4 produse pentru ten pe care ar trebui să le folosești după vârsta de 30 de ani

Îngrijirea tenului devine o misiune mult mai importantă după ce împlinești 30 de ani. Află ce cosmetice nu ar trebui să-ți lipsească
După vârsta de 30 de ani, pielea ta trece prin schimbări importante și are nevoie de o îngrijire specială. Odată cu înaintarea în vârstă, ritmul regenerării celulare scade semnificativ, iar efectele devin mult mai ușor vizibile la nivelul pielii. Riduri, piele lipsită de fermitate sau apariția petelor pigmentare se numără printre cele mai importante probleme cu care te poți confrunta. De aceea este esențial să adaptezi ritualul de îngrijire și produsele cosmetice folosite la noile nevoi ale tenului tău. Iată patru tipuri de produse cosmetice pe care ar trebui să le folosești după vârsta de 30 de ani:

Produse pentru peeling

Exfolierea este cheia unui ten cu aspect proaspăt și sănătos. O cremă care conține substanțe chimice exfoliante poate că nu se află pe lista ta de produse cosmetice pe care le folosești cu regularitate, dar ar trebui să fie.
Peelingul chimic delicat reprezintă îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii. În acest fel tenul este eliberat de rezidurile care îl încarcă, îi dau un aspect neplăcut și împiedică acțiunea adecvată asupra tenului a substanțelor hrănitoare din celelalte produse cosmetice folosite.

Cremă pentru ochi

Dacă la 20 de ani crema hidratantă pentru față era suficientă și pentru îngrijirea zonei ochilor, după vârsta de 30 de ani, pielea subțire și delicată de sub ochi are nevoie de o atenție deosebită. Este zona în care apar prima dată ridurile, motiv pentru care trebuie să folosești un produs special de îngrijire, conceput pentru pielea din jurul ochilor.
Dacă ai cearcăne, alege creme sau seruri care conțin antioxidanți și acid hialuronic.

Cremă de noapte cu retinol

Derivați din vitamina A, retinoizii sunt substanțe care accelerează regenerarea celulară, prevenind astfel apariția prematură a ridurilor. De asemenea, cremele cu retinol previn blocarea porilor și apariția coșurilor, dar contribuie și la uniformizarea culorii tenului. Produsele cosmetice care conțin retinoizi trebuie folosite pe timpul nopții pentru că expunerea la soare după aplicarea unei astfel de creme poate cauza apariția petelor pigmentare.

Uleiuri naturale hidratante

După vârsta de 30 de ani, glandele sebacee produc mai puțin sebum, substanța uleioasă secretată în mod natural de piele, care are rolul de a o proteja și de a o menține hidratată. Din această cauză tenul tău poate deveni uscat mult mai ușor, căpătând un aspect lipsit de strălucire.
Uleiurile naturale, așa cum sunt uleiul de argan, uleiul din sâmburi de struguri sau uleiul de cocos îi oferă tenului tău hidratarea intensă de care are nevoie, blocând apa în straturile superioare ale pielii. O piele uscată este predispusă la apariția ridurilor, de aceea este esențial să incluzi în ritualurile tale de îngrijire uleiuri naturale intens hidratante.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod