Ţi se îngraşă părul repede? Află cum să-l speli corect

Femeie cu par ondulat

4. Nu lua şamponul în palmă şi nu îl trânti pur şi simplu pe vârful capului

“Ce vreau să îţi transmit este că e nevoie să distribui şamponul pe toată suprafaţa părului, prin masare”, spune Arabella. “Dacă îl aplici doar în acelaşi punct şi masezi doar acolo, fără să clăteşti bine, atunci sigur te alegi cu coji. Pe care le vei califica drept mătreaţă. Iar de aici până la a folosi un şampon antimătreață e doar un pas. Cojiţele s-au format din cauza abundenţei de şampon care nu a fost îndepărtat bine prin clătire”, adaugă specialistul.

5. Aplici prea mult/puţin balsam/mască

Tratamentul nu se aplică niciodată pe scalp, la rădăcină, asta doar dacă este un tratament special pentru scalp. Orice tratament mască sau balsam se aplică numai pe păr, într-o cantitate moderată, după șamponare şi după ce ai îndepărtat excesul de apă cu un prosop prin tamponare, nu prin frecare.
Cantitatea de mască diferă în funcţie de lungimea şi cantitatea părului şi se aplică de la mijlocul lungimii spre vârfuri, acolo unde este necesar.
Masca trebuie lăsată cel puţin 5 minute să acţioneze, pentru că este mai concentrată.

6. NU freca scalpul agresiv cu unghiile

Masarea se face doar cu buricul degetlor, delicat, cu mişcări circulare, pentru a curăța scalpul de impurităţi şi pentru a stimula uşor circulaţia sangvină la nivelul capilalelor. Masând cu unghiile, vei agresa scalpul şi părul, producând chiar şi răni.

7. NU clăti cu apă fierbinte

Atenţie! Apa prea fierbinte usucă părul şi scalpul. Apa ceva mai rece este mult mai indicată, ajută la sigilarea cuticulei şi aduce luciu şi o culoare durabilă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod