tatuaj...o alegere personala...cine face o astfel de alegere are o personalitate aparte...

    0
    0

  • alexa pe 15 Aug 2008, 12:05
    hmmm

    o babuta btraaaana cu un tauaj de la 16 ani pe brat *suuuuuuper*

    1
    1

  • enver pe 15 Aug 2008, 00:00
    Proastele sunt multe...

    ... si nu sunt in stare sa-si imagineze ca n-or sa aiba 16 ani toata viata. La 45 cum o sa arate cu tatuaje? Dar la 65?

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod