Rasfat Spa, la tine acasa

De cate ori nu ti-ai promis ca iti vei aplica masca aceea pentru par cu ou si uleiuri naturale despre care ai tot auzit ca face minuni? Sau de cate ori nu ti-ai pus in gand ca a doua zi nu vei mai iesi din casa fara sa ai o manichiura perfecta?
De cate ori nu ti-ai promis ca iti vei aplica masca aceea pentru par cu ou si ulei de masline despre care ai tot auzit ca face minuni? Sau de cate ori nu ti-ai pus in gand ca a doua zi nu vei mai iesi din casa fara sa ai o manichiura perfecta?

Nu este greu de inteles de ce sari peste astfel de promisiuni pe care ti le faci singura. Pleci dimineata de acasa, te intoci seara, iar cand te intorci, numai de masca pentru par nu ai timp...

Baile aromate, exfolierea, hidratarea pielii cu lotiuni parfumate si mastile naturale pe care le putem face acasa nu au efect benefic numai asupra frumusetii. Toate acestea impreuna se pot transforma intr-un ritual de care ai nevoie din cand in cand, atat pentru frumusetea ta, dar si pentru starea ta psihica. Iti ofera, in primul rand, un moment de ragaz, cateva ore de independenta totala: esti numai tu, singura, cu gandurile tale si ai dreptul in astea cateva ore sa nu iti mai pese de nimic, decat de tine.
Si nimic nu se poate compara cu sentimentul pe care il ai la final: te simti frumoasa si increzatoare.

Ia-ti o zi libera de la serviciu intr-o zi in care poti fi singura acasa si rasfata-te fara ca nimeni sa te deranjeze. Iti propunem cativa pasi pentru terapia ta de infrumusetare.

Tot ce e mai bun, pentru tenul tau


Pune intr-un vas apa fierbinte si cateva picaturi de ulei de lavanda. Stai cu fata deasupra vasului cu apa si acopera-te cu un prosop pentru ca aburul sa ramana in interior. Baile de abur iti deschid porii si iti pregatesc pielea pentru o curatare in profunzime.

Amesteca apoi o lingura de malai cu doua linguri de miere si adauga putin suc de lamaie daca este nevoie. Maseaza-ti tenul si gatul cu acest amestec exfoliant pentru a indeparta celulele moarte de piele si a-i permite tenului tau sa "absoarba" toti nutrientii pe care ii vei oferi prin masca naturala.

Prepara apoi o masca pentru ten dintr-un albus de ou, jumatate de ceasca cu fulgi de ovaz sau tarate de grau, o lingurita cu ulei de masline si cateva picaturi de suc de lamaie.
Amesteca pana ce obtii o pasta omogena, intinde uniform pasta pe toata fata, pe gat si decolteu. Las-o sa actioneze timp de 15 - 30 de minute, apoi clateste-te cu apa calduta.

Uleiul de masline si albusul de ou ii ofera pielii tale hidratare, taratele de grau sau de ovaz o revitalizeaza, iar sucul de lamaie estompeaza petele si uniformizeaza culoarea pielii.


Stralucire pentru parul tau


Hidrateaza-ti parul cu clasica masca din galbenus de ou si ulei de masline. Alte optiuni pentru parul tau sunt uleiurile naturale, care "sigileaza" firul de par si il protejeaza impotriva degradarii, netezindu-i in acelasi timp cuticulele, ceea ce il va face sa fie mult mai stralucitor. Alege uleiul de cocos sau pe cel de migdale, uleiuri folosite de mii de ani pentru ingrijirea parului.

O masca excelenta pentru parul tau poti obtine si din avocado. Este un fruct exotic tot mai prezent pe piata din tara noastra, recunoscut pentru concentratia extraordinara de acizi grasi esentiali omega 3. Pentru ca avocado este foarte moale atunci cand este copt, il poti transforma cu usurinta intr-o crema.
Pune-l in blender, adauga cateva linguri de ulei de masline si vei obtine o masca perfecta pentru parul degradat.

Secretul mastilor naturale pentru par este timpul - cu cat lasi masca sa actioneze mai mult, cu atat mai bine pentru parul tau. Daca poti, incearca sa tii masca pe par peste noapte si sa te speli pe cap dimineata.

O piele sanatoasa si perfect hidratata


Primul pas pentru ingrijirea pielii tale este exfolierea. Poti face o exfoliere uscata pe tot corpul cu ajutorul unei perii de baie. Indeparteaza pielea uscata si intensifica circulatia.

Un alt tip de exfoliere este cea pe pielea uda, care este utila si in cazul zonelor cu piele groasa, precum coatele, genunchii si calcaiele. 


Umple cada cu apa suficient de calda, dar in nici un caz fierbinte. Adauga sare de baie in apa, iar intr-un saculet subtire pune impreuna cateva pliculete de ceai verde, flori de galbenele, musetel si coaja de lamaie.
Prepara acelasi exfoliant din miere si malai ca si pentru ten (preparat din catitati dublate), pe care il vei folosi dupa baie. Chiar inainte de a intra in apa, pune cateva picaturi de ulei esential de lavanda in apa.

Bucura-te de baia relaxanta care face minuni pentru pielea ta, apoi foloseste amestecul de malai si miere pentru exfoliere. Aplica exfoliantul pe tot corpul si maseaza delicat. Dupa ce te-ai clatit, aplica ulei de masline sau de susan pe pielea uda si maseaza pana ce se absoarbe.

Un articol de Georgiana Dorobantu
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ianani pe 16 Aug 2010, 16:47
    rasfat SPA

    Buna fetelor, Ati incercat exfolierea si purificarea pielii cu produse de Hammam? Este nevoie de o baie putin mai calda pentru a se deschide porii, dupa care se aplica pe corp Sapun negru Beldi,se lasa sa actioneze 5 minute, (nu este nici o problema daca il lasati mai mult, este obtinut din pasta si ulei de masline si este absolut natural), dupa care se maseaza pielea cu o manusa abraziva sau o luffa.Se limpezeste corpul, dupa care se aplica argila Ghassoul care purifica si regenereaza pielea, se lasa sa actioneze cateva minute si se limpezeste.Dupa aceea se face un masaj cu ulei de argan.veti avea o piele de bebelus si o stare foarte placuta de bine.Argila poate fi completata cu ape florale, uleiuri esentiale specifice fiecarui tip de piele, iar uleiul de argan poate fi combinat cu alte uleiuri vegetale si esentiale. Informatii despre Hammam gasiti pe www.biocosmetice-orientale.ro

    1
    0

  • LadyAnn pe 27 Iun 2010, 23:21
    poate duminica???

    duminica ce ar fi??? macar de doua ori pe luna^^...daca te apuci de tratamentul asta nici ca te mai lasi:))

    0
    0

  • cristina1208 pe 10 Mai 2010, 13:37
    Produse de par si cosmetica profesionale

    Produse profesionale pentru ingrijire, Tigi,Joico, Academie , Shotys,OPI.Sfatul specialistilor gratuit ! www.4look.ro

    0
    0

  • tinuta pe 30 Apr 2010, 09:26
    rasfat

    da e un rasfat super pentru noi fetele care ni se pare ca nu mai reusim nici una nici alta dar meritam o zi in care sa ne alintam deplin cu asa un spa natural acasa. super articol.am sa incerc

    0
    0

  • sexy pisicutza pe 29 Mar 2010, 16:03
    spa

    articolul e destul de bun il voi incerca si eu

    0
    0

  • TATIANA pe 12 Mar 2010, 12:15
    mierea

    cu adevarat acest produs maggic are efecte magice .1curata foarte bine pielea,2 sporeste circulatia sigeleui.

    0
    0

  • floricica pe 10 Mar 2010, 16:17
    interesant

    ma bucur tare mult pentru acest articol,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0

  • sabina pe 6 Mar 2010, 16:14
    interesant

    articolul este foarte bine venit celor ce au timp de un rasfat total;)

    0
    0

  • Cristina pe 3 Mar 2010, 22:13
    nice...

    Frumos ar fi, dar nu am timp..timpul ma preseaza mult, din pacate..

    0
    0

  • valentinadina pe 27 Feb 2010, 12:19
    uleiul de masline extravirgin

    este bun si pentru ten si pentru par eu sigur il folosesc de ani de zile

    0
    0

  • deea pe 19 Feb 2010, 12:48
    :)

    ar fi foarte frumos sa ne facem mai mult timp pentru astfel de lucruri

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod