Scapă de coşuri în mod natural. 10 soluţii pentru acasă

Acneea este o problemă neplăcută, mai ales deoarece tentativele de a o acoperi cu machiaj agravează situaţia. Dacă ai pielea sensibilă şi nu eşti interesată de produsele cosmetice speciale cu efect antiacneic, iată 10 soluţii de a scăpa de coşuri în mod natural, pe care le poţi folosi oricând acasă.
Te întrebi mereu cum poţi scăpa de coşuri? Acneea este o problemă neplăcută, mai ales deoarece tentativele de a o acoperi cu machiaj agravează situaţia. Dacă ai pielea sensibilă şi nu eşti interesată de produsele cosmetice speciale cu efect antiacneic, iată 10 soluţii de a scăpa de coşuri în mod natural, pe care le poţi folosi oricând acasă.

Cum să scapi de coşuri: Cartof crud


Felia de cartof crud are multe întrebuinţări potrivit sfaturilor bunicii, iar una dintre cele mai utile este efectul antiacneic. Taie o felie dintr-un cartof crud alb şi lipeşte-o de zonele cele mai afectate. Dacă este lăsat să acţioneze timp de 5-10 minute, cartoful reduce şi inflamaţia provocată de coşuri.

Scapă de coşuri în mod natural: Fulgi de ovăz


Masca de fulgi de ovăz este una dintre cele mai folosite tratamente naturale pentru coşuri. Măcină bine un pumn de fulgi de ovăz şi amestecă-l cu puţină apă.
Lasă mască să acţioneze 15 minute, timp în care stai întinsă pe spate.

Scapă de coşuri rapid: Gălbenuş de ou


Un gălbenuş de ou, bătut bine înainte să fie aplicat pe faţă cu o pensulă cosmetică, este un tratament eficace împotriva coşurilor. Lasă-l să se usuce şi spălă-ţi faţa după 10 minute cu apă călduţă. Repetat zilnic timp de o săptămână, acest tratament poate avea efecte excelente.

Cum să scapi de coşuri acasă: Mere cu miere


Amestecă un sfert de mâr ras cu o linguriţă cu vârf de miere pentru a obţine o mască naturală şi eficientă cu efect antiacneic. Dacă mierea este foarte groasă, poţi adăugă şi puţină apă la mască ce se ţine pe faţa timp de 20 de minute.

Bicarbonat de sodiu


Amestecat cu apă, bicarbonatul de sodiu devine o pastă ce te poate ajuta să scapi în mod natural de coşuri. Poţi opta pentru o mască facială completă, care se spălă cu apă călduţă după ce s-a uscat, sau poţi aplica amestecul doar pe coşurile cele mai mari.

Ceai de mentă


Infuzia de mentă are un efect dovedit împotriva coşurilor şi îţi împrospătează pielea, reducând inflamaţia şi petele roşii. Dacă ai pielea foarte sensibilă, testează mai întâi reacţia la ceaiul concentrat de mentă pe o zona redusă.

Oţet cu sare


Un amestec de oţet cu sare de masă fină şi cu apă poate fi o altă soluţie naturală accesibilă acasă oricând. În funcţie de sensibilitatea pielii tale, poţi dilua oţetul mai mult.
Nu păstra amestecul pe faţă mai mult de 5 minute, după care spălă-ţi faţa cu apă rece.

Ghimbir


Dacă ai acces la ghimbir proaspăt, această plantă poate avea un efect antiacneic excelent. Sucul obţinut la tăierea unui rizom de ghimbir proaspăt are un efect puternic împotriva coşurilor şi calmează inflamaţia atunci când este aplicat local. După câteva zile de tratament, erupţia poate dispărea complet.

Ulei de arbore de ceai


Nu degeaba arborele de ceai este un ingredient folosit în multe produse cosmetice cu efect antiacneic. Uleiul extras din această plantă are efecte puternice atunci când este aplicat direct pe coşuri.

Castravete


Dacă ai porii dilataţi, acneea poate fi mai vizibilă şi mai neplăcută. Sucul obţinut dintr-un castravete proaspăt are un efect puternic pentru calmarea acneei pe un ten cu pori deschişi.
Se ţine întins pe faţă timp de 15 minute, apoi se îndepărtează cu apă călduţă. (Foto: iStockphoto)
 

Comentariile 101-111 din 111

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • sacalaca pe 1 Feb 2013, 17:53
    coji

    nustiu cum sa scap de coji si dau cu toate prostiile pe fata si numi trece

    9
    9

  • Joan pe 1 Feb 2013, 17:35
    Zineryt

    Am folosit si eu o masca preparata de doctora mea dermatolog, apoi foloseam Zineryt si intr-adevar aveam o fata impecabila. Imediat cum am lasat tratamentul, am revenit la aceleasi vechi probleme si in plus am capatat si altele noi. Nu stiu ce sa va spun.. Am inceput sa-mi schimb stilul alimentar si sa beau mai multa apa. Se vad niste imbunatatiri! Am sa incerc si eu metoda cu cartof, am mai auzit de ea. Bafta, fetelor!

    10
    11

  • Larisa pe 17 Nov 2012, 16:55
    ...

    Metoda cartofului chiar este buna...nu te scapa in mod miraculos ,dar dupa 3 seri ai fata fina.

    27
    7

  • Dede pe 14 Nov 2012, 22:08
    Sfaturile

    Deci .. sincer sunt foarte multumita de metoda cu cartoful!Am incercat chiar in seara asta si deja sunt vizibile efectele!:) Nu mai am niciun cos pe frunte! Multumesc pentru sfaturi!

    17
    9

  • dudu' pe 4 Sep 2012, 15:07
    ^o^

    am folosit doar o data metoda cu galbenusul de ou . si a avut efecte imediate. nu mai am decat vreo 2 cosuri pe ffrunte si 2-3 pe barbie [sub buza inferioara] . merge! :D ms pentru sfaturi.:]

    31
    16

  • Eu pe 5 Aug 2012, 10:46
    Cosurile

    Pentru inceput eu o sa folosesc galbenusul de ou si cartoful....sper sa am rezultate :) daca nu o sa le folosesc pe toate....bafta all...:)

    30
    9

  • ioana pe 19 Iun 2012, 14:02
    scapa de cosuri!!!

    eu folosesc galbenus de ou si celelalte sfaturi de mai sus si sincer eu le recomand tuturor cu aceasta problema bafta!;))

    34
    7

  • JNJ pe 21 Mai 2012, 20:02
    HJBBHB

    isotrexin gel pentru cosuri si eventual un antibiotic

    12
    20

  • Lucia pe 25 Mar 2012, 16:09
    cosurile astea!

    Excelente sfaturile. Multumesc

    21
    12

  • SteffyAny pe 25 Mar 2012, 12:09
    Zineryt

    Zineryt este apa de ploaie si consecintele in urma folosirii acestuia sunt grave.

    31
    10

  • Ana pe 25 Mar 2012, 11:45
    ....

    Eu folosesc Zineryt şi nu mai am probleme de mult timp cu ele... dar acum depinde de tenul fiecărei persoane:p

    20
    24
Pagina « 1 2 3 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod