Silueta celebritatilor - un secret dezvaluit

Le vedem la televizor sau in paginile revistelor si ne intriga uneori cum pot fi atat de... perfecte! Ten stralucitor, machiaj fara gresala, rochii "una-si-una", iar de silueta... ce sa mai vorbim...

Le vedem la televizor sau in paginile revistelor si ne intriga uneori cum pot fi atat de... perfecte! Ten stralucitor, machiaj fara gresala, rochii "una-si-una", iar de silueta... ce sa mai vorbim - ar lasa-o si pe Afrodita plina de invidie.

Indiferent ca este un curent (care pare ca dainuieste la nesfarsit) sau, pur si simplu, o "coincidenta", cand spui "silueta de star", gandul iti zboara la Hollywood. Evident, am trecut de mult peste etapa naivitatii, cand ne minunam cum de reusesc sa arate atat de bine si ajungeam la concluzia ca natura a fost mai mult decat generoasa cu actritele/cantaretele.

Acum suntem la curent cu faptul ca au o intreaga armata de stilisti si bucatari "in spate", care nu doar ca se ocupa - intens - de imaginea si alimentatia lor cu saptamani bune inainte de un eveniment, dar le stau la dispozitie, de foarte multe ori, la orice ora din zi si din noapte, pentru orice "moft".

Insa lasand la o parte toate aceste lucruri, starurile sunt si ele oameni, cu slabiciuni si dorinte, iar o dieta supravegheata, fie ea si foarte diversificata, nu este usor de suportat pe termen lung. De aceea, multe dintre "locatarele" Cetatii Filmului apeleaza la diete care sa dea rezultate pe termen scurt, fara a fi totusi periculoase pentru sanatate, urmand ca apoi sa isi intretina silueta printr-o alimentatie sanatoasa si echilibrata, "dublata" de mult sport.

Cum reusesc, deci, sa arate atat de bine? Pentru a-ti satisface curiozitatea, iti prezentam cateva trucuri - culinare si nu numai - prin care vedetele ajung la silueta de vis.

Astfel, Jessica Simpson (1), o cantareata si actrita care se mandreste cu formele cu care a inzestrat-o natura, a recunoscut ca s-a aflat pentru o vreme in cautarea unei diete care sa o ajute sa dea jos kilogramele in plus, fara a-i afecta "rotunjimile". Si se pare ca a si gasit-o: "Dieta celor 5 factori", impreuna cu sesiunile intense de exercitii fizice, practicate cu antrenorul personal, au ajutat-o sa ajunga la greutatea dorita. Dieta Jessicai include 5 mese pe zi, continand obligatoriu 5 elemente la fiecare masa: proteine, grasimi (bune), carbohidrati sanatosi, fibre si bauturi fara zahar.

Una dintre cele mai de succes femei ale televiziunii americane, Oprah Winfrey (2)  a scapat de kilogramele in plus combinand exercitiile fizice practicate regulat cu o dieta pe baza de proteine, fructe si legume, limitand, in acelasi timp, consumul de alcool, carbohidrati rafinati si zahar. In plus, evita sa manance seara.

Pe langa voce, Beyonce (3) mai are un atu: corpul frumos conturat, cu care a demontat mitul femeii "scandura". Cum si-l intretine? Deoarece are tendinta de a se ingrasa foarte repede, Beyonce si-a supravegheat intotdeauna alimentatia. Pana intr-atat incat se zvonea, la un moment dat, ca traieste cu doar cateva feliute de rosie pe zi.

Ceea ce stim, cu siguranta insa, este ca interpreta a dorit cu tot dinadinsul sa slabeasca 10 kilograme pentru rolul din "Dreamgirls" si a reusit, adoptand un regim de alimentatie... lichid! Dieta cu Sirop de Artar presupune sa bei un cocktail format din sirop, suc de lamaie, apa si piper.

Adeptii Dietei Zone, celebra in Statele Unite ale Americii, au promis ca vor revolutiona domeniul nutritiei. Nu au pornit insa o revolutie si nici nu a fost necesar, deoarece vedete precum Jennifer Anniston (4) s-au aratat interesate si incantate de rezultatele oferite de catre sus-numitul regim. Astfel, Jennifer are grija sa consume - in proportii exacte - 40% carbohidrati, 30% proteine si 30% grasimi.

Fost iubitor al fast-food-ului, chiar daca mai putin prezent pe covorul rosu, la Hollywood, ex-presedintele american Bill Clinton (5) a avut, la randul sau, probleme cu greutatea. Insa, adoptand un regim celebru, precum Dieta South Beach, a renuntat la vechiul sau obicei si a slabit peste 15 kilograme. Cum a reusit? Consumand cereale integrale sau carne slaba si evitand grasimile.

Pentru ca are nevoie de energie atunci cand se afla pe scena, Jennifer Lopez (6) nu isi impune (des) restrictii de ordin alimentar. Moderatia este cuvantul-cheie atunci cand vine vorba de alimentatia ei, insa "cand nu o mai incap pantalonii", asa cum a declarat, renunta complet la carbohidrati.

Este o strategie care, cel putin in cazul celebrei latine, da rezultate, apropiindu-se foarte mult de principiile Dietei Atkins.

"Putin si des", ar spune Jessica Biel (7). Iar pentru a fi in forma si a avea energia necesara filmarii scenelor de arte martiale din "Blade: Trinity", ea practica multe exercitii fizice si mananca putin si foarte des. La o masa - care are loc din 3 in 3 ore - actrita consuma mancaruri care nu contin nici un gram de zahar, produse lactate, faina sau sare.

Este adevarat ca a avut intotdeauna grija de imaginea proprie, insa, trebuie sa recunoastem, Madonna (8) are 50 de ani si arata senzational! Pe langa programul sustinut de exercitii fizice, creat special pentru ea de antrenorul sau, regina pop este adepta unui regim - strict - macrobiotic, potrivit caruia ceea ce mananci iti afecteaza atat sanatatea, cat si starea mentala sau emotionala. Regimul macrobiotic sustine consumul alimentelor neprocesate industrial, care sunt slabe in grasimi, bogate in fibre si contin multe legume si soia.

Indragostita de rochiile mini si mulate, dar si de macaroanele cu branza, Mariah Carey (9) s-a aflat acum un an intr-o dilema. Sa faca efortul de a slabi - la sugestia subtila a unor prieteni sau sa duca in continuare acelasi stil de viata, declarand sus si tare ca se mandreste cu formele ei? A ales prima varianta, iar astazi afiseaza silueta "din adolescenta", dupa cum afirma chiar ea.

"Urcusul" a fost anevoios, necesitand multe ore de exercitii cardio si aqua-gym, dar si o dieta bazata pe supe si peste slab. Rezultatul s-a concretizat prin pierderea a 16 kilograme si reimbogatirea garderobei cu rochite scurte si stramte. Iar cand ii este pofta de un anumit preparat, adopta Dieta Morsel - inventie proprie: adica nu gusta mai mult decat poate sa "incarce" intr-o furculita.

Credit foto: Mediafax

 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • deea pe 18 Mai 2009, 14:12
    SE POATE

    Sa ai grija de tine, de corpul tau este un lucru de bun simt, respect de sine, am vazut o multime de fete care, cd au incetat sa manance ca purcelusele au ajuns sa arate f decent. Dar mergi pe strada si vezi batoze care mai si mananca hot-dog si altele...RUSINE, nu toate persoanele grase au probleme cu glanda, stiu o fata care chiar avea probl cu glanda dar mergea la sala si avea abdom plat, era masiva dar nu o grasime tremuranda ci piele intinsa, tonica. MANCATI NORMAL, FACETI SPORT vetveto obser

    1
    0

  • Sad pe 17 Mar 2009, 21:24
    Dificil!

    Ele au bani si le este mult mai usor sa se intretina decat ii este unei femei obisnuite.Si,multe poze cu care apar in reviste sunt subtiate cu Photoshop.Este foarte greu sa ai un corp perfect.Sport nu poti face tot timpul,sa tii mereu dieta,iarasi este greu,din diverse motive,iar tratamentele la salon costa mult.

    0
    1

  • iulia pe 17 Mar 2009, 13:48
    timp si bani

    vedetele au bani si isi permit sa se intretina.noi femeile de rand nu avem nici bani nici timp.nu am bani sa-mi i-au nu stiu ce peste si mai ales timp sa gatesc,mananc ce apuc.ele isi permit sa se duca la restaurante,au bucatari ,cer si le se aduce

    0
    0

  • marusika pe 15 Nov 2008, 19:00
    cel ma important...

    cel mai important este ca tu sa-ti placi corpul tau asa cum este,sa inveti sa-i dezvalui frumusetea...si numai atunci vei fi si tu la inaltimea celor din pozele de mai sus!!!

    0
    0

  • gabi19stoica pe 10 Nov 2008, 17:53
    silueta

    O silueta se mentine (de catre noi femeile obisnuite) numai prin efort sustinut si renuntari. La ce ? La toate micile pofte care devin foarte repede mari pofte. E foarte usor sa pui citeva kg si foarte greu sa scapi de ele, mai ales in perioada de iarna. Pe mine cel putin, statul in casa (urasc iarna si frigul) ma indeamna numai la mincat. O sa incep iarasi sa fac miscare pentru ca in primavara sa fiu o mare bila. De fapt miscarea te mentine nu numai la o greutate buna ci iti da si un tonus adecvat, deci pofta de viata.

    1
    0

  • Alexandra pe 28 Aug 2008, 22:02
    Vreau si eu sa slabesc

    Am doar 12 ani dar sunt mai grasa decat fetele de aici si nu imi place cum arat.eu cred ca vedetele se intretin prin cirurgii estetice si s epot intretine

    1
    0

  • mihaela pe 26 Aug 2008, 10:33
    nu mai cred in nimik

    am 57 de kg si 1.66 greutatea mea nu mi se pare normala as vrea sa slabesc si sa arat mai bn am incercat sala dar nu merge nu transpir decat la sauna si nu pierd in kg :-?? ce ar mai tr sa fak ?? sa nu mai mananc delok??

    0
    0

  • MIOARA-COSMINA pe 22 Aug 2008, 12:03
    AU BANI SA SE INTERTINA

    ELE ISI PERMIT SA PLATEASCA O INTREAGA ARMATA SA SE OCUPE DE ALIMENTATIE SI DE TOATE CELE

    0
    0

  • ana pe 15 Aug 2008, 15:15
    numai chirurgia estetica e de ele

    mda dupa o gramade de operatii estetice te cred ca la 50 de ani o sa arat si eu asa ...pe langa asta mai fac si foamea , mai au si un program incarcat cu filmari ...deci nu prea cred eu ca ele de fiecare data sunt atente si calculeaza cate calori au mancat pe zi sau cate mai trebuie sa manance . Normal ca daca esti vedeta trebuie sa arati bine si recurgi la orice metoda pt afi la moda si a avea o silueta de invidiat ...nu zic ca nu se si intretin si nu fac sport dar..... mai intervine si chirurgia plastica aici ...deci ...nu mai ziceti ca vai doamne cat se straduie ele sa arate asa .... macar de ar fi originale ...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod