Când se aplică machiajul: înainte sau după coafat?

Ți-ai pregătit deja outfit-ul, știi ce coafură vrei să-ți faci și pensulele de machiaj sunt la îndemână. Însă știi când se aplică machiajul?
Makeup artistul Marcella Cardinal, care a colaborat cu numeroase celebrități la ceremoniile de decernare a premiilor Oscar și Emmy și nu numai, ne destăinuie că preferă să se machieze după coafare, dacă trebuie să folosească mai mult de un ondulator sau o placă de păr.
Dacă trebuie să te și speli pe păr înainte de a-l coafa, ai un motiv în plus să te coafezi înainte de a te machia. Acest fapt te ajută să previi scurgerea machiajului de pe față, cauzată de căldura instrumentelor pentru aranjarea părului.
Și este ordinea cea mai bună a pașilor din pregătirea ta, dacă nu vrei să îți refaci machiajul doar la câteva momente după ce l-ai realizat prima dată.
 

Învață când se aplică machiajul cu ajutorul câtorva sfaturi și trucuri! 

Aerul cald de la uscător te poate face să transpiri, mai ales dacă este deja cald în camera în care te afli. Transpirația poate face ca fondul de ten și rimelul să se scurgă pe față, însă poate bloca și porii din zona T, ducând la apariția coșurilor și punctelor negre.
Acesta este motivul pentru care Marcella Cardinal ne recomandă să ne coafăm în primă instanță și să luăm o pauză înainte de a ne machia. Poți chiar să-ți ajuți tenul cu un spray facial revitalizant pentru față sau cu apă termală, înainte de a aplica machiajul.
 

Dar dacă dai peste o circumstanță când se aplică machiajul înainte de coafat? 

Este recomandat să începi machiajul cu un primer, pentru a ajuta produsele de machiaj să reziste mai mult. Caută acele produse de la care ai garanția că sunt rezistente la tranziție precum fondul de ten, rimelul rezistent la apă, tușul lichid sau gel, fără uleiuri.
Iar dacă îți transpiră fața când te coafezi, folosește hârtie cu putere mare de absorbție sau pudră pentru a estompa locurile unde-ți strălucește fața. Un ventilator puternic îndreptat spre fața ta te poate ajuta, de asemenea, să menții fața uscată în timp ce te coafezi.

Dacă vrei să-ți lași părul să se usuce în mod natural sau vrei doar să împrospătezi coafura din ziua precedentă, este bine să aplici machiajul mai întâi. În acest fel, podoaba ta capilară va arăta perfect.
Folosește câteva agrafe sau o bentiță pentru păr, pentru a ține părul departe de față, până când termini machiajul.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod