Sase sfaturi pentru par si unghii sanatoase!

Intotdeauna mi-am dorit un par frumos, stralucitor. Si, culmea (sau tipic, dupa cum ar spune Murphy, zambind malitios), niciodata nu l-am avut. Mai mult, de ceva vreme, dadea semne evidente de "imbatranire"...
Intotdeauna mi-am dorit un par frumos, stralucitor. Si, culmea (sau tipic, dupa cum ar spune Murphy, zambind malitios), niciodata nu l-am avut. Mai mult, de ceva vreme, dadea semne evidente de "imbatranire", uscandu-se excesiv si cazand, chiar si cu toate solutiile pentru regenerare si sampoanele "miraculoase" la care am apelat, in speranta ca il voi aduce pe calea cea buna.

Nici cu unghiile nu stateam mai bine. Se exfoliau, se rupeau usor, chiar daca ma feream de activitati "solicitante", precum frecatul podelelor, si aveau o culoare galbena, neplacuta.
Cand mi-a fost clar ca solutiile alese "dupa ureche" nu imi vor rezolva problemele, am apelat la sfatul unui medic specialist.

Acesta mi-a explicat faptul ca organismul nostru are tendinta de a directiona vitaminele si mineralele hranitoare, atunci cand acestea nu se afla in cantitate suficienta, catre organele importante, lasand alte parti ale corpului, precum parul sau unghiile, sa se "descurce" cu mai putin.

Rezultatul este un par tern, lipsit de stralucire, prea uscat sau prea gras, al carui fir se despica usor, precum si unghii fragile, predispuse exfolierii.
Daca parul sau unghiile tale prezinta toate aceste "simptome", carora li se adauga cresterea lenta sau electrizarea (in cazul parului), este semn ca trebuie sa iei masuri.

Cunoastem axioma potrivit careia frumusetea vine din interior si, cum alimentele reprezinta combustibilul de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona la parametri optimi, trebuie sa le alegem cu grija, pentru a asigura nutrientii necesari fiecarei parti a corpului. Doar asa putem fi energice, pline de viata, ne putem concentra eficient si putem obtine un aspect placut al parului, unghiilor sau pielii.

Fiecare dintre noi poate avea un par de invidiat si unghii rezistente, daca va tine cont de cateva principii esentiale de alimentatie - baza unui stil de viata sanatos.
Iata care sunt acestea:

Proteine slabe si multa apa


Rontai chips-uri intre mese? La pranz preferi prajelile si mancarurile cu mult sos, iar cina o reprezinta un bol cu alune sarate, pe care le devorezi in fata televizorului? In acest caz, nu te mira daca vor aparea kilograme in plus in timp record, iar parul tau va avea, la randul sau, de suferit.

"Dieta zilnica trebuie sa includa proteine.", spune Raluca Felea, product trainer Amway Romania. "Dar nu orice fel de proteine, ci proteine slabe - peste oceanic, carne slaba, precum si arahide sau nuci.", a continuat ea.

 

Comentariile 51-63 din 63

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • LArisa pe 22 Mar 2009, 23:08
    Despre par

    Fetelor eu va zic sa nu va faceti cu placa pentru ca eu m-am facut si am ramas cu par tocit si nu-mi creste imi este aspru.Nu va faceti cu placa nu conteaza ca are ceramica sau nu ...eu am avut un par foarte lung,toata familia il are asa eu va zic sa nu vi-l stricati..:* Apropo daca aveti matreata va clatiti cu otet.Dupa o saptamana maxim doua numai aveti.. va pup dulce ... sa fiti frumoase:*

    2
    0

  • adriana pe 13 Feb 2009, 18:08
    unghii cu "denivelari"

    am si eu o intrebare pt fetele care au avut probleme cu unghiile si au scapat.ca de exemplu eu una pot spune ca am unghii cu "denivelari"de foarte multa vreme am problema asta nu pot avea si eu unghii lungi sincer sunt inebunita sa am unghii lungi dar nu pot is foarte subtiri si din cauza denivelarilor se rup ce as putea sa fac sa mi se indrepte si sa se intareasca?cine a avut probleme de genul asta si a scapat va rog sa imi spuneti si mie ce as putea face.va multumesc

    2
    1

  • diana pe 15 Ian 2009, 22:44
    par

    imi indrept foarte des parul cu plak si mi'as dorii sa nu se mai arda ata de rau este vreun tratament ceva?

    4
    0

  • Nicoleta pe 9 Ian 2009, 22:32
    Par sanatos

    Foarte interesant articolul! La fel ca toata lumea, si eu ma confrunt cu aceste probleme: am parul putin mai lung de umeri, ondulat, blondut si cu un fir subtire...toate ingredientele pentru a-l avea mereu deshidratat, cum se zice "ca o matura". Insa, de aproape 1 an folosesc ori de cate ori este nevoie (cam de 2, 3 ori de saptamana, sau chiar o data pe saptamana) ulei de masline. Il aplic pe par inainte de a ma spala, il strang apoi in coada si stau asa cat de mult imi permite timpul...30 de minute, 1 ora sau chiar 2 ore. Rezultatul nu se observa imediat, dar dupa 2 saptamani va asigur ca veti avea un par frumos, hidratat! Un an bun! :-)

    1
    0

  • elena pe 8 Ian 2009, 22:59
    sal

    de unde cumperi uleiul de cocos?

    1
    0

  • ale21xa pe 7 Ian 2009, 14:24
    ulei de cocos

    de unde cumperi uleiul de cocos ? Ms, alexandra

    1
    2

  • Lidia pe 7 Ian 2009, 02:10
    par si unghii sanatoase

    buna fetelor sint in trecere pe acest site si am fost si eu confruntata cu problema parului meu..uscat. Am citit tot pe internet despre un tratament care mie mia dat rezultate foarte bune.Aplic o data pe saptamina pe parul uscat ulei de cocos . O folosesc de cca 4 luni am aceeasi coafeza si ea sa tot mirat de mine ca ce par frumos am acum ..nu mai imi e uscat era ca si finu...asa fosnaia intr-o zi nu am mai rabdat si iam zis ce am citit si ce fac...Cum folosesc uleiul: iau pe virful degetelor si il aplic pe pielea capului si masez usor ,dupa ce l-am aplicat pe tot capul il intint si de-alungul firului de par. Apoi un prosop mare de baie il inmoi in apa calda il storc de apa si il infasor pe cap si stau asa cu el 15 min dupa care ma spal normal pe cap..Vreau sa va zic ca toti membrii familiei mele am avut aceeasi problema si nici nu ne crestea mai mult de umeri...Acum il am pina la jumatatea spatelui DAR trebuie sa nu uitati nu va creste daca nici nu il taiati putin din virfuri o data la 6 saptamini pe timp de iarna si pe timp de vara la 8 saptamini .Bafta fetelor nu este greu incercati si voi si...sa nu uitati sa-mi multumiti...(glumesc) dar incercati si voi si spuneti-mi si mie cum va iesit...Va pup pe toate . Sa fiti frumoase.

    1
    0

  • miha pe 6 Ian 2009, 13:34
    legat de par si de unghii

    am incercat fel si fel de tratamente dar nici unul nu imi e bun. incerc sa mananc sanatos,multe fructe ,legume. in general nu mamanc gras ca nu imi plac manacarurile grase.parul meu e foarte subtire si imi pica foarte mult,la fel si unghiile mi se exfolieaza. am incercat un tratament cu ulei de ricin,un galbenus de ou si o lingurita de miere.dar inca nu stiu care va fi efectul. oare e bun? intradevar ma stresez foarte mult oare din aceasta cauza?

    1
    0

  • elizza pe 1 Ian 2009, 21:46
    legat de par si alimentatie am si eu o problema :(

    eu sunt o pers care se streseaza destul de usor as spune eu, si am probleme cu parul, este de lungime medie sunt tunsa bob dar am observat ca se rup firele de par de la jumatate in special cele albe si am c-am multe fire albe la varsta mea :( si vreau sa mentionez ca am par gras . in alimentatia mea exista aproape tot ce este scris in articolul acesta, incerc sa mananc cat mai sanatos dar mananc destul de multe dulciuri si carne. oare dulciurile si carnea imi pot afecta parul? poate cineva care are cunostinte sa imi dea un sfat ? va multumesc!

    2
    0

  • Ana-Maria pe 29 Dec 2008, 23:14
    tare articolul

    Incerc si eu sa tin cont de indrumari. Pt un fir de par subtire si casant, recomand masca de par pe baza de placenta de la kallos. Este si ieftina si rezultatele apar imediat dupa folosire. Multumesc, Ana

    1
    0

  • emiluca pe 19 Dec 2008, 12:26
    corina

    Dupa samponarea si limpezirea parului, se aplica pe acesta un amestec compus dintr-o lingura de ulei de masline, un galbenus de ou(crud) si jumatate de grepfruit. Se tine pe par o ora , cel putin, apoi se spala doar cu apa. De preferat sa se usuce fara foen.

    2
    0

  • corina pe 18 Dec 2008, 17:44
    corina

    am parul vopsit in blond insa e tare deteriorat si deshidratat se rupe foatre usor si as vrea sa aflu o metoda pentru ai reintoatce frumusetea

    1
    0

  • Eugeniu pe 11 Dec 2008, 08:01
    salut

    citeste ceva interesant

    1
    2
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod