Trucuri pentru zile caniculare

Trucuri care îţi fac viaţa mai uşoară în zilele caniculare. Încearcă-le!

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în materie de frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în materie de frumusețe și modă
Abia aşteptai să vină vara, dar acum regreţi, din cauza temperaturilor extrem de ridicate? Descoperă trucuri care îţi fac viaţa mai uşoară în zilele caniculare
Căldura foarte mare ne cauzează o mulţime de neplăceri. Pe lângă senzaţia de sufocare, ne mai confruntăm cu transpiraţia excesivă, îngrăşarea rapidă a părului, ştergerea machiajului sau tenul cu aspect lucios. Dar există trucuri eficiente pentru a combate toate aceste probleme provocate de temperaturile sufocante din timpul verii. Iată ce să încerci:

Foloseşte pudră pentru bebeluşi

Transpiraţia este foarte neplăcută, iar senzaţia de umezeală cu care te poţi confrunta atunci când temperaturile sunt foarte mari îţi strică întreaga zi. O soluţie care te ajută să combaţi transpiraţia este pudra pentru bebeluşi.
Particulele fine de pudră absorb umezeala şi reduc semnificativ senzaţia de piele udă şi lipicioasă. Aplică pudra pe corp, în special în zonele în care transpiri cel mai abundent, inclusiv pe trunchi, la subraţ, pe picioare şi chiar pe palme. Este necesar să o foloseşti cu moderaţie pentru că poate lăsa urme pe haine, în special pe cele închise la culoare.

Investeşte în hârtie matifiantă pentru ten

În zilele caniculare, glandele sebacee de la nivelul pielii produc sebum în exces, iar efectul este acela de ten lucios, cu un aspect neplăcut. Nu poţi preveni acest proces, dar poţi remedia efectele.
Hârtia special concepută pentru a absorbi instant excesul de sebum este una dintre cele mai eficiente soluţii. De-a lungul zilei, tamponarea tenului cu hârtie matifiantă va reduce aspectul de piele lucioasă. O poţi cumpăra din magazinele cu produse cosmetice.

Foloseşte antiperspiratul pentru a preveni iritaţiile

Iritaţiile provocate de frecarea pielii umede, cu care se confruntă în special persoanele supraponderale, apar adesea în zona pulpelor şi se agravează pe timpul verii. O soluţie pentru a preveni această problemă neplăcută este aceea de a folosi antiperspirantul stick sau pe cel de tip cremă pe zonele afectate.
În acest fel blochezi transpiraţia, iar frecarea pielii va fi mult redusă.

Încearcă şamponul uscat între spălări

Pe timpul verii, părul se îngraşă mult mai repede decât în mod obişnuit. Din această cauză, eşti nevoită să te speli mai des pe cap, chiar şi în fiecare zi. Dar un produs cosmetic foarte util în acest sens este şamponul uscat. Îl găseşti în comerţ cel mai adesea sub formă de spray. Acesta conţine particule fine de pudră, care odată aplicate la nivelul scalpului, absorb excesul de sebum, lăsând părul cu un aspect curat, dar şi mai mult volum.
Se pulverizează pe scalp, se masează delicat, apoi părul se piaptănă pentru a îndepărta pudra.

Scoate petele de transpiraţie cu lămâie

Zeama de lămâie este foarte eficientă pentru îndepărtarea petelor galbene care pot apărea pe hainele tale la subraţ. Înainte de a pune hainele în maşina de spălat, foloseşte puţină zeamă de lămâie pe zonele afectate de pete de transpiraţie. Zeama de lămâie va îndepărta eficient aceste urme galbene neplăcute, fără să afecteze culoarea hainelor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod