Cum sa ai o coafura splendida, indiferent de tipul parului

"Caldura mare", cum ar spune Caragiale. Dimineata, aflandu-te in fata oglinzii, te pregatesti pentru o noua zi. Dupa indeplinirea obisnuitului ritual de curatire si hidratare a fetei, urmeaza machiajul, iar ceea ce este mai problematic, ramane la sfarsit. Ai ghicit, ne referim la coafura. Bine, si de ce-ar fi asta problematic? Oare nu cumva pentru ca esti constienta ca pana diseara, coafura ta nu va arata nici pe departe la fel de bine ca atunci cand iesi din casa? Descurajanta perspectiva, intr-adevar.
Vestea buna este ca intotdeauna exista remedii si sfaturi usor de pus in practica, indiferent de tipul parului tau.

Astfel, daca ai parul scurt, nu ai nevoie decat sa alegi cu atentie produsele de ingrijire si coafare. Oricare ar fi tipul firului tau (ondulat sau drept), ceara coafanta si un gel cu efect de "sculptare" sunt de ajuns. Pune in palme o cantitate de produs echivalenta cu o nuca si trece-ti degetele prin parul usor umezit. Parul se va aseza frumos si va ramane astfel pe parcursul intregii zile, pentru ca atunci cand vorbim despre par scurt, nu se pune decat problema de "a-l tine sub control".

Parul de lungime medie ar trebui sa fie usor ondulat.
Este modern si practic, in acelasi timp. Prinde intre degete cateva suvite umede, rasuceste-le pana obtii niste "melcisori" si fixeaza-i cu niste clipsuri. Lasa-i asa timp de zece minute si dupa aceea da drumul suvitelor, trece-ti degetele prin ele si gata coafura!

In cazul in care ai parul lung, fii recunoscatoare tendintelor care recomanda coada de cal. Poti prinde parul in crestet, cu ajutorul unei esarfe viu colorate sau al unei mari funde, si lasand libere cateva suvite aleatorii care sa incadreze chipul.


Daca ai parul drept, incearca sa-l prinzi cu o banda elastica lata, stil Jackie Kennedy. de asemenea, poti purta bandouri, care sunt unul dintre cele mai in voga accesorii ale verii in materie de coafuri. Singura grija va fi ca nuanta acestora sa se asorteze cu aceea a vestimentatiei. Cateodata, cele mai bune idei sunt si cele mai simple...

Par ondulat sau chiar cret? Pieptenii sunt ideali pentru tine si iti vor conferi un foarte interesant aspect vintage. Tot ceea ce vei avea de facut in prealabil este sa tapezi parul si sa aplici spuma coafanta.
Daca ai parul cret, foloseste dupa fiecare samponare un produs special, care "intinde" putin onduleurile.



 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Teo pe 15 Oct 2010, 16:16
    intrebare

    mam pliktisit d parul meu. este cret .....nu mai stiu kum sa il prind ca sa mai imi skimb infatisarea....deobicei il tin in koada sus sau desprins....nuj ce sa ii mai fac ca mam pliktisit de el k aceasi koada sus in fiecare zi. puteti sa ma ajutati?multumesk

    1
    0

  • claudia pe 3 Oct 2009, 11:04
    intrebare

    imi puteti spune si mie cum imi pot aranja parul,nu o coafura speciala sau pt o ocazie mai deosebita ci pentru fiecare zi...niste coafuri simple?multumesc

    1
    0

  • LumY pe 25 Sep 2008, 22:25
    Pe ce site pot gasi coafuri

    Buna,sunt Lumy.Pe ce site pot gasi video cu coafuri?

    0
    0

  • geo pe 6 Aug 2008, 21:53
    intrebare

    chiar care sun produsele acelea de indreptat paul.................vreau niste nume

    0
    0

  • simona pe 25 Iul 2008, 18:55
    vreau par ondulat

    fetelor,explicati.mi si mie cum sta treaba cu rasucitul pe degete al parului,cum sa fac?cum sa. prind?

    0
    0

  • lacramioara pe 5 Mai 2008, 22:46
    antrebare..

    poi am parul castaniu,daca mias face suvite blonda cum ar sta?????

    0
    0

  • tzukulyna pe 23 Apr 2008, 18:29
    pt mihaela

    sincer,cred ca ar fi bina sa incepi cu doar niste suvite si incet incet ai sa vezi ca vei ajunge la blon,dar ai grija! la par inchis nu e asa de usor sa-l faci blond mai intai pe la varfuri

    0
    0

  • lisza pe 30 Mar 2008, 17:18
    pt mihaela

    sincer, nu cred k e cea mai buna idee. dak ai parul vopsit inchis, practic nu poti sa l deschizi decat prin decolorare, apoi sa l vopsesti (iti deteriorezi parul) in plus ar fi o schimbare radicala (si s ar putea sa nu ti placa).. gandeste te si la suvite, o nuanta mai apropiata, accesorii..

    0
    0

  • mihaelajust21 pe 19 Mar 2008, 09:24
    intrebare

    eu sunt vopsita neagra, imi doresc foarte mult sa mi-l fac blond, dar mi-e teama ca nu-mi sta bine......crede-ti ca merita sa incerc?

    0
    0

  • Marcela pe 3 Mar 2008, 10:32
    Intrebare

    care sunt aceste produse speciale care intind onduleurile??de unde le pot cumpara

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod