Noua generatie de lotiuni tonice

Este indicat sa folosesti o lotiune tonica? Care sunt beneficiile acesteia? Medicii dermatologi sau specialistii in machiaj au diferite opinii asupra noilor generatii de lotiuni, care curata, hidrateaza, exfoliaza sau absorb excesul de sebuum. Citeste ghidul Eva care iti va sugera tonicul potrivit ce va oferi tenului tau stralucire si prospetime.

Unii medici dermatologi considera ca folosirea unei lotiuni tonice are o actiune benefica asupra tenului, deoarece acesta este cel care curata, intr-adevar, si ultima urma de murdarie. Alti specialisti contrazic aceasta parere si considera ca ingrijirea cu un tonic este o pierdere de vreme. Si asta pentru ca lotiunea actioneaza doar in doua directii, si anume controleaza cantitatea de sebuum secretata de tenul gras si fereste pielea de transpiratie. Astfel, multi dermatologi vad ingrijirea tenului cu un tonic ca pe un lux prea putin necesar, convingere care se datoreaza credintei ca ultimele demachiante aparute pe piata si cremele hidratante potrivite asigura tenului tot ce are nevoie.

Mirela Vescan, make-up artist Astor afirma ca lotiunea tonica are rolul de a indeparta urmele de demachiant.
A nu folosi lotiune tonica este ca si cum ne-am spala pe maini cu sapun si, fara a ne mai limpezi cu apa, ne-am sterge direct pe prosop. Make-up artistul mai spune ca tenul are nevoie de lotiune tonica pentru a fi perfect curat, proaspat, hidratat, pregatit pentru aplicarea cremei (de zi sau de noapte).

Iata cateva trucuri, oferite de Mirela Vescan, pe care ar trebui sa le tinem minte atunci cand folosim astfel de lotiuni:
- tenul va fi mai proaspat daca lotiunea tonica se tine la rece;
- pentru o distribuire "tonica", ideal este un pulverizator;
- tenul poate fi tonifiat si cu ceai de albastrele sub forma de cuburi de gheata;
- in lipsa de altceva, apa minerala rece poate fi un tonic bun;
- zona din jurul ochilor se tonifica foarte bine cu ceaiuri naturale, pulverizate sau comprese;
- lotiunea tonica se aplica in jurul ochilor numai daca aceasta a fost creata si pentru pleoape.

Ten uscat
Daca te incadrezi in aceasta categorie, evita lotiunile astrigente (acestea contin alcool si usuca pielea). Cele mai bune lotiuni tonice, in acest caz, sunt cele cu proprietati hidratante (eventual sa contina ingrediente ca geraniumul si apa de trandafiri).


Tonic Hidratant (Hydrating Freshner, The Body Shop, 207.000 lei) contine apa de trandafiri, apa din flori de portocal si pro-vitamina B5 care hidrateaza si imbunatateste calitatea pielii. Iti mai recomandam Nivea Visage, Lotiune tonica pentru ten uscat, 114.500 lei si Lancaster Aquamilk Soft Toner 200 ml, 650.000 lei

Ten gras
Daca ai o astfel de piele, e sigur ca porii de pe fata ta vor fi mai vizibili. Un tonic bine ales te poate ajuta sa obtii o piele mata, absorbind excesul de sebuum.

Equalizing Freshener, 207.000 lei, The Body Shop, lotiune astrigenta care controleaza excesul de sebuum, lasa in urma o piele fina si hidratata, datorita formulei de glicerina din compozitie.

Pentru orice tip de ten este recomandat laptele demachiant cu lotiune tonica, formula 2 in 1, de la Nivea Visage, la pretul de 126.700 lei.

Lancaster Matifying and Purfying By-Phase Toner are rolul de a purifica tenul, lasand pielea proaspata si degresata. Pudrele minerale pe care le contine absorb excesul de grasime, calmand porii. Folosirea lui te ajuta sa reglezi si sa echilibrezi excesul de sebuum.
Dupa ce ai agitat tubul usor, aplica cu o discheta pentru demachiat, folosind apoi Skin Pure - crema adecvata tenului tau.

Tenul mixt
Exact ca in cazul cremelor, acum exista lotiuni care actioneaza controland atat zonele grase ale tenului cat si cele uscate.

Equalizing Freshener, pentru cazul in care zona fruntii este uscata iar obrajii au un aspect curat. (The Body Shop, 207.000 lei)

Lancaster Skin Pure Purifying Toner 200 ml, 670.000 lei

Hydrating Freshener, ideal daca tenul tau are portiuni cu pete uscate iar fruntea are un aspect curat (The Body Shop, 207.000 lei).

Nivea Visage, Lotiune tonica pentru ten normal - 114.500 lei.

Tenul matur
O lotiune tonica bine aleasa poate actiona ca si o crema, favorizad reducerea ridurilor si a liniilor fine.

Lancaster Suractif Cleansing Treatment, 700.000 lei

Lancaster Skin Maximizer Energizing Cleansing Foam 200 ml, 585.000 lei este un tonic fara alcool, care indeparteaza impuritatile si urmele de demachiant, racoreste si tonifiaza pielea, contribuie la cresterea nivelului de hidratare al tenului, protejeaza impotriva radicalilor liberi din atmosfera.
Este indicata folosirea lui dimineata, pentru o curatare usoara si pentru a asigura tenului suplete intreaga zi.

Pielea lipsita de stralucire
E prea grasa si straluceste sau e foarte fragila si mata. Pielea oricarei femei are nevoie, din cand in cand, de o lotiune care sa ii redea stralucirea. Unele lotiuni tonice incorporeaza exfoliante care elibereaza celulele moarte din piele.

Lancaster Skin Therapy Oxygen Toner, 200 ml (550.000 lei) este un tonic racoritor, albastru deschis, fara alcool, contine molecule pure de oxigen, care improspateaza si pregatesc pielea pentru crema folosita de obicei pentru zi sau noapte. Indeparteaza urmele de demachiant, de fard si impuritatile ramase, tonifiaza si da prospetime pielii prin aportul de radacina de crin alb, energizeaza si stimuleaza pielea, conferindu-i stralucire si suplete, protejeaza pielea impotriva radicalilor liberi cu ajutorul lui Omega CH Activator.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ramona Silvia pe 15 Mai 2014, 21:46
    lotiune tonica naturala cu ulei pur din arbore de ceai

    Eu am un ten gras iar din cauza tenului si a excesului de sebum mereu imi apar cosuri si puncte negre. Am incercat mai multe solutii de curatare a tenului si un control bun a excesul de sebum, care nu au functionat am hotarat sa merg la doctor. Medicul mi-a dat sa folosesc 2 produle de curatare, pe care inca le folosesc si sunt tare eficiente. Mi-a dat lotiune tonica cu 100% ulei pur din arbore de ceai(tea tree oil) fara alcool, de la Thursday Plantation si spuma de spalat pe fata tot de la firma asta. Pe langa cele 2 produse, chiar daca am tenul gras mi-a zis sa folosesc si o crema hidratanta cu ulei pur din arbore de ceai, ulei de macese si vitamina E tot de la firma asta. Intr-adevar de cand am inceput sa folosesc produsele efectele s-au vazut. Tenul a devenit mai curat, problema tenul gras a inceput sa se rezolve, iar cosuri si puncte negre nu am mai avut. Eu recomand, pe mine m-au ajutat si ma ajuta foarte mult.

    4
    0

  • danutza pe 18 Iul 2011, 22:52
    lotiuni tonice

    lotiunea tonica lush tea tree cu arbore de ceai si rozmarin e super pentru ten gras, o folosesc ca un produs de curatare dimineata si seara si tenul nu mai straluceste.

    0
    0

  • alinutza pe 7 Nov 2010, 21:20
    tenul gras

    ce fond de ten imi recom pt tenul gras?

    0
    0

  • Anna pe 26 Aug 2009, 21:19
    Lamaia

    Lotiune tonica naturala si ieftina:Lamaia...da!Aplicata pe fata cu o discheta demachianta sau vata seara.:P

    1
    0

  • matei pe 13 Feb 2008, 17:15
    lotiune tonica

    as fi vrut sa citesc mai multe oferte de lotiuni tonice din mai multe game care exista pe piata

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod