Protectie termica pentru parul tau

Folosesti zilnic placa sau iubesti sa iti faci bucle sexy si elegante? Iti usuci parul de fiecare data cu feohnul la puterea maxima? Daca da, trebuie sa stii ca parul tau are extrem de mult de suferit.
Folosesti zilnic placa sau iubesti sa iti faci bucle sexy si elegante? Iti usuci parul de fiecare data cu feohnul la puterea maxima? Daca da, trebuie sa stii ca parul tau are extrem de mult de suferit.

Tratamentul termic la care este suspus parul tau zilnic ii slabeste structura si il face fragil si lipsit de stralucire. Si asta pentru temperaturile ridicate reusesc sa indeparteze stratul protrector al firului de par.

La suprafata fiecarui fir exista o "armura" formata din cuticule, care nu sunt altceva decat platose microscopice ce imbraca firul de par de la radacina pana la varfuri.


Aparatele care iti incalzesc parul pana la temperaturi extrem de ridicate, asa cum este ondulatorul, foehnul sau placa pentru par, deterioreaza si chiar distrug iremediabil aceasta armura naturala a parului tau.


Pe de alta parte, cand cuticulele nu sunt perfect asezata una peste cealalta, ceea ce se intampla tot din cauza caldurii puternice, firul de par nu mai reflecta lumina, rezultatul fiind o podoaba capilara lipsita de stralucire.

Fara placa sau ondulator pe parul ud!


Pentru a-ti proteja parul, trebuie sa tii cont de cateva reguli esentiale. Prima si cea mai importanta este sa eviti folosirea ondulatorului sau a placii pe parul ud. Apa din firul de par ajunge brusc la temperaturi mari, se tranforma in vapori si deterioreaza structura firului in drumul sau catre exterior.

Aparate de calitate


Din pacate, piata este inundata de aparate termice pentru par de foarte proasta calitate. Iar pentru ca sunt ieftine si se gasesc la tot pasul, foarte multe femei sunt tentate sa le incerce.
Ondulatoarele sau placile pentru par de acest gen nu iti permit sa reglezi temperatura maxima, ceea ce este de-a dreptul distrugator pentru par.


Alege aparate de buna calitate, care iti permit sa setezi temperatura, in functie de nevoile parului tau si care prezinta suprafete protectoare pentru par, ce previn deteriorarea.

Produse special concepute


Desi nu exista un produs care sa anihileze total efectele nocive ale temperaturii ridicate asupra parului, nu trebuie totusi sa minimalizezi necesitatea unor produse speciale de protectie antitermica.

In functie de ingredientele de baza, acestea fie imbaraca firul de par intr-o bariera protectoare, fie contribuie la distribuirea uniforma a caldurii pe toata lungimea firului.

Uscarea cu foehnul, cu cat mai rar, cu atat mai bine


Daca folosesti frecvent placa sau ondulatorul, ai putea sa renunti din cand in cand (sau chiar de tot) la uscarea cu foehnul. Astfel eviti sa iti mai expui parul inutil la o alta runda de temperaturi foarte ridicate.
Pe de alta parte, uscat natural, parul tau va fi mult mai stralucitor.

Ajutor non-termic


Fie ca ai parul drept sau ondulat, gamele de ingrijire special concepute, in care sunt incluse sampon, balsam, masca sau balsam leave in, te ajuta iti pui parul in valoare, ceea ce inseamna ca vei avea mai putina nevoie de tratamentul termic.

Balsamul leave in este o adevarata comoara in acest sens. Aplicat pe parul umed, acesta ajuta la definirea buclelor, in cazul parului ondulat, dar si la mentinerea parului drept, in functie de gama aleasa.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod