5 motive surprinzătoare pentru care îți cade părul

Căderea părului este o problemă care afectează numeroase femei, fiind un motiv serios de îngrijorare pentru multe dintre ele. 40% dintre femei se confruntă cu căderea părului până la vârsta de 50 de ani, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani.
Motivele pentru care îți cade părul sunt numeroase, iar de multe ori pot fi de-a dreptul surprinzătoare. Iată câteva dintre ele:

Schimbările de anotimp

Primăvara și toamna poți remarca o cădere accentuată a părului. Motivul este acela că organismul se străduiește să se adapteze la schimbările de temperatură și poate afecta astfel și ciclul de creștere și regenerare a părului. Pe timpul verii părul crește mai repede, iar la finalul acestui sezon călduros te poți aștepta la o cădere semnificativă a firelor de păr. De asemenea, și primăvara corpul este supus unor schimbări importante care determină pierderea mai multor fire de păr. Alimentația sănătoasă îți poate susține organismul în procesul de adaptare la noile temperaturi, iar un consum adecvat de alimente bogate în fier, proteine de calitate și acizi grași omega 3 te va ajuta să-ți păstrezi părul des și sănătos.

Îți ții mereu părul prins în coadă

Chiar dacă este o alegere simplă și comodă, obiceiul de a-ți prinde părul într-o coadă la spate poate fi responsabil pentru căderea părului. Dacă părul tău este legat mai des de patru ori pe săptămână, rădăcinile sunt supuse unui stres major.
Apare astfel o problemă numită alopecie de tracțiune, care este provocată de presiunea la care sunt supuse rădăcinile. Evită prinderea părului într-o coadă strânsă și optează pentru clame și elastice care îți țin părul prins într-o coadă lejeră.

Te speli rar pe cap

Probabil ai auzit că nu este recomandat să te speli în fiecare zi pe cap pentru că scalpul ar putea avea de suferit, devenind deshidratat. Dar la polul opus este obiceiul de a te spăla rar pe cap, care poate fi la fel de nociv pentru părul tău. La nivelul rădăcinilor este secretat sebum, o substanță uleioasă care are rolul de a proteja firele de păr. Atunci când te speli rar pe cap, excesul de sebum, impurități, produse de styling și celule moarte de piele se pot acumula în jurul rădăcini, sufocând foliculul de păr, care apoi se desprinde.
Este de preferat să te speli pe cap o dată la două, trei zile.

Ești foarte stresată

Orice tip de stres fizic sau psihic, de la orele suplimentare de lucru și probleme la locul de muncă până la o răceală puternică sau gripă, declanșează un val de schimbări hormonale în organism care afectează apoi ciclul de creștere și cădere a părului. Stresul determină eliberarea cortizolului în organism, numit și "hormonul stresului", care poate determina căderea părului. Atunci când trecem prin momente dificile, organismul își canalizează energia și resursele pentru cele mai importante funcții, iar creșterea unghiilor și a părului nu se numără printre acestea.

Nu folosești balsam de păr

Balsamul acționează asupra părului și scalpului așa cum crema hidratantă acționează asupra pielii. Dacă nu folosești balsam, scalpul se poate usca excesiv, efectul fiind descuamarea și inflamarea pielii.
Iar când pielea din jurul foliculilor de păr este inflamată poate fi provocată căderea firelor de păr înainte ca ciclul lor de creștere să fie finalizat. Vei pierde în acest fel fire noi de păr, care altfel ar fi rezistat mult mai mult. Folosește un balsam cu o consistență ușoară dacă ai părul fin și nu vrei să-i pierzi volumul, lăsându-l să acționeze timp de numai 30 de secunde.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod