Vopseaua de păr şi lacul de unghii, cancerigene

Ştii ce conţin vopseaua de păr, lacul de unghii sau alte produse care se folosesc în saloane pentru a te înfrumuseţa? Specialiştii avertizează cu privire la ingredientele care pot cauza cancer sau malformaţii ale copilului la naştere.

Ştii ce conţin vopseaua de păr, lacul de unghii sau alte produse care se folosesc în saloane pentru a te înfrumuseţa? Specialiştii avertizează cu privire la ingredientele care pot cauza cancer sau malformaţii ale copilului la naştere.

S-au lansat numeroase avertismente cu referire la asocierea cancerului cu diverse produse de îngrijire folosite la saloanele de înfrumuseţare.

 

Voseaua de păr conţine peste 5000 de chimicale


Potrivit Institutului American de Cancer, vopseaua de păr conţine peste 5000 de substanţe chimice, unele dintre ele având un potenţial ridicat de a cauza cancer, după cum au arătat studiile realizate pe animale. Specialiştii susţin că numărul acestor substanţe periculoase a fost redus după anul 1980, însă riscul de cancer este încă prezent şi destul de crescut în cazul persoanelor care lucrează în fiecare zi cu produsele folosite în saloanele de înfrumuseţare, după cum se arată într-un raport publicat în 2008 de Agenţia Internaţională pentru Cercetarea Cancerului (IARC).



Chiar dacă studiile realizate de-a lungul timpului au scos la iveală rezultate contradictorii în funcţie de "sponsorii" care le-au comandat, se pare că avertizările cu privire la folosirea regulată a acestor produse nu încetează. Săptămâna trecută, cercetărorii de la Institutul de Cercetare a Cancerului din California au avertizat Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) cu privire la substanţele chimice care sunt degajate în aer într-un salon de înfrumuseţare, sugerând că există un nivel extrem de ridicat de toluen şi alte substanţe chimice foarte periculoase, ba chiar şi methyl-methacrylate, o substanţă care ar fi interzisă în Statele Unite ale Americii încă din anul 1974.

Cele mai îngrijorătoare ingrediente pe care le găsim în aproape toate produsele pentru unghii şi păr sunt formaldehida, toluenul şi dibutyl-phthalates (DBP) care sunt asociate cu tulburările endocrine, cancer şi malformaţii la naştere.
Formaldehida are efecte cancerigene, spun specialiştii.

 

Studii: Vopseaua de păr, risc de diverse tipuri de cancer


După cum se arată într-un raport publicat pe site-ul Institutului britanic pentru Cercetarea Cancerului, vopseaua de păr poate să fie un potenţial factor de risc pentru dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.

1. Risc de cancer de vezică urinară, în special la persoanele care lucrează în saloanele de înfrumuseţare (Organizaţia Mondială a Sănătăţii, anul 2008)
2. Risc de cancer în sânge, în special la femeile care au folosit vopselele de păr care au fost produse înainte de 1980. Însă, riscul de cancer în sânge nu este foarte ridicat, odată cu scoaterea ingredientelor periculoase, după cum se arată în studiile realizate mai recent.


Lacul de unghii, de la ceva natural la un cocktail de chimicale


Deşi la începuturi, lacul de unghii era un produs natural care avea la bază ingrediente precum ceara de albine, albuşul de ou, pigmenţi vegetali, în prezent numeroase organizaţii atrag atenţia cu privire la numeroasele substanţe chimice care există în aceste produse. Printre cele mai folosite ingrediente şi cu riscuri reale pentru sănătate se numără toluenul (cancerigen, distruge sistemul imunitar, afectează sistemul reproducător), formaldehida (cancerigenă, cauzează reacţii alergice serioase, foarte nocivă pentru astmatici), conservanţii, coloranţii, ftalaţii (cancerigeni, risc de malformaţii congenitale) şi parfumurile.

Din cauza efectului lor dăunător pentru sănătate, atât formaldehida, cât şi ftalaţii au fost interzise în produsele cosmetice, însă sunt prezente în continuare în compoziţia multora.

 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexa pe 29 Iul 2011, 00:29
    Henna

    Am incercat si eu Henna de la Lush, este intr-adevar foarte buna si ofera stralucrire

    0
    0

  • Mihaela pe 28 Mai 2011, 13:13
    vopsea de par

    Eu am inlocuit de mult vopseaua de par cu un nuantator de par de la Lush, acesta este pe baza de henna si mai este tratat si cu alte ingrediente benefice pentru par, singurul dezavantaj este ca trebuie sa stai mai mult cu el pe par insa se merita!

    3
    0

  • sebisor pe 27 Mai 2011, 11:30
    lac de unghii

    Oja de la Sante, nu stiti cumva, este cu mai putine chimicale? Eu de la oja care imi placea mult am facut o infectie urata la toate unghiile.

    0
    0

  • sanda pe 26 Mai 2011, 10:52
    cata prostie au unii...

    citesc si ma minunez! chiar nu exista dorinta de a sti care sunt produsele daunatoare sanatatii si in felul asta sa ai posibilitatea de a le folosi cat mai putin, daca nu deloc? ma uit la unii si vad ca sunt asa de fericiti sa consume tot felul de chimicale...nu este o moda, este o necesitate! numarul de persoane bolnave de cancer s-a marit considerabil si asta din cauza alimentatiei si a tuturor chimicalelor. macar de copiii vostri sa aveti grija daca nu de voi...

    1
    0

  • ella pe 25 Mai 2011, 18:05
    chimicalele

    chimicale,hm!!!...oja home made fara chimicale???...am ras copios sa vad ca atatia oameni isi dores produse naturale, nu mai mancam si nu ne mai machem cu produsele clasice ca sa fim la "moda" cu asa zisele produse naturale. de ce nu va mutati in case construite cu produse naturale?

    2
    3

  • elena pe 25 Mai 2011, 15:47
    lac de unghii natural

    Dragelor stiam ca lacul de unghii chimic este cancerigen si am ales sa folosesc lac de unghii natural din gama Sparitual. L-am gasit pe un site www.cosmeticsstore.ro si il recomand cu mare placere!

    2
    0

  • Larisa pe 24 Mai 2011, 14:31
    E adevarat

    Da, din pacate asa e, contin fff multe chimicale. Eu am schimbat aproape toate produsele cosmetice si de ingrijire cu alternativa lor fara chimicale, recunosc ca inca ma chinui la vopsea si la lacul de unghii.Un lac de unghii "sanatos" costa cam 40 lei(nu cele din saloane)....asa ca tot am ezitat pana acum sperand ca gasesc ceva mai ieftin.Stie cineva un lac de unghii cu ingrediente ok la un pret mai mic?(in afara de suncoat si zoya care sunt 40 lei). Sau o reteta de lac homemade ar fi super, desi nu cred k se poate realiza acasa:))

    1
    1

  • aida pe 24 Mai 2011, 05:54
    ce prostii

    in anul 2011 cind absolut tot ce sintem ,tot ce ne inconjoara ,tot ce mincam sau bem este format din mai multe sau mai putine chimicale nu inteleg care e sensul sa spunem ca un produs sau altul este cancerigen sau nu .

    10
    7

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod