Cum iti mentii machiajul in timpul verii?

Parca nu ar fi destul ca machiajul se poate estompa oricand (adica de fapt, exact atunci cand ai avea nevoie sa arati impecabil), in perioada verii fardurile par sa fi abandonat "lupta" inainte de a o incepe. Transpiratia si umiditatea crescuta din atmosfera sunt contracandidate aproape sigure ale machiajului tau, care dimineata era desavarsit.

Da, ai citit bine: am spus "contracandidate aproape sigure", pentru ca exista posibilitatea sa previi aceste urmari nedorite. Fondul de ten poate avea stabilitate, pudra poate sa nu se estompeze, machiajul ochilor poate ramane impecabil.
Cu ajutorul catorva trucuri...

  • In zilele calduroase, este preferabil sa eviti baza de machiaj, folosind doar o crema hidratanta cu SPF. Daca este neaparat necesar, aplica fond de ten si machiaj numai in centrul fetei, evitand linia parului de la baza fruntii (acolo unde se acumuleaza de obicei picaturi de transpiratie).

  • Foloseste un fond de ten cu textura usoara, si fara grasimi. Sau pune in palma fond de ten si dilueaza-l cu un demachiant care sa nu contina grasimi. Aceasta baza minima de machiaj este mult mai compatibila cu temperaturile ridicate pe care le vei avea de infruntat in timpul zilei.

  • Nu uita ca, dupa ce aplici baza de machiaj, sa pulverizezi putina pudra pulbere.
    Foloseste fardul de obraz cu economie, soarele te va "atinge" oricum, chiar si dupa cateva ore.

  • Niciodata sa nu-ti lipseasca servetelele, pe care le poti folosi pentru a-ti tampona fruntea. Dar, intr-o lume ideala, nu-ti vor lipsi acele folii speciale pentru combaterea luciului fetei, care nu pericliteaza cu nimic machiajul.

  • Machiajul ochilor va avea mai multe sanse de a rezista peste zi daca il fixezi in prealabil cu fond de ten. Si daca vorbim despre prevenire, poate n-ar fi rau sa optezi pentru un machiaj nud, care nu va arata dizgratios chiar daca se va mai estompa...

  • Daca in cursul zilei este necesar sa-ti improspatezi machiajul, nu mai folosi fond de ten, ci numai pudra pulbere.
    Exceptie face, bineinteles, situatia cand ai ragazul necesar pentru a te demachia si a lua totul de la inceput.

  • Se impune o precizare: nu folosi produse de ingrijire fara grasimi daca stii ca ai tenul uscat. Acest lucru n-ar conduce decat la deshidratarea epidermei.



  •  

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod