Totul despre tendintele anului 2005 in coafura: tunsori, nuante si... idei

Eleganta si distinctia sunt apanajul feminitatii... Firesc, orice femeie isi doreste un par cat mai frumos, o coafura moderna (de obicei, una pe care nu o poate avea, din motive cum ar fi tipul firului de par, forma fetei si asa mai departe). Dar vestea buna este ca, in materie de tunsori, in vara aceasta este permis aproape orice! Tot ce ai de facut este sa te joci cu parul tau, cu tunsorile si nuantele, asa cum iti place... si vei fi atragatoare si moderna!

Tendintele verii 2005 sunt foarte permisive: o varietate bogata de culori si stiluri de coafura. Una dintre cele mai moderne tendinte este parul scurt. Dar nu orice tunsoare. Vei fi foarte moderna daca vei opta pentru urmatoarea varianta: in fata, suvite lungi si breton lung, iar la spate suvite mai scurte (dar nu "periuta!"). Aceasta tunsoare are, intre altele, avantajul ca, desi este scurt, parul poate fi aranjat in multe feluri, cu ajutorul produselor de coafat.

Astfel, daca te duci la o petrecere, il "disciplinezi" cu spuma si, eventual, cu un fixativ cu particule stralucitoare. Pentru un look mai lejer, de zi, nu ai altceva de facut decat ca, dupa ce aplici putina spuma pentru volum, sa-ti treci mana prin par, ravasind suvitele, ca si cum ai fi in bataia unui vant de vara...

Si daca am parul lung si mie imi place asa? Sunt demodata?

Nu, in nici un caz nu iti voi spune sa te tunzi numai pentru ca asa recomanda tendintele actuale! Daca ai parul lung si simti ca ti se potriveste, nu renunta la el. De altfel, ai la dispozitie numeroase optiuni, din care poti alege ceea ce iti doresti. Preponderent, este modern stilul natural - de la bucle largi, cat mai naturale, pana la par drept si neted, alunecand romantic pe umeri. De asemenea, se poarta parul care arata "neglijent".

Ideea este ca nu mai sunt moderne tunsorile si coafurile complexe, elaborate. O clama va fi prinsa fara prea mult efort, lasand cat mai multe suvite sa alunece liber, incadrand chipul. Daca iti place sa porti coada, prinde-o lejer cu o esarfa in culori vesele (atentie - nuantele ei se vor regasi obligatoriu in imbracaminte!).

Un factor important in alegerea tunsorii si coafurii il constituie textura firului de par. Pentru definirea suvitelor si a varfurilor (care au rol important in flexibilitatea viitoarei coafuri), este recomandabil sa fie filate cu un brici special, foarte ascutit - astfel, vei obtine o imagine naturala si "salbatica" asemanatoare actritei Meg Ryan. Optional, poti separa suvitele intre ele, folosind produse de coafat. Vei obtine astfel un aspect situat undeva la granita dintre sofisticat si natural...

Ingrijeste-ti parul in mod corespunzator

Cu toate ca textura firului si tunsoarea sunt doua aspecte esentiale pentru a avea o coafura adaptata tendintelor, la fel de important este sa-ti ingrijesti parul, pentru a-l mentine stralucitor si sanatos - indiferent de lungimea acestuia si de tipul de tunsoare.

Ce nuante sunt moderne in vara aceasta?

Pentru un look in tendinte, culoarea parului are un rol foarte important. In culturile europene, alegerea nuantei parului este nu numai o problema de moda, ci si un mod de a-ti exprima starea de spirit, aspiratiile si, in ultima instanta, chipul personalitatii tale. Astfel, din moment ce culoarea rosie simbolizeaza puterea si vitalitatea, nu este o surpriza ca multe femei aleg aceasta nuanta pentru a-si vopsi parul.

In vara aceasta, parul roscat este foarte modern - indiferent de tonuri. Incepand de la rosu-burgund si pana la blond roscat in nuante aramii - nici o restrictie! De fapt, parul roscat tinde sa surclaseze blondul, atat de preferat in anii anteriori. O alta veste buna este ca, pentru tunsoarea scurta despre care ti-am vorbit, nuanta roscata este optima!

Nu inseamna insa ca roscatul este singura culoare moderna. Ti-am spus doar ca tendintele anului 2005 iti confera libertate deplina! Blond in nuanta mierii... castaniu (eventual cu suvite roscate)... si chiar clasicul negru, care nu se demodeaza niciodata. Alege orice nuanta care ti se potriveste, anul acesta este imposibil sa fii demodata!

Cele mai recente tipuri de tunsori

"Mana libera"

Termenul defineste o tehnica de tunsoare scurta extrem de permisiva, prin care parul este taiat urmarind forma capului si a fetei. Este considerata "tunsoarea scurta perfecta" pentru ca, in mod firesc, se potriveste cel mai bine fiecarei persoane in parte si nu este uniforma - altfel spus, doua femei tunse astfel nu vor arata in nici un caz la fel!

"Chip"

Stilistii folosesc aceasta tunsoare pentru a "veni in intampinarea" texturii naturale a firului de par. Multe femei au o singura idee atunci cand isi aleg tipul de tunsoare - "sa se adapteze texturii!". Este ideala pentru acele persoane care au, cum s-ar spune, suficient par de taiat sau daca tunsoarea pe care o ai deja si-a pierdut forma initiala si nu mai arata frumos. Stilistul va defini tunsoarea taind din interior spre exterior, ceea ce va conferi o forma mult mai nuantata si conturata, care va adauga un plus de volum si va crea senzatia de par mai des si mai bogat. La sfarsit, se aplica putina ceara coafanta, pentru stralucire.

Texturat

Aceasta tunsoare este recomandata oricarei femei care doreste sa aiba un aer mai puternic, impunator si ferm. Aspectul general este definit prin taierea parului "pe lung" sau "in scari". Feminitatea ta va fi perfect pusa in valoare si tunsoarea permite realizarea multor coafuri, in functie de momentul zilei si preferinte. Dar cea mai buna veste referitoare la aceasta tunsoare este aceea ca e foarte usor de intretinut.

Tunsoare scurta, suvite lungi...

Tehnica vizeaza taierea parului asemanator stilului "chip", adica urmarind forma capului. Diferenta este ca acum se vor lasa suvite mai lungi, ceea ce va avea ca rezultat o tunsoare flexibila si nostima. Parul poate fi taiat orizontal, vertical sau in diagonala.



 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cojocaru raluca pe 14 Nov 2008, 13:51
    frizuri

    buna sunt raluka am 16 ani si am un par fffff des si fff lung cum masi putea tunde si eu ca sami steie bn astept raspuns

    2
    0

  • anca pe 18 Mar 2008, 17:31
    suvite

    as vrea sa stiu ce fel de suvite sa imi fac am 16 ani si nu stiu ce tip mi s-ar potrivi ma puteti ajuta va rog astept raspuns va rog

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod