Teo, victima tulburărilor de alimentaţie

Teo Trandafir (43 de ani) este exemplul viu la ce se poate ajunge din cauza dezechilibrelor şi exceselor alimentare. A avut întotdeauna probleme cu greutatea şi acest lucru a împins-o către cele mai drastice şi, de multe ori, fără sens diete. A slăbit mult, însă în scurt timp a revenit la greutatea iniţială. De foarte multe ori a fost auzită spunând că nu poate să reziste în faţa dulciurilor şi că este o gurmandă prin definiţie.
Teo Trandafir (43 de ani) a avut întotdeauna probleme cu greutatea şi acest lucru a împins-o către cele mai drastice şi, de multe ori, fără sens diete. A slăbit mult, însă în scurt timp a revenit la greutatea avută înainte de cură. De foarte multe ori a fost auzită spunând că nu poate să reziste în faţa dulciurilor şi că este o gurmandă prin definiţie.

Drama vieţii


"M-am ridicat brusc din pat şi am uitat complet că sunt în situaţia în care sunt şi am căzut între pat şi calorifer şi acolo am rămas! Pentru că nu am putut să mă mai ridic deloc să ajung la telefon am stat juma' de oră căzută acolo şi am jelit! 'Doamne, ce am fost şi ce-am ajuns! Vai de capu' şi de zilele mele!'. M-am ridicat în cele din urmă... S-a speriat Maia o dată când i-am pus un DVD şi nu am mai putut să mă mişc. I-am spus să se uite la film că mă descurc eu cumva. Şi m-am descurcat!". Acesta a fost unul dintre cele mai grele momente prin care a trecut după ce s-a externat.

Teo Trandafir a slăbit 30 de kilograme, învaţă să meargă şi încă are probleme de memorie. "Am avut lipsuri de memorie. Nu-mi aduceam aminte bucăţi întregi din viaţa mea, nici acum nu mi le aduc aminte pe unele... De exemplu, nu-mi aduc aminte cum îi cheamă pe anumiţi actori şi mi-e frică să pornesc discuţia despre unii dintre ei căci, la un moment dat, ştiu că o să mă împiedic la nume", a spus Teo Trandafir, într-un interviu acordat celor de la Pro TV Magazin.

În plus, vedeta îşi aduce aminte de momentele îngrozitoare prin care a trecut în secţia de Terapie Intensivă a spitalului AKH din Viena.
Toţi cei din jurul ei erau în comă, numai ea nu. Nu putea să comunice cu cei din jur, dar auzea şi înţelegea tot. "Noaptea veneau şi făceau curăţenie: dezinfectau tot, spălau perdelele, făceau un zgomot... Comatoşilor nu prea le păsa, dar eu... eu nu puteam să dorm. În schimb, acolo fiecare pacient are asistentul lui", a povestit deputatul PDL.

Avea peste 130 de kilograme când a devenit cunoscută


Dacă spui Teo Trandafir îţi vine în minte automat o tipă blondă, tunsă scurt, cu un umor debordant, dar obeză. Aşa a intrat fosta moderatoare TV în mintea oamenilor. În perioada de glorie, 2000 - 2006, când reuşeasă cifre de audienţă istorice la Pro TV, Teo Trandafir a dus şi o luptă cruntă cu kilogramele în plus. A urmat sfaturile medicului nutriţionist Mihaela Bilic, dar a făcut şi ore extenuante de fitness cu antrenorul Taufic Masri, iar rezultatele nu au întârziat să apară. A slăbit într-un an aproape 60 de kilograme. Îi era total interzis să consume carne de porc, grăsimi, dulciuri sau sucuri carbogazoase.



Politica şi multe kilograme în plus


După plecarea din Pro TV vedeta a început să ia din nou în greutate. Însă, după ce a intrat în politică situaţia s-a agravat, vedeta reuşind să se îngraşe 15 kilograme în doar 6 luni. Specialiştii au spus atunci că această revenire spectaculoasă s-a întâmplat din cauza stresului, a regimului alimentar neadecvat, dar şi a altor probleme de sănătate.
Aceste explicaţii au venit la finalul anului 2010, mulţi dintre noi neînţelegând despre ce probleme de sănătate este vorba.

Misterul a fost elucidat pe 7 ianuarie când Teo Trandafir a fost internată la Spitalul Elias din Capitală unde, după numeroase investigaţii, i s-a pus diagnosticul clar de pancreatită acută. Din acest moment, pentru deputatul PDL a început o luptă pe viaţă şi pe moarte. Vedeta a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias din Capitală, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

Pe 24 februarie, Teo Trandafir a fost supusă unei intervenţii chirurgicale majore, în urma complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale. Părţile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj al cavităţii abdominale, precizau medicii de la clinica vieneză, spunând că intervenţia a fost un "succes".

La sfârşitul lunii martie, Teo a fost din nou operată, pentru a înlătura alte urme de necroză şi ţesut infectat din abdomen, anunţau medicii clinicii din Viena.

Deputatul PDL Teo Trandafir s-a întors în ţară, pe 20 aprilie, după aproape patru luni de spitalizare în clinica din Viena.

Se recuperează, dar face şi greşeli


Acum, Teo Trandafir este în perioada de recuperare. "Fii-mea e la şcoală dimineaţa, aşa că stau întinsă în tot acest răstimp.
În momentul în care ea soseşte acasă de la şcoală, sunt drepţi. În momentul în care se culcă la prânz, eu iar mă aşez într-o poziţie relaxantă. Pentru că nu vreau să mă vadă bolnavă, la pat. Fac gimnastică de recuperare, iar dimineaţa, când stau întinsă, mă uit la filme. (...)".
Chiar şi după chinul îngrozitor prin care trece, gurmanda Teo Trandafir nu se poate abţine. "La ziua Maiei, am mâncat puţin tort. Recunosc că l-am mâncat cu foarte multă teamă. Nu că mă-ngraş, dar dacă se întâmplă ceva? Nu mi s-a întâmplat nimic. Altă dată am mâncat seminţe... La fel, nu mi s-a întâmplat nimic. Dar mi-e frică să nu se întâmple ceva, iar medicul să nu fie lângă mine...".

Tortul şi seminţele de dovleac sunt categoric alimente interzise unui bolnav diagnosticat cu pancreatită acută. "Produsele bogate în grăsimi, , procesate, alcoolul, fast-food-ul sau produsele de patiserie sunt nerecomandate oamenilor sănătoşi, cu atât mai mult persoanelor cu o pancreatită în antecedent. În ceea ce priveşte consumul de tort şi seminţe de dovleac, sigur, acestea nu sunt neapărat interzise pe termen lung, însă categoric sunt interzise unei persoane abia externate, ca în cazul lui Teo Trandafir. Probabil că medicii curanţi i-au spus că poate consuma orice, însă sunt convinsă că acest orice are legătură cu o listă de alimente pe care i-au prescris-o.
Acum, pentru un bolnav diagnosticat cu pancreatită acută, există restricţii pe termen lung sau scurt. El va putea consuma o bucăţică mică de tort la diferite ocazii sau doi sâmburi de seminţe de poftă, însă, repet, nu la câteva zile de la operaţie"
, ne declară medicul primar, Ioana Frâncu.

Teo trăieşte pentru că au vrut alţii să trăiască


Moderatoarea TV a demonstrat cu multe ocazii că nu se iubeşte foarte mult. Fluctuaţiile mari de greutate, excesele alimentare şi stilul de viaţă dezorganizat au adus-o în starea care este acum. Să nu uităm cum, în momentul de debut al bolii şi până la momentul recuperării, prietenii, oamenii dragi s-au luptat efectiv ca ea să-şi revină. Marian Teordorescu, prietenul ei de suflet, a fost în permanenţă alături de vedetă, în România sau în Austria, iar punctul zero al acestei acţiuni a fost "pus" de Adrian Sârbu care a dus-o practic pe Teo Trandafir în Austria şi i-a plătit spitalizarea.
 

Comentarii (10)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • EVA1951 pe 25 Mai 2011, 22:08
    TEO

    cred ca toti romanii ne aducem aminte de Teo .Iti dorim multa sanatate si ambitie.Autosugestia de a fi sanatoasa ajuta nimic altceva . Cu drag Eva din Israel

    1
    0

  • EVA1951 pe 25 Mai 2011, 22:08
    TEO

    cred ca toti romanii ne aducem aminte de Teo .Iti dorim multa sanatate si ambitie.Autosugestia de a fi sanatoasa ajuta nimic altceva . Cu drag Eva din Israel

    1
    0

  • mihaela pe 25 Mai 2011, 12:39
    pt TEO

    Sa te faci bine pt tine si copilul tau, iar noua sa ne oferi putin din starea ta de spirit.Sa ai parte numai de bine.

    2
    0

  • Sanda pe 24 Mai 2011, 23:57
    sa apreciem mancarea chiar de regim

    sa iti dea Dumnezeu sanatate si sa te recuperezi complet,ai grija si nu cadea prada poftelor,e deajuns sa supravietuiesti si cu mai putin bune,dovada sunt eu care nu am voie sa mananc mai nimic bun,ca am ciroza hepatica cu virus c si mi-e deajuns si ce mananc atat cat sa ma bucur de alte placeri,nu neaparat mancare buna.Buna o faci tu sa fie prin faptul ca o apreciezi,altii nu au nici ce manca,eu ma bucur ca am si am si unde sta,dumnezeu e cu n

    1
    1

  • lucia pe 24 Mai 2011, 14:40
    rugaciunile colective primesc raspuns

    Inca o data Dumnezeu ne-a aratat marea Sa indurare vindecand o persoana pentru care multe maini au stat inmanunchiate si multe inimi s-au rugat fierbinte. Teo, viata ta de acum incolo NU ARE VOIE sa fie aceeasi, TREBUIE sa te apleci personal mai mult asupra celor sfinte, daca traiesti este pentru ca s-au rugat multi, iti recomand canalul alfaomega.tv. depinde de rugaciunile TALE constante si

    5
    0

  • Mari pe 24 Mai 2011, 10:56
    Teo

    Dumnezeu sa fie alaturi de dumneavoastra doamna Teo ati fost si veti ramane o enigma , Ne-ati daruit caldura si ne-o daruiti inca . Orunde am fi Romani de pretutindeni va iubim va stimam si ne vom ruga la dumnezeu pentru dumneavoastra .Iata ca Dumnezeu ne-a ascultat rugamintile si te-a readus printre noi,lucru care ma bucura pana la lacrimi,asa cum tot pana lalacrimi,m-am intristat in momentele tale de cumpana.Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de viata alaturi de cei pe care ii iubesti si care te iubesc . sanatoasa si sa te bucuri de viata alaturi de

    5
    0

  • CORNELIA pe 24 Mai 2011, 10:19
    Fericire,pentru TEO

    Iata ca Dumnezeu ne-a ascultat rugamintile si te-a readus printre noi,lucru care ma bucura pana la lacrimi,asa cum tot pana la lacrimi,m-am intristat in momentele tale de cumpana.Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de viata alaturi de cei pe care ii iubesti si care te iubesc .

    7
    0

  • mazilucamelia pe 24 Mai 2011, 09:34
    teo

    Dumnezeu te-a ajutat pentru ca esti un om bun,pentru ca ai o fetita de crescut si iubesti oamenii.Dumnezeu te va ajuta in continuare si eu sunt cu tot sufletul alaturi de tine.Multa,multa sanatate!

    8
    0

  • Elena pe 24 Mai 2011, 09:27
    M-am rugat pentru tine ! IISUS mi-e martor!

    Teo, dulceata de fata, sunt Doamna care l-a rugat pe Dumnezeu asa:" Doamne, stiu ca existi si, de aceea, nu pun eu la indoiala grija ta fata de fiinta asta minunata! Da-i sanatate, Doamne, sa revina acasa si sa-si creasca fetita, careia i-a schimbat destinul in BINE ! Nu poti tu indurera acest copil, si a 2-a oara, lasand sa-i moara o asemenea MAMA profesionista !!! " Asa ma rugam si asa am scris, si pe NET ! Fii atenta ce-ti spun ( acelasi caracter il am, si eu, adica "sunt argint viu, ca tine! "): stai la locul tau si fa numai ce trebuie sa faci ca sa te recuperezi 100%! Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate si sa te bucuri de Maia pana la adanci batraneti! Doamne, ajuta ! Cu sinceritate, iubire si aleasa pretuire, Elena & Sotul *Copiii & Nepotii

    8
    0

  • Rozica pe 24 Mai 2011, 08:04
    Teo

    Sa ne rugam Bunului Dumnezeu ,sa ne ajute in luarea deciziilor si atunci cand suntem sanatosi,dar mai ales cand avem necazuri. Este cel mai sigur mod de a lua decizii. Bunul Dumnezeu sa te ajute ,draga Teo ( iarta-mi familiarismul),dar te consider o rasfatata a vietii ,o fica ,pe care a-si si bate-o si apoi a-si mangaia-o sarutand-o. Multa sanatate!

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod