Cum repari un fard sfărâmat: va arăta ca nou!

Este destul de greu să păstrezi toate produsele de machiaj în stare intactă ca la magazin, pentru totdeauna. Iar atunci când vei scăpa fardul tău preferat, nu cred că vei putea renunța atât de ușor la el.
Și de ce ai arunca un fard sfărâmat, dacă poți să-l repari? Cea mai cunoscută și ușoară metodă presupune utilizarea alcoolului sanitar. Însă această modalitate de a repara un fard sfărâmat nu este recomandată persoanelor cu pielea sensibilă, cu toate că alcoolul se evaporă complet pe măsură ce se usucă. Din fericire pentru aceste persoane, se poate repara fardul sfărâmat și cu ajutorul uleiului de cocos.

2 metode de a repara un fard sfărâmat:


1. Cum să-ți repari fardul cu alcool sanitar


Încearcă să aduni toate bucățile rupte din fardul sfărâmat și pune-le înapoi în recipient. Ține fardul deschis și pune-l într-o pungă resigilabilă.
Dacă nu ai o pungă resigilabilă, poți folosi și o bucată de pungă de plastic înfășurată ferm în jurul fardului, pentru a păstra toată pulberea la un loc.

Sfărâmă tot fardul prin plastic, până obții o pulbere fină, cu ajutorul degetelor, unei linguri sau cozii de la o pensulă de machiaj. Dă la o parte punga și adaugă câteva picături de  alcool sanitar, până când fardul este saturat cu lichid. Este recomandat să folosești alcool sanitar cu o concentrație de 70%, pe care îl poți găsi la farmacie și sub denumirea de alcool chirurgical.
De asemenea, se mai poate folosi și alcool izopropilic. Dacă ai adăugat prea mult alcool, înmoaie colțul unui șervețel în fard. Acesta va absorbi excesul.

Odată ce pulberea are o textură maleabilă, netezește fardul în recipient cu ajutorul degetului sau cu o mini-spatulă. Netezește pudra până când obții o consistență cremoasă omogenă. Nu uita să omogenizezi și suprafața fardului la final, cu ajutorul unei linguri, dacă ai un fard mai mare. Dacă ți s-a spart fardul dintr-o trusă de machiaj, poți netezi suprafața fardului dacă pui un șervețel peste fard și presezi o monedă de mărimea fardului.
Lasă fardul deschis și permite-i să se usuce peste noapte.

2. Cum să repari un fard sfărâmat cu ulei de cocos


Dacă vrei să-ți transformi fardul sfărâmat într-un fard cremă, poți adăuga puțin ulei de cocos în locul alcoolului sanitar. Fardurile cremă oferă un look seducător și sunt perfecte pentru persoanele cu pielea uscată. Dacă nu ai mai folosit până acum fard cremă, ia o cantitate mică de cremă pe vârful degetului și tamponeaz-o pe pleoape.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod