Pielea ta: 6 sfaturi ca să o aperi de ger

Temperaturile scăzute şi vântul puternic sunt o combinaţie nefericită pentru ten, care suferă de fiecare dată când este expus acestor elemente. Pentru a evita problemele provocate de iarnă, încearcă să iei în considerare câteva sfaturi pentru a-ţi apăra tenul de frig.
Temperaturile scăzute şi vântul puternic sunt o combinaţie nefericită pentru ten, care suferă de fiecare dată când este expus acestor elemente. Pentru a evita problemele provocate de iarnă, încearcă să iei în considerare câteva sfaturi pentru a-ţi apăra tenul de frig.

Primul pas pentru un ten frumos pe timp de iarnă este acceptarea faptului că pielea ta are nevoie de mai multă îngrijire pentru a arăta la fel de bine. Odată ce te-ai înarmat cu răbdare, aplică cele 6 sfaturi de mai jos ca să-ţi aperi tenul de frig.

Foloseşte cu precauţie apa fierbinte

O baie lungă şi fierbinte poate fi o modalitate bună de relaxare după o zi stresantă. Din pacate, dacă ţii la tenul tău, vei renunţa la apa fierbinte până la primăvară.
Înlocuieşte-o cu un duş cu apă caldă. Cu cât stai mai mult în aburi, cu atât pielea ta se va deshidrata mai mult. Balsamul de rufe pentru prosoape este foarte important iarna. Chiar dacă prosoapele sunt moi, nu uita să-ţi usuci fata prin tamponare uşoară, nu ai voie să-ţi mai freci faţa de prosop până la încălzirea vremii.

Exfoliază-ţi pielea mai des

Eliminarea celulelor moarte de pe piele este mai importantă iarna, când se pot transforma în coji inestetice dacă pielea este deshidratată. Foloseşte o lufa pentru o exfoliere săptămânală, dar încearcă şi un scrub delicat de două ori pe săptămână.

Nu uita de cremele hidratante

După spălarea pe faţă, aplicarea unei creme hidratante este o necesitate pentru a păstra pielea hidratată.
Aplicarea cremelor este recomandată înainte de orice ieşire în exterior, dar cum acest lucru nu este întotdeauna posibil, cumpără o cremă de hidratare specială pentru iarnă, cu acţiune îndelungată.

Foloseşte produsele cosmetice de iarnă

Produsele cosmetice şi cele de machiaj adaptate anotimpului sunt cheia pentru un ten frumos în ciuda temperaturilor scăzute. Asigură-te că produsele tale cosmetice includ substanţe pentru protecţia solară: razele UV acţionează puternic şi iarna, reflectate de zăpadă.

Evită produsele cosmetice care conţin alcool (usucă pielea) şi cele cu alfa-hidroxi acizi (exfoliază fără să protejeze stratul inferior al pielii). Încearcă mai bine produse speciale de iarnă.
Dacă nu ştii exact ce să alegi, iată 10 cosmetice care iti apara pielea de ger.

Aplică mai des măşti naturale

Măştile naturale aplicate săptămânal oferă protecţie suplimentară împotriva gerului. O mască dintr-un avocado bine copt este cea mai bună soluţie pentru pielea uscată şi iritată. Pasează fructul şi ţine piureul pe faţă timp de 20 min. Protecţia împotriva vântului rece ţi-o asigură o mască din fulgi de ovăz, gălbenuş şi miere (20 min). Masca din albuş de ou este soluţia cea mai bună pentru pielea grasă cu pori dilataţi, ţine-o pe faţă 30 de minute.

Hidratează-te cu adevărat

Cafeaua, sucurile acidulate şi ceaiul sunt diuretice nedorite pe timpul iernii deoarece contribuie la deshidratarea rapidă a pielii şi afectează tenul.
Încearcă să bei cât mai multă apă plată şi să mănânci fructe (mai ales citrice) pentru aspectul pielii tale pe timpul iernii.

Aerul uscat din interior poate fi combătut cu un umidificator, folosit pentru a asigura umiditatea aerului de 40-45%. Soluţia naturală sunt însă plantele de ghiveci, care acţionează şi ca umidificator şi ca purificator pentru aerul din casă şi îţi protejează astfel tenul iarna în mod indirect.

Autor: Iulia Anghel

Sursa foto: Sheknows.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod