Fii frumoasa, in ciuda temperaturilor tot mai ridicate

Asemeni anotimului friguros, vara are si ea rigorile sale in ceea ce priveste ingrijirea pielii. Vor fi zile in care vei avea sentimentul ca ti se topeste pielea de caldura, iar umiditatea din atmosfera iti va pleosti coafura. Mai mult decat atat, sub actiunea razelor solare, culoarea parului poate avea de suferit (mai ales daca este vopsit), ceea ce va contrasta inestetic in raport cu bronzul mai mult sau mai putin natural al pielii tale.

Acestea sunt numai cateva dintre neajunsurile pe care le poate cauza vremea caniculara, dar care pot fi prevenite daca se respecta cateva reguli de baza.

  • In cazul in care obisnuiesti sa-ti vopsesti parul, este bine sa alegi o nuanta ceva mai deschisa in timpul verii. Daca esti bruneta ori satena, ai putea lua in considerare varianta unor suvite in nuanta caramel, care vor reflecta foarte frumos razele soarelui si, in ipoteza unei eventuale decolorari, nu vor arata inestetic.

  • Baza de machiaj subtire, hidratare din belsug. Este bine sa folosesti un fond de ten lichid, care are o textura usoara si acopera eficient imperfectiunile fetei fara a sufoca porii. Cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont in aceasta situatie este ca baza de machiaj este cu atat mai usor tolerata cu cat este mai subtire si mai fluida.

  • Daca trebuie neaparat sa folosesti "clasicul" fond de ten (de exemplu, pentru o iesire seara), tine cont de faptul ca, oricum, pielea ta se mai bronzeaza in timpul zilei, chiar daca nu-ti dai seama de acest lucru pentru ca schimbarea este foarte subtila si se petrece in timp. Prin urmare, opteaza pentru un fond de ten cu o nuanta ceva mai inchisa decat ai intrebuinta in timpul iernii, de exemplu.

  • Nu-ti neglija manichiura si pedichiura. Ambele au acelasi grad de importanta in definirea aspectului tau. In acest sezon, se poarta nuantele stralucitoare si viu colorate, asa incat ai putea sa te aventurezi catre oja ciclamen (arata foarte bine, in special atunci cand vei fi bronzata).

  • La capitolul "Protectia pielii", s-ar impune subliniat un anumit aspect. Multe femei sunt cat se poate de constiincioase in ceea ce priveste aplicarea lotiunilor cu SPF pe fata, insa uita cu desavarsire de celelalte parti ale corpului, expuse si ele la soare: gat, maini, decolteu, picioare... Si nu despre mersul la plaja vorbim acum.

  • Daca tii neaparat sa folosesti lotiuni autobronzante, alege cu atentie nuanta, testeaz-o (de exemplu pe ceafa, unde este cel mai putin vizibila) si numai dupa aceea foloseste-le. Nu uita ca aspectul tau ar trebui sa fie unul cat mai natural, nu sa dai impresia ca tocmai ai descins de la solar (unde, spre binele tau, ar fi recomandabil sa nu calci deloc).

  • Nu abuza de pudra, pe considerentul ca in felul acesta vei combate luciul fetei, provocat de transpiratie. Nu ai face decat sa supraincarci, total inutil, epiderma. Imprieteneste-te cu foliile speciale de absorbtie a luciului si matifiere, care prezinta si avantajul de a nu afecta cu nimic machiajul.

  • Daca ai parul mai lung, evita sa-l lasi liber. Nici nu e comod, nici nu e sanatos, pentru ca va fi mult mai expus temperaturilor ridicate si vantului. Deprinde-te sa-l porti in coada, prins in clipsuri sau cu bandouri, care sunt moderne si practice, in acelasi timp.



  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod