Gălbenuș de ou pentru față: 3 măști miraculoase

Este un adevărat concentrat de vitamine, minerale și proteine, care sunt esențiale pentru sănătatea tenului tău. Află cum să folosești gălbenușul de ou pentru față
Gălbenușul de ou conține, printre altele, vitaminele A, B2 și B3, dar și zinc, un aliat important împotriva acneei, precum și substanțe grase care contribuie la hidratarea tenului. Măștile naturale pe bază de gălbenuș de ou te vor ajuta să-i oferi tenului tău o strălucire sănătoasă, să previi apariția acneei și să ții la distanță primele semne ale îmbătrânirii. 

Iată câteva măști cu gălbenuș de ou pe care să le încerci:

Mască hrănitoare cu gălbenuș de ou și avocado

Această mască facială este ideală pentru tine dacă ai pielea uscată. Avocado, bogat în acizi grași omega 3, va hidrata intens tenul, în timp ce gălbenușul de ou îi va oferi nutrienții necesari. 

Ai nevoie de:
1 gălbenuș de ou
un sfert de avocado bine copt
1 linguriță cu iaurt.

Pisează bine pulpa de avocado până când obții o pastă fină.
Adaugă gălbenușul bătut bine și iaurtul, amestecând pentru ca toate ingredientele să se omogenizeze. Aplică masca pe fața curată și las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Mască pentru ten acneic cu gălbenuș de ou, miere și ulei de migdale

Ingredientele acestei măști sunt potrivite tenului afectat de coșuti, puncte negre sau comedoane. Pentru că are efecte antibacteriene, miere contribuie la eliminarea bacteriilor care provoacă inflamarea porilor blocați și care cauzează apoi coșurile. Uleiul de migdale hidratează tenul uscat, iar gălbenușul de ou îi oferă un plus de vitamine și minerale.

Vei avea nevoie de:
1 gălbenuș de ou
1 linguriță cu miere
1 linguriță cu ulei de migdale

Pune ingredientele într-un bol ceramic și amestecă bine, până când obții o pastă uniformă.
Aplică masca pe tenul curat și las-o să acționeze timp de 15 minute. Clătește-te cu apă călduță și șterge-te folosind un prosop de hârtie. Pielea ta va fi vizibil mai proaspătă și mai catifelată.

Mască antiîmbătrânire cu gălbenuș de ou, banană și ulei de măsline

Pielea uscată este mult mai predispusă la apariția ridurilor, de aceea este foarte important să-i oferi tenului tău o hidratare intensă. Uleiul de măsline este foarte bogat în vitamina E, un element esențial pentru o piele suplă și elastică. Și banana are proprietăți hidratante, dar și antioxidante, ajutând pielea să combată efectul radicalilor liberi, responsabili pentru apariția prematură a ridurilor.

Ai nevoie de:
1 gălbenuș de ou
1 linguriță cu ulei de măsline
1 banană bine coaptă

Pisează banana foarte bine, până când obții o pastă consistentă.
Adaugă peste banană gălbenușul de ou bătut bine și uleiul de măsline. Omogenizează ingredientele și aplică masca pe ten. Las-o să acționeze timp de 15 minute apoi clătește-te cu apă călduță. Dacă tenul tău este gras, poți înlocui uleiul de măsline cu uleiul din sâmburi de struguri, care are un efect antioxidant puternic, dar este mult mai ușor absorbit de piele, având o consistență mai ușoară.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod