Dulciuri

6 tipuri de alimente care îți distrug pielea

Zahărul afectează serios colagenul și elastina, două substanțe care au rolul de a oferi elasticitate și suplețe pielii
Te confrunți cu piele uscată, coșuri, puncte negre sau pete pigmentare? Și chiar dacă ai încercat tot felul de creme, tratamente și măști, acestea nu dispar de pe tenul tău? De vină poate fi alimentația ta și, mai ales, unele tipuri de alimente care au un efect direct asupra frumuseții și sănătății pielii. Iată șase dintre cele mai periculoase produse alimentare pentru piele, potrivit bustle.com:

Alimente sărate

Cu toții știm că excesul de sare are un efect negativ asupra sănătății. Dar consumul exagerat de sare se vede și pe piele, provocând deshidratarea organismului și uscarea pielii. Dacă te confrunți cu piele aspră, uscată, care se descuamează, atunci sodiul din alimentația ta este vinovat. Evită alimentele foarte sărate, așa cum sunt brânza, mezelurile, măsline, chipsurile, murăturile etc.


Făina albă de grâu

Pentru că este greu de digerat, făina albă poate provoca apariția acneei în cazul unor persoane, potrivit specialiștilor citați de bustle.com. Evită să consumi pâine albă, optând în schimb pentru variante mai sănătoase, așa cum sunt pâinea din fâină integrală sau pâinea de secară. De asemenea, produsele de patiserie ar trebui eliminate complet din alimentația ta.

Produse lactate

"Există studii care sugerează că produsele lactate pot agrava problemele pielii, în special în cazul celor predispuși la apariția acneei", declară Paula Simpson, expert în cosmetică holistică. Specialiștii sunt de părere că un consum ridicat de lapte, brânză, iaurt etc. ar putea fi responsabil pentru accentuarea unor probleme ale tenului, așa cum sunt producerea în exces a sebumului și inflamarea porilor.
Dar cum studiile nu au ajuns încă la o concluzie clară și există multe dezbateri pe această temă, în cazul în care te confruncți cu acnee, poți reduce consumul de lactate timp de câteva săptămâni, astfel încât să observi dacă problemele pielii tale se ameliorează.

Alimente procesate

Prin alimente procesate se înțelege orice produs alimentar care a trecut prin numeroase transformări și i-au fost adăugate diverse substanțe pentru a ajunge la forma finală. De exemplu, mezelurile care conțin carne tocată, fiartă și alte ingrediente precum grăsime, proteine animale, proteine din soia etc. Toate produsele alimentare care conțin multe ingrediente sunt, de fapt, alimente procesate. Pentru că este dificil de cunoscut sursa tuturor ingredientelor și efectul lor asupra organismului, acestea ar trebui evitate.
Conțin adesea aditivi și conservanți nocivi, care au un efect inflamator asupra pielii. Dacă te confrunți des cu efectul de pungi sub ochi, fața ta pare umflată și îți apar pete roșii și zone iritate, evită cât poți de mult alimentele procesate.

Dulciurile

Efectul excesului de zahăr este devastator asupra organismului și, în mod evident, și asupra pielii. Zahărul afectează colagenul și elastina, două substanțe care au rolul de a oferi elasticitate și suplețe pielii. Iar când acestea au de suferit, pielea este mult mai predispusă la formarea ridurilor. Prin urmare, consumul de zahăr te îmbătrânește, iar dacă vrei un ten cu aspect tânăr cât mai mult timp este de preferat să eviți alimentele și băuturile care conțin mult zahăr.

Alcoolul

Acesta se află pe primul loc în topul celor mai nocive substanțe pentru pielea ta. Nu numai că are un efect deshidratant, dar îți reduce și nivelul de antioxidanți din organism, care au rolul de a preveni apariția prematură a ridurilor.
Pe de altă parte, alcoolul provoacă inflamații inclusiv la nivelul pielii, accentuând rosaceea și lârgind vasele capilare. Consumă alcool cu moderație sau evită-l în totalitate.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod