Detaliul care schimbă tot: 20 de femei care și-au corectat forma sprâncenelor, iar acum arată impecabil

Standardele de frumusețe se schimbă foarte mult de-a lungul anilor, însă un lucru este clar: naturalețea va fi întotdeauna apreciată. Un exemplu este forma sprâncenelor, care s-a modificat radical în ultimele decenii.
Dacă în anii '80 și '90 femeile își pensau excesiv spâncenele, unele dintre ajungând să își deseneze linii subțiri cu creionul în locul sprâncenelor naturale, în prezent sprâncenele groase sunt în tendințe. Și în acest caz unele persoane duc totul la extrem. 

Putem vedea destul de des femei care își accentuează excesiv spâncenele forlosind creion sau fard special. Constrastul dintre spâncenele groase, puternic accentuate, și restul chipului devine uneori extrem de evident, iar rezultatul afectează echilibrul vizual al chipului.

Forma, culoarea și dimensiunea sprâncenelor sunt extrem de importante pentru armonia feței. Ar putea părea un detaliu lipsit de importanță, însă sprâncenele fac diferența dintre un aspect impecabil și unul care lasă de dorit.
Este o greșeală majoră să consideri că este un detaliu care nu contează prea mult. De exemplu, sprâncenele puternic conturate și colorate în tonuri mult prea închise înăspresc trăsăturile feței. De asemenea, sprâncenele prea apropiate te fac să pari încruntată, iar cele prea îndepărtate arată bizar. 
 

Citește și: Un nou look îți poate schimba viața. Cele mai frumoase 30 de transformări 


Din dorința de a se încadra în trendul momentului, unele femei fac o altă greșeală majoră: apelează la tatuarea sprâncenelor. Pentru ca sprâncenele tatuate să aibă un aspect natural este necesar să apelezi la tehnica microblading și la un specialist foarte bun.
Această metodă presupune trasarea unor linii fine cu ajutorul pigmenților pentru a imita perfect firele de păr. Sprâncenele tatuate greșit arată precum două bife trasate deasupra ochilor, complet acoperite de pigment. În timp, culoarea se poate estompa, iar sprâncenele capătă o nuanțare albăstruie. 

Nici folsirea creionului sau a fardului pentru accentuarea sprâncenelor nu este o decizie bună dacă vrei să le maschezi sau să le corectezi forma. Prea mult produs va atrage atenția în mod nedorit asupra sprâncenelor tale. 

Specialiștii recomandă să alegi o formă similară cu cea a sprâncenelor tale naturale. Secretul este să accentuezi discret ceea ce ai deja, în loc să te străduiești să modifici complet forma.

„Trebuie să te asiguri că dimensiunea sprâncenelor este în concordanță cu dimensiunea feței tale.
Sprâncenele supradimensionate pot să eclipseze o față mică și în mod sigur nu îți dorești ca primul lucru pe care cineva îl observă la tine să fie sprâncenele”, declară pentru glamourmagazine.co.uk Nilam Holmes, specialistă în definirea sprâncenelor.

De asemenea, este necesar să asociezi dimensiunea sprâncenelor cu forma feței tale. Dacă ai o față alungită ar trebui să eviți sprâncenele mult prea arcuite, care îți vor face chipul să pară și mai lung. Sprâncenele drepte, plate, accentuează aspectul unei figuri rectangulare, de aceea ar trebui în acest caz să optezi pentru o ușoară arcuire. Este valabil și în cazul sprâncenelor rotunjite în asociere cu o față rotundă: accentuează forma și volumul feței. 

Nu doar forma sprâncenelor contează, ci și culoarea.
Dacă preferi o culoare închisă, atunci evită formele prea groase pentru că vor acapara toată atenția. Culorile foarte închise în cazul femeilor mature accentuează vârsta și pot adăuga câțiva ani în plus pe chip. 


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod